Quiz about NFL for Dummies Again
Quiz about NFL for Dummies Again

NFL for Dummies Again Trivia Quiz


Another all multiple choice quiz for the dummies like myself. I hope that you enjoy it! :-)

A multiple-choice quiz by nightmare. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Mixture
  8. »
  9. Easy NFL Mixture

Author
nightmare
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
178,229
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
4220
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 98 (9/10), Guest 174 (7/10), Guest 76 (7/10).
1. Projected to be number one in the 1984 NFL Draft, I went to the USFL instead. After the USFL folded, I signed with Tampa Bay who held my draft rights. In 1987, I went to San Francisco but had to take a backseat to the great Joe Montana. I filled his shoes well even in 1997, when I missed part or all of eight games in the season, and still won the NFL passing title. Who am I? Hint

Doug Flutie
John Hadl
Bart Starr
Steve Young

2. I won the Heisman Trophy in 1977, playing with the University of Texas. I was the first round pick of the Houston Oilers in 1978. I led the league in rushing four consecutive seasons. I retired in 1985 after knee injuries. I was also famous off the field for two words: "Skoal Brother". Who am I? Hint

Warren Wells
Boyd Dowler
Earl Campbell
Tom Mackey

3. Some fans thought that I would never retire. I led Houston to two AFL titles, then in the NFL, played mostly for the Oakland Raiders. As a Raider, I played quarterback, punter, and field goal kicker, and my jersey number 16 was well recognized. When I retired, I was the all-time career points leader with 2,002 points. I finally retired from play at the age of 48. Who am I? Hint

Conrad Dobler
Jackie Slater
George Blanda
Tom Mack

4. Coming out of Louisiana Tech, I was the first quarterback to take a team to four Super Bowl victories. My greatest season was in 1978, which my stats won my first season MVP Award. I won another in 1979. My defense played with some metal curtain on the field. Who am I? Hint

Jim Turner
Rafael Septien
Mark Moseley
Terry Bradshaw

5. In 1963, I became the youngest general manager-head coach in pro football history. I later became owner of that team. I was the AFL Coach of the Year in 1964, then became Commissioner of that league in 1966. I had a long running feud with NFL Commissioner Pete Rozelle for many years. I kept moving my NFL team from Oakland to Los Angeles, and back to Oakland again. Who am I? Hint

Vince Lombardi
Al Davis
George Allen
Tom Flores

6. Where did the New York Giants play their home games in 2003? Hint

New Jersey
Vermont
New York
Pennsylvania

7. With my fourth season in the NFL in 2003, I led the league in rushing with my 2,066 yards. I joined an elite group including Eric Dickerson and O.J. Simpson. In 2000, I rushed for 102 yards in the Super Bowl win against the Giants, but in the 2003 playoffs, I only rushed for 35 yards in a loss to Tennessee. Who am I? Hint

Tiki Barber
Ricky Williams
Jamal Lewis
Marshall Faulk

8. After spending my first two seasons in a Redskins uniform, I played one season for the Rams, made a name for myself, then moved to Kansas City. In 2003, I led the Chiefs to a 13-3 record by throwing for over 4,000 yards with 24 touchdowns. Who am I? Hint

Kurt Warner
Kordell Stewart
Fred Taylor
Trent Green

9. Which of the following teams had the worst record in 2003? Hint

Indianapolis Colts
Dallas Cowboys
Seattle Seahawks
Arizona Cardinals

10. After five seasons coaching the Cleveland Browns, I took my talents to New England. In my fourth season of coaching the New England Patriots, I helmed the team in 2003 with the best record in the NFL, by going 14-2. I watched my team win the Super Bowl against the Carolina Panthers 32-29. Who am I? Hint

Don Coryell
Art Modell
Mike Ditka
Bill Belichick


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Projected to be number one in the 1984 NFL Draft, I went to the USFL instead. After the USFL folded, I signed with Tampa Bay who held my draft rights. In 1987, I went to San Francisco but had to take a backseat to the great Joe Montana. I filled his shoes well even in 1997, when I missed part or all of eight games in the season, and still won the NFL passing title. Who am I?

Answer: Steve Young

The others listed were all quarterbacks, but never played for the 49ers. Young also won the NFL passing title the following season in 1998. Steve Young organized the Forever Young Foundation, a charitable foundation that raised money to aid youth organizations and other charities in the San Francisco Bay area.
2. I won the Heisman Trophy in 1977, playing with the University of Texas. I was the first round pick of the Houston Oilers in 1978. I led the league in rushing four consecutive seasons. I retired in 1985 after knee injuries. I was also famous off the field for two words: "Skoal Brother". Who am I?

