FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about NHL Hockey Teasers
Quiz about NHL Hockey Teasers

NHL Hockey Teasers Trivia Quiz


10 questions mixing it up in the NHL. Good luck! :-)

A multiple-choice quiz by Moo. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Ice Hockey
  8. »
  9. NHL Challenge

Author
Moo
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
222,380
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
4334
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 24 (9/10), Guest 204 (6/10), Guest 70 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who was the first Pittsburgh Penguin to lead the team in goals and assists in the same season? Hint


Question 2 of 10
2. Which former WHA team that joined ranks in the NHL in 1979, was still knocking pucks from the same city in 2005? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the first rookie coach in his first full season to win the Jack Adams award? Hint


Question 4 of 10
4. Which team went 14-25-9 in a season, and amazingly still won the Stanley Cup? Hint


Question 5 of 10
5. Which team in the early 1900s won a Stanley Cup game by 21 goals? Hint


Question 6 of 10
6. Bobby Hull signed with the Winnipeg Jets in the 1972-73 season. Which team did he come from? Hint


Question 7 of 10
7. In January 1981, who became the second player in NHL history to score 50 goals in 50 games? Hint


Question 8 of 10
8. Which NHL team was the first to win five consecutive Stanley Cups? Hint


Question 9 of 10
9. After two dismal seasons with the Toronto Maple Leafs, this head coach was fired in 1958. He then went on to the Chicago Blackhawks to become one of the most winningest coaches in history. Who is he? Hint


Question 10 of 10
10. Which team drafted Brett Hull? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 20 2024 : Guest 24: 9/10
Jun 11 2024 : Guest 204: 6/10
May 27 2024 : Guest 70: 6/10
May 23 2024 : Guest 108: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the first Pittsburgh Penguin to lead the team in goals and assists in the same season?

Answer: Mike Bullard

Although the great Mario Lemieux accomplished this an amazing 10 times with the Penguins, Mike Bullard was the first to pull this off. In the 1983-84 season, Bullard scored 51 goals with 41 assists.
2. Which former WHA team that joined ranks in the NHL in 1979, was still knocking pucks from the same city in 2005?

Answer: Edmonton Oilers

The Avalanche joined the NHL coming from Quebec. They won a Stanley Cup in their first season. The Oilers had won many, mostly due to Wayne Gretzky. Coach Craig MacTavish helmed the Oilers to four cups.
3. Who was the first rookie coach in his first full season to win the Jack Adams award?

Answer: Marc Crawford

Crawford won the award in his first year with the Avalanche. Colorado won the Stanley Cup in the 1995-96 season. After the Avalanche, he went back to be the head coach of the Vancouver Canucks in 1999. The Jack Adams award was named after Red Wings coach, Jack Adams.
4. Which team went 14-25-9 in a season, and amazingly still won the Stanley Cup?

Answer: Chicago Blackhawks

The Chicago Blackhawks had a dismal .385 winning percentage in the 1937-38 season, but still managed to take the Cup.
5. Which team in the early 1900s won a Stanley Cup game by 21 goals?

Answer: Ottawa Silver Seven

In the three-game playoff in 1904-05 for the Stanley Cup, it was the Klondikers who were at the wrong end of Ottawa's stick, losing the first game 9-2, then an embarrassing 23-2 in the second game.
6. Bobby Hull signed with the Winnipeg Jets in the 1972-73 season. Which team did he come from?

Answer: Chicago Blackhawks

Hull made the Blackhawks regret it as he scored 51 goals with 103 points in the season. Bobby helped the Jets to the Western Division Championship.
7. In January 1981, who became the second player in NHL history to score 50 goals in 50 games?

Answer: Mike Bossy

The historical goal came against Ron Grahame of the Nordiques on January 24th. The first player in history to score 50 in 50, Maurice 'The Rocket' Richard.
8. Which NHL team was the first to win five consecutive Stanley Cups?

Answer: Montreal Canadiens

The Candiens took the five cups between 1956-1960, all under the watchful eye of head coach Hector 'Toe' Blake. The first team ever to win four consecutive was not a NHL team. They were the Montreal Victorias who won them in the 1890s.
9. After two dismal seasons with the Toronto Maple Leafs, this head coach was fired in 1958. He then went on to the Chicago Blackhawks to become one of the most winningest coaches in history. Who is he?

Answer: Bill Reay

It was Imlach who was playing the role of general manager for the Maple Leafs who replaced Reay. What a mistake that was. Reay retired with 542 victories.
10. Which team drafted Brett Hull?

Answer: Calgary Flames

He played almost three full seasons before being traded to the St. Louis Blues in the 1987-88 season.
Source: Author Moo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Arena Nicknames and Players Tough
2. Time to Play Hockey Tough
3. Miscellaneous Hockey Tough
4. Hard Hockey Very Difficult
5. Mixed NHL Tough
6. Hockey Goons Tough
7. NHL Challenges Difficult
8. NHL Hockey Difficult
9. Real Hockey Difficult
10. The Puck Stops Here! Very Difficult
11. Ice Hockey Very Difficult
12. Very Hard NHL Hockey Very Difficult

7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us