FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The 500 Stolen Base Club
Quiz about The 500 Stolen Base Club

The 500 Stolen Base Club Trivia Quiz


This quiz is about major league basball players who have over 500 stolen bases in their major league baseball career.

A multiple-choice quiz by workisboring. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Records
  8. »
  9. Stolen Bases

Author
workisboring
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
347,925
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
378
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. This outfielder collected over 4000 base hits and stole 892 bases for the Detroit Tigers and Philadelphia Athletics. Who was this player? Hint


Question 2 of 10
2. This player was known most for his slick fielding at shortstop. He had 580 stolen bases for the San Diego Padres and St Louis Cardinals. Who was this player? Hint


Question 3 of 10
3. This player stole 722 bases for the Pittsburgh Pirates and Louisville Colonels. His T206 baseball card is considered one of the most famous collectible items of all time. Who was this player? Hint


Question 4 of 10
4. This St Louis Cardinals outfielder stole more than one hundred bases three years in a row in the 1980s. Who was this player? Hint


Question 5 of 10
5. This player played second base for the great Cincinnati Reds teams of the 1970s. He finished his career with 689 stolen bases. Who was this player? Hint


Question 6 of 10
6. This major league shortstop was the first player to steal over 100 bases in one season. Who was this player? Hint


Question 7 of 10
7. This St Louis Cardinals outfielder stole over 100 bases in a single season in 1974. Who was this player? Hint


Question 8 of 10
8. Paul Molitor stole 504 bases over his 21 season career in the major leagues. For which major league team did Paul Molitor NOT play? Hint


Question 9 of 10
9. This outfielder finished his career with over 500 stolen bases and 700 home runs. Who was this player? Hint


Question 10 of 10
10. This player was the first in major league history to steal over 1,000 bases in his career. Who was this player? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This outfielder collected over 4000 base hits and stole 892 bases for the Detroit Tigers and Philadelphia Athletics. Who was this player?

Answer: Ty Cobb

Ty Cobb played for the Tigers and Athletics from 1905-1927. He collected 4,191 base hits and 892 stolen bases. He was elected to the Major League Baseball Hall of Fame in 1936.
2. This player was known most for his slick fielding at shortstop. He had 580 stolen bases for the San Diego Padres and St Louis Cardinals. Who was this player?

Answer: Ozzie Smith

Ozzie Smith played baseball for the San Diego Padres and St Louis Cardinals from 1978-1996. He won 13 consecutive National League Golden Gloves at shortstop (1980-1992.) He stole 580 bases and was elected to the Major League Baseball Hall of Fame in 2002.
3. This player stole 722 bases for the Pittsburgh Pirates and Louisville Colonels. His T206 baseball card is considered one of the most famous collectible items of all time. Who was this player?

Answer: Honus Wagner

Honus Wagner played 21 seasons (1897 to 1917) of major league baseball. He stole 722 bases and elected to the Major League Baseball Hall of Fame in 1936.
4. This St Louis Cardinals outfielder stole more than one hundred bases three years in a row in the 1980s. Who was this player?

Answer: Vince Coleman

Vince Coleman had 110 stolen bases in 1985, 107 stolen bases in 1986 and 109 stolen bases in 1987. He finished with 752 stolen bases for his career (1985-1997.)
5. This player played second base for the great Cincinnati Reds teams of the 1970s. He finished his career with 689 stolen bases. Who was this player?

Answer: Joe Morgan

Joe Morgan played second base for the Reds from 1972-1979. He was the National League Most Valuable Player for the 1975 and 1976 seasons. He was elected to the Major League Baseball Hall of Fame in 1990.
6. This major league shortstop was the first player to steal over 100 bases in one season. Who was this player?

Answer: Maury Wills

Maury Wills stole 104 bases for the Los Angeles Dodgers in 1962. He was selected the National League Most Valuable Player for that season. He finished his career with 586 stolen bases (1959-1972.)
7. This St Louis Cardinals outfielder stole over 100 bases in a single season in 1974. Who was this player?

Answer: Lou Brock

Lou Brock stole 118 bases for the St Louis Cardinals in 1974. He finished his career with 938 stolen bases - Chicago Cubs (1961-1964) and then St Louis Cardinals (1964-1979). He was elected to the Major League Baseball Hall of Fame in 1985.
8. Paul Molitor stole 504 bases over his 21 season career in the major leagues. For which major league team did Paul Molitor NOT play?

Answer: Detroit Tigers

Paul Molitor played for three clubs in his MLB career - Milwaukee Brewers from 1978-1992, the Toronto Blue Jays from 1993-1995 and the Minnesota Twins from 1996-1998. He was elected to the Major League Baseball Hall of Fame in 2004.
9. This outfielder finished his career with over 500 stolen bases and 700 home runs. Who was this player?

Answer: Barry Bonds

Barry Bonds finished his 22 year career with 514 stolen bases and 762 home runs, playing for two teams - Pittsburgh Pirates (1986-1992) and San Francisco Giants (1993-2007). He was the first player to have 500 stolen bases and hit 500 home runs:
April 2001 - hit his 500th dinger
June 2003 - stole his 500th base.
10. This player was the first in major league history to steal over 1,000 bases in his career. Who was this player?

Answer: Rickey Henderson

Rickey Henderson stole 1,406 bases during his 24 year major league career (1979 to 2003). He was elected to the Major League Baseball Hall of Fame in 2009.
The previous record was 938 stolen bases, held by Lou Brock (19 season career, retired in 1979).
Source: Author workisboring

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us