FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mixed NHL
Quiz about Mixed NHL

How much do you know about Mixed NHL? | Quiz


This quiz should be of average difficulty.

A multiple-choice quiz by sgryzko. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Ice Hockey
  8. »
  9. NHL Challenge

Author
sgryzko
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
131,584
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
2802
- -
Question 1 of 15
1. How many teams were in the NHL in the 2000-01 season? Hint


Question 2 of 15
2. What are the dimensions of a regulation NHL playing surface (in feet)? Hint


Question 3 of 15
3. What team was the first to win five consecutive Stanley Cups? Hint


Question 4 of 15
4. What team was the host team of the 2003 All-Star Game? Hint


Question 5 of 15
5. The Toronto Maple Leafs had the highest total attendance for the 2002-03 season?


Question 6 of 15
6. Who led all defensemen in shots on goal during the 2002-03 season? Hint


Question 7 of 15
7. Which NHL team franchise has been known as the Kansas City Scouts and the Colorado Rockies? Hint


Question 8 of 15
8. What team had the biggest difference in points between the 01-02 season and the 02-03 season? Hint


Question 9 of 15
9. What was the team mascot that raised controversy over an incident with Craig McTavish in the 2002-03 season? Hint


Question 10 of 15
10. Who set a record in 1976 for scoring 10 points in a game? Hint


Question 11 of 15
11. 28 games undefeated : from December 18, 1977 to February 23, 1978 the Montreal Canadiens established an NHL record when they were undefeated for 28 consective games (23 wins and 5 ties). Which of these teams broke that record when they went undefeated for 35 games? Hint


Question 12 of 15
12. Who was the only player other than Wayne Gretzky, Jaromir Jagr, or Mario Lemieux, to win the Art Ross Trophy in the 22 seasons between 1980-81 and 2001-02? Hint


Question 13 of 15
13. Which of the following has played more career games? Hint


Question 14 of 15
14. Which of these teams has made the finals three consecutive years, 1969-1970-1971, but never won a Stanley Cup in that time? Hint


Question 15 of 15
15. Which team did not make the playoffs, between the 1997 playoffs and the 2003 playoffs? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many teams were in the NHL in the 2000-01 season?

Answer: 30

The three newest teams were the Minnesota Wild, the Columbus Blue Jackets, and the Atlanta Thrashers. The Thrashers joined the league for the 99-00 season, and the Wild and the Blue Jackets joined for the 00-01 season.
2. What are the dimensions of a regulation NHL playing surface (in feet)?

Answer: 200 x 85

Most hockey rinks around the world, including minor hockey arenas are this size.
3. What team was the first to win five consecutive Stanley Cups?

Answer: Montreal Canadiens

The Montreal Canadiens won the Cup in 1956-57-58-59 and 1960.
4. What team was the host team of the 2003 All-Star Game?

Answer: Florida Panthers

The 2003 All-Star festivities were the second to be held in the state of Florida. The Tampa Bay Lightning hosted the game in 1999.
5. The Toronto Maple Leafs had the highest total attendance for the 2002-03 season?

Answer: False

The Montreal Canadiens actually had the highest attendance. In 41 home games, 847,586 tickets were sold. They averaged 20,672 spectators per game. The Leafs were fourth in the league behind Montreal, Detroit, and Philadelphia.
6. Who led all defensemen in shots on goal during the 2002-03 season?

Answer: Al MacInnis

Al MacInnis was amazingly tied for fourth in the league with Petr Sykora. He took 299 shots that season.
7. Which NHL team franchise has been known as the Kansas City Scouts and the Colorado Rockies?

Answer: New Jersey Devils

The Kansas City Scouts existed for two NHL seasons. (1974-75, 1975-76). From the 1976-77 season to the 1981-82 season, the franchise was located in Colorado as the Rockies. The New Jersey Devils' first NHL season was 1982-83.
8. What team had the biggest difference in points between the 01-02 season and the 02-03 season?

Answer: Carolina Hurricanes

Carolina had 91 points in the 2001-02 season, but dropped to 61 points in the 2002-03 season. San Jose lost 26 points between these two seasons, and Anaheim gained 26. The Wild gained 22 points in this time spread.
9. What was the team mascot that raised controversy over an incident with Craig McTavish in the 2002-03 season?

Answer: Harvey the Hound

Harvey the Hound of the Calgary Flames was taunting McTavish during a January hockey game at the Saddledome, when McTavish reached up and ripped his tongue out.
10. Who set a record in 1976 for scoring 10 points in a game?

Answer: Darryl Sittler

Sittler was the first player to have scored 10 points in one game. While playing for Toronto, he got 6 goals and 4 assists in a game against Boston.
11. 28 games undefeated : from December 18, 1977 to February 23, 1978 the Montreal Canadiens established an NHL record when they were undefeated for 28 consective games (23 wins and 5 ties). Which of these teams broke that record when they went undefeated for 35 games?

Answer: Philadelphia Flyers

The Flyers went undefeated for 35 straight games. They had 25 wins and 10 ties during this streak, October 14, 1979 to January 6, 1980.
12. Who was the only player other than Wayne Gretzky, Jaromir Jagr, or Mario Lemieux, to win the Art Ross Trophy in the 22 seasons between 1980-81 and 2001-02?

Answer: Jarome Iginla

In this 22 season stretch, Gretzky won it 10 times, Lemieux won it 6 times, Jagr won it 5 times, and Iginla won it in the 2001-2002 season. Dionne won it in 1979-80.
13. Which of the following has played more career games?

Answer: Gordie Howe

Howe has played 1767 career games for both the Detroit Red Wings and the Hartford Whalers. He has a total of 1850 points.
14. Which of these teams has made the finals three consecutive years, 1969-1970-1971, but never won a Stanley Cup in that time?

Answer: St. Louis Blues

The Blues lost to Montreal in 1968 and 1969, and Boston in 1970. They were swept all three years.
15. Which team did not make the playoffs, between the 1997 playoffs and the 2003 playoffs?

Answer: Calgary Flames

The Flames were swept in the first round by the Chicago Blackhawks in the 1996 playoffs.
Source: Author sgryzko

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. NHL Hockey Teasers Tough
2. Arena Nicknames and Players Tough
3. Time to Play Hockey Tough
4. Miscellaneous Hockey Tough
5. Hard Hockey Very Difficult
6. Hockey Goons Tough
7. NHL Challenges Difficult
8. NHL Hockey Difficult
9. Real Hockey Difficult
10. The Puck Stops Here! Very Difficult
11. Ice Hockey Very Difficult
12. Very Hard NHL Hockey Very Difficult

7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us