Quiz about Seasoned Pork Rinds II
Quiz about Seasoned Pork Rinds II

Seasoned Pork Rinds II Trivia Quiz


An all multiple choice quiz in a series of NFL mixes. There is only one possible answer and was designed to be educational. I hope that you enjoy it. :-)

A multiple-choice quiz by Nightmare. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Mixture
  8. »
  9. Easy NFL Mixture

Author
Nightmare
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
216,518
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
2084
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 24 (10/10), Guest 174 (10/10), Guest 199 (9/10).
1. This quarterback took snaps for the San Diego Chargers and Buffalo Bills. He took his team to five championship game appearances in nine seasons. Who was this player who later earned a seat in the U.S. House of Representatives? Hint

Jim Youngblood
Chuck Allen
Jack Kemp
Carl Banks

2. This Oakland Raider defensive back used as much 'stickum' as did flanker Fred Beletnikoff. In 1980, not only did he intercept 13 passes, but he returned them for 273 yards which led both leagues. In the playoffs he picked off five more. 18 interceptions in a season is an almost impossible feat to duplicate. Who was this Raider back? Hint

John Carney
Lester Hayes
Tony Franklin
Efren Herrera

3. Who was known as the 'Minister of Defense'? Hint

Reggie White
Pete Banaszak
Jon Arnett
Oscar Reed

4. A former track star, this wide receiver was the most successful in his time. He set a world record in the 100-meter dash in the 1964 Olympics. After that, he caught an amazing 67 touchdown passes with the Dallas Cowboys. Who was this speedster nicknamed, 'Bullet'? Hint

Bob Hayes
Bill Fralic
Jeff VanNote
Rich Saul

5. Which controversial quarterback in the 1960s, wore panty hose on a TV commercial? Hint

Johnny Callison
Jim Palmer
Joe Namath
Mark Fydrich

6. It was amazing that the Houston Oilers won 11 straight games to finish off their 1993 season, especially with all the turmoil on the team. This plague included the Oilers' defensive coordinator taking a punch from the Oilers' offensive coordinator on the sidelines during a game. Who was on the receiving end of the punch? Hint

Weeb Ewbank
George Allen
Buddy Ryan
Al Davis

7. Which Cowboy defensive lineman in Super Bowl XXVII against Buffalo, picked up a fumble, ran it to his own goal line, but celebrated a little early and was stripped of the ball? Hint

Danny Abramowicz
Steve Newell
Bethel Johnson
Leon Lett

8. The 1991 Detroit Lion season was marred by an injury to which offensive lineman that left him paralyzed? Hint

Chip Banks
Otis Wilson
Ed McDaniel
Mike Utley

9. Dan Marino had the 'Marks brothers' with the Miami Dolphins in 1984. Who were these two greats who combined for 2695 receiving yards and 26 touchdowns in the season? Hint

Snow and Rentzel
Wilson and Dupree
Duper and Clayton
Septien and Stallworth

10. Which 1995 rookie Steeler was used at quarterback, running back, and wide receiver many times throughout the season? Hint

Bill Arnsparger
Sid Gillman
Tom Flores
Kordell Stewart


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This quarterback took snaps for the San Diego Chargers and Buffalo Bills. He took his team to five championship game appearances in nine seasons. Who was this player who later earned a seat in the U.S. House of Representatives?

Answer: Jack Kemp

The others were all linebackers. Somehow, Kemp went to seven all-star games even though his career arm was 114 touchdowns with 183 interceptions. Kemp retired in 1969 after 11 seasons.
2. This Oakland Raider defensive back used as much 'stickum' as did flanker Fred Beletnikoff. In 1980, not only did he intercept 13 passes, but he returned them for 273 yards which led both leagues. In the playoffs he picked off five more. 18 interceptions in a season is an almost impossible feat to duplicate. Who was this Raider back?

Answer: Lester Hayes

The others were all kickers. Also known for being a dirty hitter, Hayes played his entire career of 10 seasons with the Raiders. Lester was a five-time Pro Bowler. He won two Super Bowl rings, one in 1980 against the Eagles, and his second with the Raiders of Los Angeles in 1983 against the Redskins.
3. Who was known as the 'Minister of Defense'?

