FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about S less College Nicknames
Quiz about S less College Nicknames

"S" less College Nicknames Trivia Quiz


Most college nicknames end in the letter "s", as in Tigers or Lions. This quiz is about the few Division I college teams whose nickname does not end in the letter "s". Hope you enjoy.

A multiple-choice quiz by rosieg823. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. College Sports
  8. »
  9. College Nicknames

Author
rosieg823
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
192,374
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
8213
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Lenny15 (9/10), Guest 78 (3/10), marco51 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of the following ACC schools had a nickname that did not end with an "s"? Hint


Question 2 of 10
2. What perennial "s"-less football powerhouse had fans who waved toilet paper and laundry detergent at their home games? Hint


Question 3 of 10
3. What did the "S"-less nicknames of Dartmouth, North Texas, and Tulane, all have in common? Hint


Question 4 of 10
4. Which "Golden" natural phenomenon did the University of Tulsa use without an "s" as its mascot? Hint


Question 5 of 10
5. St. John's University in New York City was known for years as the Redmen, but was forced to change their nickname because it was racially insensitive. Did they continue their "s"-less tradition with their new name?


Question 6 of 10
6. Another Big East school changed their "s"-less nickname in 2004, but for different reasons. Which school was it? Hint


Question 7 of 10
7. What did the the nicknames of Notre Dame and Illinois have in common? Hint


Question 8 of 10
8. Which military academy used a nickname that did not contain an "s" at the end of it? Hint


Question 9 of 10
9. What prestigious school took the "s" off of a popular bird/tree nickname, to make it into one that represents a color? Hint


Question 10 of 10
10. Howard University and Bucknell University both used which animal, whose plural does not involve an "s" at the end, as their mascot in 2005. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 19 2024 : Lenny15: 9/10
May 18 2024 : Guest 78: 3/10
May 15 2024 : marco51: 3/10
May 11 2024 : boon99: 9/10
May 11 2024 : Guest 147: 10/10
May 07 2024 : Guest 24: 9/10
May 02 2024 : great2beme: 7/10
May 02 2024 : Guest 165: 6/10
May 02 2024 : teachdpo: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following ACC schools had a nickname that did not end with an "s"?

Answer: N.C. State

The N.C. State Wolfpack. Nevada uses this name as well, although as two words, i.e., Wolf Pack. Georgia Tech could technically be correct for this question as well, as Ramblin' Wreck is one of their official nicknames, along with Yellow Jackets.
2. What perennial "s"-less football powerhouse had fans who waved toilet paper and laundry detergent at their home games?

Answer: Alabama

The Alabama Crimson Tide. A roll of toilet paper and a box of TIDE, "ROLL TIDE".
3. What did the "S"-less nicknames of Dartmouth, North Texas, and Tulane, all have in common?

Answer: They all contained the color green

The Dartmouth Big Green, the North Texas Mean Green, and the Tulane Green Wave. North Texas also claimed the Eagles as an official mascot, but are more commonly referred to as the Mean Green.
4. Which "Golden" natural phenomenon did the University of Tulsa use without an "s" as its mascot?

Answer: Golden Hurricane

You'd think the Golden Tornado would be appropriate considering Tulsa's location in Tornado Alley, but it's the Golden Hurricane nonetheless.
5. St. John's University in New York City was known for years as the Redmen, but was forced to change their nickname because it was racially insensitive. Did they continue their "s"-less tradition with their new name?

Answer: Yes

They became the St. John's Red Storm.
6. Another Big East school changed their "s"-less nickname in 2004, but for different reasons. Which school was it?

Answer: Syracuse

The Syracuse Orangemen became the Syracuse Orange. The school said they did that to unify all of their sports under the same name and logo.
7. What did the the nicknames of Notre Dame and Illinois have in common?

Answer: All listed

The Notre Dame Fightin Irish and the Illinois Fighting Illini.
8. Which military academy used a nickname that did not contain an "s" at the end of it?

Answer: Navy

Navy Midshipmen. The others were the Army Black Knights, Air Force Falcons, and the Citadel Bulldogs.
9. What prestigious school took the "s" off of a popular bird/tree nickname, to make it into one that represents a color?

Answer: Stanford

The Stanford Cardinal. It sounds like a bird, is actually a color, and is represented by a tree mascot. Got it? Harvard also uses an "s"-less color nickname, the Crimson.
10. Howard University and Bucknell University both used which animal, whose plural does not involve an "s" at the end, as their mascot in 2005.

Answer: Bison

The Massachusetts Minutemen, Hofstra Flying Dutchmen, Florida Atlantic Blue Wave, and Cornell Big Red round out the Divison I schools who use a singular-sounding nickname.
Source: Author rosieg823

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us