FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Put That Back
Quiz about Put That Back

Put That Back! Trivia Quiz


10 multiple choice questions pertaining to the art of stealing in the 20th Century.

A multiple-choice quiz by Nightmare. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Records
  8. »
  9. Stolen Bases

Author
Nightmare
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
48,492
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
417
Question 1 of 10
1. What player throughout his entire career has averaged 62.3 stolen bases EACH season that he played? Hint


Question 2 of 10
2. Which of the following played his entire career in 1,206 games from 1953 to 1965 and was NEVER caught stealing? Hint


Question 3 of 10
3. At the close of the 20th century: who was 12th in all-time career stolen bases? Hint


Question 4 of 10
4. What team holds the record for stealing the fewest bases in a season with a mere 17 in 1949? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the last player to steal home twice in a game during the 20th century? Hint


Question 6 of 10
6. What team holds the Major League record for most stolen bases in a season with 347? Hint


Question 7 of 10
7. In 1980, this NL team was the only team to have 3 players convicted of stealing over 50 bases each that same year. Which team? Hint


Question 8 of 10
8. What year did Rickey Henderson set a record for stealing 130 bases? Hint


Question 9 of 10
9. Who lead the American League in steals in 1950? Hint


Question 10 of 10
10. What National Leaguer holds the record for being caught stealing the most times in a season? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What player throughout his entire career has averaged 62.3 stolen bases EACH season that he played?

Answer: Rickey Henderson

Rickey was still going at the start of the 2001 season! His season average and career total of over 1300 stolen bases is 400 more than his closest rival.
2. Which of the following played his entire career in 1,206 games from 1953 to 1965 and was NEVER caught stealing?

Answer: Gus Triandos

Triandos played with the Baltimore Orioles. He attempted only one time to steal a base in 1958 against the Yankees. The Orioles were losing so badly that the Yankees didn't even attempt to make a play on him.
3. At the close of the 20th century: who was 12th in all-time career stolen bases?

Answer: Willie Wilson

Willie has 668 career thefts from 1976 to 1994, behind 11 other players, from Rickey Henderson in 1st to Joe Morgan in 11th place.
4. What team holds the record for stealing the fewest bases in a season with a mere 17 in 1949?

Answer: Cardinals

St.Louis had potato-sack players in 1949. Red Schoendienst lead the team with a whopping 8 thefts.
5. Who was the last player to steal home twice in a game during the 20th century?

Answer: Vic Power

In 1958 he had only 3 stolen bases the entire season. All 3 were in this same game of which two of them were stealing home!
6. What team holds the Major League record for most stolen bases in a season with 347?

Answer: Giants

The New York Giants in 1911 had a team total of 347. The American League record belongs to the Oakland A's with 341 in 1976.
7. In 1980, this NL team was the only team to have 3 players convicted of stealing over 50 bases each that same year. Which team?

Answer: San Diego

Gene Richards stole 61, Ozzie Smith had 57, and Jerry Mumphrey ripped off 52.
8. What year did Rickey Henderson set a record for stealing 130 bases?

Answer: 1982

Henderson ripped off 130 bags in 1982 while playing for Oakland. He followed up his record season the following year by stealing 108.
9. Who lead the American League in steals in 1950?

Answer: Dom DiMaggio

Dom stole a whopping 12 bases in 1950 with Boston.
10. What National Leaguer holds the record for being caught stealing the most times in a season?

Answer: Miller Huggins

Huggins was caught in the act 36 times in 1914 while playing for the Cardinals. He stole 32 bases that year also.
Source: Author Nightmare

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us