FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Professional Sports Logos
Quiz about Professional Sports Logos

Professional Sports Logos! Trivia Quiz


Questions in this quiz give a general description of a logo, and your job is to match it to the corresponding team that plays in the NHL, NBA, NFL, or MLB!

A multiple-choice quiz by crumbworks. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. USA
  8. »
  9. USA by Locality

Author
crumbworks
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
144,623
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
16 / 20
Plays
3999
Last 3 plays: BarbaraMcI (19/20), Guest 73 (19/20), Guest 208 (16/20).
- -
Question 1 of 20
1. Which famous hockey team's logo closely represents the national flag of Canada? Hint


Question 2 of 20
2. Which of these baseball teams has a logo that is just a single letter? Hint


Question 3 of 20
3. The basketball logo of what city features a ferocious dinosaur? Hint


Question 4 of 20
4. Which of these teams has a logo that is more than just a single letter? Hint


Question 5 of 20
5. The logo produced for a 1992 Walt Disney movie belongs to the ______ . Hint


Question 6 of 20
6. Which of these football cities does NOT have a logo featuring a creature that flies? Hint


Question 7 of 20
7. Which hockey logo features a ferocious creature crushing a hockey stick with its teeth? Hint


Question 8 of 20
8. Which NFL city's logo simply features a horseshoe? Hint


Question 9 of 20
9. Which western US hockey team, which survived for only half a decade in the early seventies, had a logo of an aquatic creature surrounded by the first letter of their team's name (location)? Hint


Question 10 of 20
10. This basketball logo features a basketball on fire, which represents its team name. What city has this logo? Hint


Question 11 of 20
11. Which of these four football teams does not feature a logo with an animal on it? Hint


Question 12 of 20
12. Which of these Chicago teams has a logo that is a simple "C"? Hint


Question 13 of 20
13. A hockey team which survived in this state for over 20 years had an "N" with a large star at the top. What state was this? Hint


Question 14 of 20
14. The logo for this NHL city is a crown. What city is this? Hint


Question 15 of 20
15. The Montreal Canadiens have a large "C" as their logo, but what letter is written in small writing that stretches between the top and bottom arch of the C?

Answer: (One Letter)
Question 16 of 20
16. Which NHL city's logo also represents music? Hint


Question 17 of 20
17. This famous hockey logo has never been altered once since it was created in the 1930s. It features a wheel with a wing coming out of it. What city has this logo? Hint


Question 18 of 20
18. The Dallas Cowboys' logo has a cowboy on it.


Question 19 of 20
19. This football logo features a man with a helmet and an eye patch, with two swords passing behind him in the form of an "X". What city had this logo from 1995 to 2019? Hint


Question 20 of 20
20. Which of these teams features a very "patriotic" logo? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 03 2024 : BarbaraMcI: 19/20
Feb 29 2024 : Guest 73: 19/20
Feb 28 2024 : Guest 208: 16/20
Feb 25 2024 : zevan: 18/20
Feb 24 2024 : Guest 108: 18/20
Feb 23 2024 : Guest 76: 20/20
Feb 22 2024 : Guest 76: 16/20
Feb 19 2024 : Guest 68: 16/20
Feb 15 2024 : peggy-bee: 15/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which famous hockey team's logo closely represents the national flag of Canada?

Answer: Toronto Maple Leafs

The Toronto Maple Leafs' logo is (obviously) a maple leaf, which is the basis of the Canadian flag, which was adopted in 1965. The Leafs were formed in 1917 as the Toronto Arena and became the Toronto maple Leafs in 1926.
2. Which of these baseball teams has a logo that is just a single letter?

Answer: LA Angels of Anaheim

Their logo is still just an initial ("A") with a halo.
3. The basketball logo of what city features a ferocious dinosaur?

Answer: Toronto

The Toronto Raptors logo does indeed feature a ferocious-looking raptor.
4. Which of these teams has a logo that is more than just a single letter?

