FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Time to Play Hockey
Quiz about Time to Play Hockey

Time to Play Hockey Trivia Quiz


It's hockey time!

A multiple-choice quiz by darthmaul69. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Ice Hockey
  8. »
  9. NHL Challenge

Author
darthmaul69
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
33,190
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
3236
- -
Question 1 of 15
1. Who was the goalie when Wayne Gretzky scored his 802nd career goal? Hint


Question 2 of 15
2. Who was the coach when Patrick Roy played his first NHL game with Montreal? Hint


Question 3 of 15
3. Who was the first European to be selected first overall in the 1989 draft? Hint


Question 4 of 15
4. Who was the first Edmonton Oiler to win the Conn-Smythe trophy? Hint


Question 5 of 15
5. Who holds the record for most goals by a rookie? Hint


Question 6 of 15
6. He played only 28 games in junior and was drafted in the first round by Chicago in 1988. His name is ___________ ? Hint


Question 7 of 15
7. This Red Wing had 6 seasons of 100 points or more before 1993. His name is _______________ ? Hint


Question 8 of 15
8. What player has won the most Stanley Cups? Hint


Question 9 of 15
9. The Adams Trophy goes to the best ____________ ? Hint


Question 10 of 15
10. Which of the following set a team record in 1987-88 of 46 goals in a season with the New Jersey Devils? Hint


Question 11 of 15
11. He scored 63 goals and 62 assists in 1992-1993 with the LA Kings. His name is ___________ ? Hint


Question 12 of 15
12. The 'French Connection' scored many goals for what team? Hint


Question 13 of 15
13. What is the nickname of Brett Hull? Hint


Question 14 of 15
14. Who was the first player to score a hat-trick in the All Star game? Hint


Question 15 of 15
15. What is the name of the Edmonton Oilers owner who traded Wayne Gretzky to Los Angeles?

Answer: (Two words, or just surname)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the goalie when Wayne Gretzky scored his 802nd career goal?

Answer: McLean

2. Who was the coach when Patrick Roy played his first NHL game with Montreal?

Answer: Jean Perron

3. Who was the first European to be selected first overall in the 1989 draft?

Answer: Mats Sundin

Mats Sundin was the first choice for the Quebec Nordiques.
4. Who was the first Edmonton Oiler to win the Conn-Smythe trophy?

Answer: Mark Messier

5. Who holds the record for most goals by a rookie?

Answer: Teemu Selanne

Bossy had the record before him.
6. He played only 28 games in junior and was drafted in the first round by Chicago in 1988. His name is ___________ ?

Answer: Jeremy Roenick

7. This Red Wing had 6 seasons of 100 points or more before 1993. His name is _______________ ?

Answer: Steve Yzerman

8. What player has won the most Stanley Cups?

Answer: Henri Richard

9. The Adams Trophy goes to the best ____________ ?

Answer: Coach

10. Which of the following set a team record in 1987-88 of 46 goals in a season with the New Jersey Devils?

Answer: Pat Verbeek

Verbeek was later surpassed by Brian Gionta with 48 goals in 2005-06.
11. He scored 63 goals and 62 assists in 1992-1993 with the LA Kings. His name is ___________ ?

Answer: Luc Robitaille

12. The 'French Connection' scored many goals for what team?

Answer: Buffalo Sabres

13. What is the nickname of Brett Hull?

Answer: Golden Brett

14. Who was the first player to score a hat-trick in the All Star game?

Answer: Ted Lindsay

15. What is the name of the Edmonton Oilers owner who traded Wayne Gretzky to Los Angeles?

Answer: Peter Pocklington

Source: Author darthmaul69

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. NHL Hockey Teasers Tough
2. Hockey Goons Tough
3. Red Hot Hockey! Very Difficult
4. Hard Hockey Very Difficult
5. Mixed NHL Tough
6. Real Hockey Difficult
7. Miscellaneous Hockey Tough
8. Very Hard NHL Hockey Very Difficult
9. Hockey Hodgepodge Difficult
10. Arena Nicknames and Players Tough
11. NHL Oddities Difficult
12. Hockey Mania II Tough

7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us