FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Hockey Mania II
Quiz about Hockey Mania II

Hockey Mania II Trivia Quiz


Another quiz covering professional hockey teams, players, drafts and the Olympics.

A multiple-choice quiz by Eighty_two. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Ice Hockey
  8. »
  9. NHL Challenge

Author
Eighty_two
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
221,268
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1444
- -
Question 1 of 10
1. Which NHL team drafted Chris Pronger? Hint


Question 2 of 10
2. Which NHL team drafted Doug Weight? Hint


Question 3 of 10
3. Perennial U.S. Olympian, Mike Modano is a native of which U.S. state? Hint


Question 4 of 10
4. Which U.S. college did Brett Hull attend? Hint


Question 5 of 10
5. In which city did the New Jersey Devils franchise originate? Hint


Question 6 of 10
6. Who scored the gold medal winning goal in the 1998 Olympics? Hint


Question 7 of 10
7. The Colorado Avalanche, since moving from Quebec have retired some jersey numbers. Which were the first two to go? Hint


Question 8 of 10
8. Name all six NHL Sutter brothers. Hint


Question 9 of 10
9. Which two NHL cities were the first to postpone an all-star celebration because of labour disputes? Hint


Question 10 of 10
10. Which team was not a member of the six teams entering the NHL in 1967? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which NHL team drafted Chris Pronger?

Answer: Hartford Whalers

Former Peterborough Pete, Pronger was taken #2 overall by the Whalers in the 1993 entry draft.
2. Which NHL team drafted Doug Weight?

Answer: New York Rangers

Ex-Lake Superior State Laker Weight was selected #34 overall in the 1990 entry draft by the Rangers.
3. Perennial U.S. Olympian, Mike Modano is a native of which U.S. state?

Answer: Michigan

Modano hails from Livonia, Michigan.
4. Which U.S. college did Brett Hull attend?

Answer: University of Minnesota, Duluth

In the 1984-85 season, Hull scored 84 points in 42 NCAA games for the Bulldogs.
5. In which city did the New Jersey Devils franchise originate?

Answer: Kansas City

The nomadic Devils franchise only played two seasons as the Kansas City Scouts before moving to Denver, playing as the Colorado Rockies from 1976-82. The team moved to the Garden State following the 1981-82 season.
6. Who scored the gold medal winning goal in the 1998 Olympics?

Answer: Petr Svoboda

Svoboda scored in the third period of a 1-0 Czech win over Russia.
7. The Colorado Avalanche, since moving from Quebec have retired some jersey numbers. Which were the first two to go?

Answer: 33 and 77

#33 worn by goaltending legend Patrick Roy, was retired following his retirement in 2003. Surprisingly, Raymond Bourque's #77 was retired after wearing it for parts of two seasons in Colorado.
8. Name all six NHL Sutter brothers.

Answer: Brian, Darryl, Rich, Duane, Brent, Ron

Six of the seven children born to Grace and Louis Sutter of Viking, Alberta, played in the NHL. Their oldest child, Gary, never played in the NHL.
9. Which two NHL cities were the first to postpone an all-star celebration because of labour disputes?

Answer: San Jose and Atlanta

San Jose was slated to host the 1995 NHL All-Star game, but lost it when the 1994-95 season was shortened to 48 games following a lockout. Atlanta was scheduled to host the all-star game in 2005, but lost it because of yet another lockout. San Jose held the event in 1997.
10. Which team was not a member of the six teams entering the NHL in 1967?

Answer: Atlanta Flames

Atlanta joined the NHL in 1972 and moved to Calgary following the 1980 season.
Source: Author Eighty_two

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. NHL Hockey Teasers Tough
2. Arena Nicknames and Players Tough
3. Time to Play Hockey Tough
4. Miscellaneous Hockey Tough
5. Hard Hockey Very Difficult
6. Mixed NHL Tough
7. Hockey Goons Tough
8. NHL Challenges Difficult
9. NHL Hockey Difficult
10. Real Hockey Difficult
11. The Puck Stops Here! Very Difficult
12. Ice Hockey Very Difficult

6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us