Quiz about Super Bowl
Quiz about Super Bowl

American Football Quiz: Super Bowl | 10 Questions


Think you know a lot about the Super Bowl? Good Luck!

A multiple-choice quiz by bcg453. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. American Football
  8. »
  9. NFL Super Bowl

Author
bcg453
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
111,952
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1346
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What player set a record for Most Passing Yards in a single Super Bowl Game in XXXIV? Hint

Kurt Warner
Doug Williams
Joe Montana
John Elway

2. What QB set a record for the longest pass play from scrimmage in Super Bowl XXXI? Hint

Jim Plunkett
John Elway
Doug Williams
Brett Favre

3. Which player set a record for rushing 204 yards in Super Bowl XXII? Hint

Marcus Allen
Timmy Smith
John Riggins
Franco Harris

4. What player had the first 70+ yard run in Super Bowl history? Hint

Thurman Thomas
Timmy Smith
Marcus Allen
Terrel Davis

5. Who set a Super Bowl record for completing 31 passes in a Super Bowl? Hint

Joe Montana
Kurt Warner
Jim Kelly
Dan Marino

6. Who was the first player to have 3 interceptions in a Super Bowl game? Hint

Larry Brown
Jake Scott
Barry Wilburn
Rod Martin

7. Who set a record for booting 54 yard field goal made in a Super Bowl game? Hint

Jason Elam
Steve Christie
Jeff Wilkins
Matt Stover

8. Which two teams won 5 Super Bowls in the 20th century? Hint

Cowboys and Steelers
49ers and Steelers
49ers and Cowboys
49ers and Packers

9. Which two teams were involved in a 45 point difference for the victor in a Super Bowl? Hint

Redskins and Broncos
Bears and Patriots
49ers and Broncos
Cowboys and Bills

10. How many Super Bowls have gone into overtime in the 20th century? Hint

0
2
1
3


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What player set a record for Most Passing Yards in a single Super Bowl Game in XXXIV?

Answer: Kurt Warner

Actually, Kurt Warner set the number 1 and 2 spots for this record with 414 yards in Super Bowl XXXIV, and 365 yards in Super Bowl XXXVI.
2. What QB set a record for the longest pass play from scrimmage in Super Bowl XXXI?

Answer: Brett Favre

In Super Bowl XXXI, Favre threw an 81 yard pass to Antonio Freeman. Plunkett, Williams, and Elway, all threw 80 yard passes but never had that one yard extra which gave Favre the record.
3. Which player set a record for rushing 204 yards in Super Bowl XXII?

Answer: Timmy Smith

Smith's 204 yard outburst for the Washington Redskins in Super Bowl XXII, was the first 200 yard rushing performace in Super Bowl history.
4. What player had the first 70+ yard run in Super Bowl history?

Answer: Marcus Allen

Marcus Allen's cutback 74-yard touchdown run in Super Bowl XVIII, remained the largest in the 20th century.
5. Who set a Super Bowl record for completing 31 passes in a Super Bowl?

Answer: Jim Kelly

Although he never won in 4 chances, Kelly's 31 completions in Super Bowl XXVIII vs. the Dallas Cowboys still remains a record. Kelly also set a Super Bowl record for most attaempts in a game with 58, a record he set against Washington in Super Bowl XXVI.
6. Who was the first player to have 3 interceptions in a Super Bowl game?

Answer: Rod Martin

Even though Larry Brown was MVP of Super Bowl XXX, he, Barry Wilburn, and Jake Scott, all tied for second with two interceptions in Super Bowl game. Martin had 3 in Super Bowl XV. 4 other have recorded 2 interceptions in a game including Darrien Gordon for the Broncos in Super Bowl XXXIII.
7. Who set a record for booting 54 yard field goal made in a Super Bowl game?

Answer: Steve Christie

Buffalo's Steve Christie made all 3 of his Super Bowl field goals attempts, including a record 54-yard field goal vs. the Dallas Cowboys in Super Bowl XXXVIII.
8. Which two teams won 5 Super Bowls in the 20th century?

Answer: 49ers and Cowboys

The Cowboys have been to 8 Super Bowls and won 5 of them. The 49ers have been to 5 Super Bowls, and won every time they got to the big game.
9. Which two teams were involved in a 45 point difference for the victor in a Super Bowl?

Answer: 49ers and Broncos

In Super Bowl XXIV, the 49ers won by 45 points in a game they won 55-10 over the Denver Broncos. It was the largest margin of victory in a Super Bowl ever, at the time of the game.
10. How many Super Bowls have gone into overtime in the 20th century?

Answer: 0

No game had ever gone to overtime in the Super Bowl in the 20th century. The longest post-season game lasted 82:40 on 12/25/71, when the Miami Dolphis won on a field goal to defeat the Kansas City Chiefs.
Source: Author bcg453

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us