Answer: Ottawa Senators

The Ottawa Senators have a logo that features a senator-like figure, while Green Bay, Pittsburgh, and Boston have a simple "G", "P", and "B", respectively.
5. The logo produced for a 1992 Walt Disney movie belongs to the ______ .

Answer: Anaheim Ducks

The Anaheim Ducks, who arrived in 1993 as the Mighty Ducks, were based on a semi-popular film released by Disney, which spawned a couple of sequels (they dropped "Mighty" in 2006).
6. Which of these football cities does NOT have a logo featuring a creature that flies?

Answer: Carolina

A panther does NOT fly, but ravens, cardinals, and falcons do!
7. Which hockey logo features a ferocious creature crushing a hockey stick with its teeth?

Answer: San Jose

This would be the logo of the San Jose Sharks, who came into the NHL in 1991.
8. Which NFL city's logo simply features a horseshoe?

Answer: Indianapolis

The Indianapolis Colts have this logo.
9. Which western US hockey team, which survived for only half a decade in the early seventies, had a logo of an aquatic creature surrounded by the first letter of their team's name (location)?

Answer: California Golden Seals

The California Golden Seals were in the NHL from 1970 to 1974, then from 1974 to 1976, they were the "California Seals", whose logo was nothing of the same.
10. This basketball logo features a basketball on fire, which represents its team name. What city has this logo?

Answer: Miami

The Miami Heat's logo is a flaming basketball passing through a hoop.
11. Which of these four football teams does not feature a logo with an animal on it?

Answer: Minnesota

Cincinnati's logo is a Bengal, which is a species of tiger. Detroit's logo is a lion, while Denver's is a bronco, a type of horse. Minnesota's logo is a viking.
12. Which of these Chicago teams has a logo that is a simple "C"?

Answer: Chicago Cubs

The logo for the NFL's Chicago Bears is also just a "C". The logo for the White Sox reads "SOX", while the Bulls and Blackhawks both have more than just writing.
13. A hockey team which survived in this state for over 20 years had an "N" with a large star at the top. What state was this?

Answer: Minnesota

The Minnesota North Stars were in the NHL from 1967 to 1993, when the franchise moved to Texas and became the Dallas Stars.
14. The logo for this NHL city is a crown. What city is this?

Answer: Los Angeles

Los Angeles has had many logos, but their primary one involves a large crown, which clearly represents them as the Los Angeles Kings.
15. The Montreal Canadiens have a large "C" as their logo, but what letter is written in small writing that stretches between the top and bottom arch of the C?

Answer: H

The little "H" just looks like cool decoration to some, but it is rumoured to symbolize their heritage French-Canadian background as "habitants". For this, they are known as "the habs". Because some believe the "H" to mean "hockey", as in "Club de Hockey Canadien", the actual meaning cannot be assigned to one particular thing.
16. Which NHL city's logo also represents music?

Answer: St. Louis

The St. Louis Blues logo is a large musical note that also happens to be blue. Neither New York logo features anything musically related, nor does Tampa's logo (a lightning bolt), or Nashville's (a ferocious predator).
17. This famous hockey logo has never been altered once since it was created in the 1930s. It features a wheel with a wing coming out of it. What city has this logo?

Answer: Detroit

The Detroit Red Wings have had the same logo since they began in the NHL in 1932, and there are no plans to have it altered any time soon.
18. The Dallas Cowboys' logo has a cowboy on it.

Answer: False

The Dallas Cowboys' logo is a simple star.
19. This football logo features a man with a helmet and an eye patch, with two swords passing behind him in the form of an "X". What city had this logo from 1995 to 2019?

Answer: Oakland

The Oakland Raiders had this particular logo. They moved in 2020 and became the Las Vegas Raiders.
20. Which of these teams features a very "patriotic" logo?

Answer: New England

The New England PATRIOTS have a logo with a star, as well as the three national colours of the USA. Well, that's it! Thanks for playing! Hope you enjoyed it!
Source: Author crumbworks

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/4/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us