Answer: Earl Campbell

The others were all receivers. Campbell's knee problems began in 1982, and he was traded to the New Orleans Saints for the '93 season. In his seven NFL seasons, Earl had 74 touchdowns, including a season high 19 in 1979. Earl was inducted into the Pro Football Hall of Fame. Campbell also endorsed Skoal chewing tobacco and did many commercials.
3. Some fans thought that I would never retire. I led Houston to two AFL titles, then in the NFL, played mostly for the Oakland Raiders. As a Raider, I played quarterback, punter, and field goal kicker, and my jersey number 16 was well recognized. When I retired, I was the all-time career points leader with 2,002 points. I finally retired from play at the age of 48. Who am I?

Answer: George Blanda

The others listed were all offensive linemen in their career. Kicker Gary Anderson broke Blanda's points record in 2000.
4. Coming out of Louisiana Tech, I was the first quarterback to take a team to four Super Bowl victories. My greatest season was in 1978, which my stats won my first season MVP Award. I won another in 1979. My defense played with some metal curtain on the field. Who am I?

Answer: Terry Bradshaw

The others listed were all kickers. Bradshaw and the Steel Curtain defense of Pittsburgh, defeated the Cowboys two of the Steelers' four Super Bowls with Bradshaw at the helm. After retiring in 1983, Terry tried his luck in the movies, including a part in, "Hooper", and later became a sportscaster.
5. In 1963, I became the youngest general manager-head coach in pro football history. I later became owner of that team. I was the AFL Coach of the Year in 1964, then became Commissioner of that league in 1966. I had a long running feud with NFL Commissioner Pete Rozelle for many years. I kept moving my NFL team from Oakland to Los Angeles, and back to Oakland again. Who am I?

Answer: Al Davis

Davis brought his AFL Raiders into the NFL with the merger in 1970 (officially). Winning the AFL title in 1967, Davis took the Raiders to the Super Bowl after the 1976, 1980, and 1983 seasons.
6. Where did the New York Giants play their home games in 2003?

Answer: New Jersey

Called the Meadowlands, the Giants moved into their new stadium in 1976. The stadium in East Rutherford, New Jersey, was less than seven miles from Yankee Stadium and Times Square in New York.
7. With my fourth season in the NFL in 2003, I led the league in rushing with my 2,066 yards. I joined an elite group including Eric Dickerson and O.J. Simpson. In 2000, I rushed for 102 yards in the Super Bowl win against the Giants, but in the 2003 playoffs, I only rushed for 35 yards in a loss to Tennessee. Who am I?

Answer: Jamal Lewis

Lewis had played his college at Tennessee before coming to the NFL. In April 2004, Lewis was imbroiled in a drug conspiracy case.
8. After spending my first two seasons in a Redskins uniform, I played one season for the Rams, made a name for myself, then moved to Kansas City. In 2003, I led the Chiefs to a 13-3 record by throwing for over 4,000 yards with 24 touchdowns. Who am I?

Answer: Trent Green

Green shared the duties in 2003 with back-up quarterback Todd Collins. Green's 'go-to guy', was the tight end Tony Gonzalez who led the team with 71 receptions. The Chiefs lost in the AFC Division Playoffs to the Colts, 38-31.
9. Which of the following teams had the worst record in 2003?

Answer: Arizona Cardinals

The others listed won at least 10 games in 2003. With the acquistion of running back Emmitt Smith from the Cowboys, the Cardinals hoped for a better record than 4-12. Smith rushed for only 256 yards in 2003. Three teams finished the season with a 4-12 record, including the San Diego Chargers and New York Giants.
10. After five seasons coaching the Cleveland Browns, I took my talents to New England. In my fourth season of coaching the New England Patriots, I helmed the team in 2003 with the best record in the NFL, by going 14-2. I watched my team win the Super Bowl against the Carolina Panthers 32-29. Who am I?

Answer: Bill Belichick

Although all great NFL coaches, the others provided their services long before the 2003 season. After losing big in their opening season game in 2003 to the Buffalo Bills 31-0, Belichick and the Patroits rebounded well, losing only to the Redskins during the rest of the season. Belichick, after winning the Super Bowl in the 2003-04 season, had a playoff record of 7-1.
Source: Author nightmare

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 07 2022 : Guest 98: 9/10
Dec 07 2022 : Guest 174: 7/10
Dec 07 2022 : Guest 76: 7/10
Dec 07 2022 : Guest 98: 9/10
Dec 07 2022 : Guest 195: 9/10
Dec 07 2022 : Guest 76: 4/10
Dec 07 2022 : Guest 199: 6/10
Dec 04 2022 : Guest 66: 7/10
Dec 03 2022 : Guest 24: 8/10

Score Distribution

quiz
12/8/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us