Answer: Reggie White

The others were all running backs. After eight seasons with the Philadelphia Eagles, Reggie traded uniforms to the Packers of Green Bay for six seasons, then retired in 1998. He came out of retirement for one season with the Carolina Panthers in 1980. White went to the Pro Bowl 13 times in his career.
4. A former track star, this wide receiver was the most successful in his time. He set a world record in the 100-meter dash in the 1964 Olympics. After that, he caught an amazing 67 touchdown passes with the Dallas Cowboys. Who was this speedster nicknamed, 'Bullet'?

Answer: Bob Hayes

The others were all offensive lineman. 'Bullet' Bob Hayes was the one who also averaged 20 yards per catch in his career. He also led the league as a punt returner in 1968, averaging over 20 yards. Strangely enough, with the combination of him and QB Don Merideth and Roger Staubach, Bob played only three times in the Pro Bowl.
5. Which controversial quarterback in the 1960s, wore panty hose on a TV commercial?

Answer: Joe Namath

The others were all Major League baseball players. Namath also got into a bind with the NFL over having part ownership in a nightclub named, 'Bachelors III'. He was forced by the NFL to disassociate himself with it for the better of football. Joe was also famous for predicting an 'impossible' win over the Colts in Super Bowl III in 1969. The Jets did win.
6. It was amazing that the Houston Oilers won 11 straight games to finish off their 1993 season, especially with all the turmoil on the team. This plague included the Oilers' defensive coordinator taking a punch from the Oilers' offensive coordinator on the sidelines during a game. Who was on the receiving end of the punch?

Answer: Buddy Ryan

The others never coached the Oilers or Eagles. The Oilers' offensive coordinator at the time was Kevin Gilbride. Ryan coached the Philadelphia Eagles to a 55-55 record over seven seasons. He retired in 1995.
7. Which Cowboy defensive lineman in Super Bowl XXVII against Buffalo, picked up a fumble, ran it to his own goal line, but celebrated a little early and was stripped of the ball?

Answer: Leon Lett

The others were wide receivers. Lett, in his second season with the Cowboys, was the goat of the day for his actions. Starting his celebration beginning at the four-yard line, Buffalo's Don Beebe caught him from behind and punched the ball through the end zone for a touchback. Dallas still won the game in a blowout, 52-17.
8. The 1991 Detroit Lion season was marred by an injury to which offensive lineman that left him paralyzed?

Answer: Mike Utley

Mike was in his third season right in front of the great Barry Sanders, when the late-season injury happened. Detroit was in their first winning season since 1983. They finished the season 12-4, but lost in the NFC Championship game to the Redskins.
9. Dan Marino had the 'Marks brothers' with the Miami Dolphins in 1984. Who were these two greats who combined for 2695 receiving yards and 26 touchdowns in the season?

Answer: Duper and Clayton

Mark Duper and Mark Clayton were both show-stoppers. From 1984-1992, the duo teamed up for 141 touchdowns, and most coming from the arm of Dan Marino.
10. Which 1995 rookie Steeler was used at quarterback, running back, and wide receiver many times throughout the season?

Answer: Kordell Stewart

The others listed were all coaches. By 1997, Stewart had settled in the role of quarterback. He took Pittsburgh to the playoffs with a 11-5 record in the season, but lost in the AFC Championship game to the Broncos.
Source: Author Nightmare

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 24 2023 : Guest 24: 10/10
Jan 24 2023 : Guest 174: 10/10
Jan 24 2023 : Guest 199: 9/10
Jan 24 2023 : Guest 50: 10/10
Jan 24 2023 : Guest 73: 10/10
Jan 24 2023 : Guest 128: 8/10
Jan 24 2023 : Guest 173: 10/10
Jan 24 2023 : Guest 69: 9/10
Jan 24 2023 : Guest 208: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. American Football Positions and Tactics Easier
2. Dummies NFL Easier
3. Football for Dummies Easier
4. Football For Dummies Easier
5. Football Jargon Very Easy
6. Gridiron for Dummies Very Easy
7. My Stomping Grounds! Easier
8. NFL Assortment Easier
9. NFL Braided Easier
10. NFL for Dummies #2 Easier
11. NFL for Dummies Again Easier
12. NFL Pork Rinds Easier

1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us