Quiz about NFL Playoff History
Quiz about NFL Playoff History

NFL Playoff History Trivia Quiz


A quiz on the NFL playoffs, focus is generally on the 80s and 70s. Should be faily easy for someone who enjoys American football.

A multiple-choice quiz by struction. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. American Football
  8. »
  9. NFL Super Bowl

Author
struction
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
97,079
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2923
Last 3 plays: Guest 37 (3/10), Deenurse (4/10), Guest 98 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. The Redskins played in 3 Super Bowls in the 1980s?

True
False

2. What team was the first to lose 4 Super Bowls in consecutive seasons? Hint

Bills
Vikings
Steelers
Cowboys

3. Which team won Super Bowl III? Hint

Redskins
49ers
Cowboys
Jets

4. The Bears defeated what team in the "Fog Bowl" in the 1988 season playoffs? Hint

Eagles
Patriots
Rams
49ers

5. What team entered the 1987 playoffs with a regular season record of 13-2? Hint

49ers
Bears
Redskins
Broncos

6. What team shut out the Cowboys in the second round in 1985? Hint

Bears
Rams
Redskins
49ers

7. The Redskins or the 49ers appeared in the NFC Championship Game every year from the 1981 season to the 1994 season?

True
False

8. The Raiders played in 5 consecutive AFC Championship Games in the 1970s?

True
False

9. How many times did the Rams appear in the NFC Championship Game from 1970 to 1990? Hint

7
3
0
9

10. Who was the MVP of Super Bowl XXVI?

Answer: ( Two words, or just surname ... Redskin QB)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Redskins played in 3 Super Bowls in the 1980s?

Answer: True

They played against the Dolphins, Raiders and the Broncos.
2. What team was the first to lose 4 Super Bowls in consecutive seasons?

Answer: Bills

They came close against the Giants in 1991, but lost 20-19. They then lost the next three Super Bowls.
3. Which team won Super Bowl III?

Answer: Jets

1969 was the first by an AFL team.
4. The Bears defeated what team in the "Fog Bowl" in the 1988 season playoffs?

Answer: Eagles

The Eagles lost 20-12.
5. What team entered the 1987 playoffs with a regular season record of 13-2?

Answer: 49ers

They lost to the Vikings 36-24 in the 2nd round.
6. What team shut out the Cowboys in the second round in 1985?

Answer: Rams

The next appearance by Dallas was 7 years later.
7. The Redskins or the 49ers appeared in the NFC Championship Game every year from the 1981 season to the 1994 season?

Answer: False

Almost. At least 1 of the 2 teams played in the Game from 1981 to 1994, except in 1985 when the Bears defeated the Rams. The Skins and Niners played each other in 1983.
8. The Raiders played in 5 consecutive AFC Championship Games in the 1970s?

Answer: True

They only won the game once, despite being there from 1973 through 1977.
9. How many times did the Rams appear in the NFC Championship Game from 1970 to 1990?

Answer: 7

They only made it to the Super Bowl once in that time frame (XIV in 1980 as the LA Rams).
10. Who was the MVP of Super Bowl XXVI?

Answer: Mark Rypien

Redskin from 1982 to 1991. Three Super Bowl victories, three different QBs.
Source: Author struction

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 05 2023 : Guest 37: 3/10
Jan 30 2023 : Deenurse: 4/10
Jan 30 2023 : Guest 98: 5/10
Jan 29 2023 : Guest 97: 1/10
Jan 29 2023 : Guest 24: 7/10
Jan 29 2023 : Guest 73: 5/10
Jan 28 2023 : Guest 107: 5/10
Jan 28 2023 : Guest 208: 9/10
Jan 27 2023 : Guest 174: 2/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Who Am I? Super Bowl MVP Edition Average
2. Super Bowled Over Average
3. 40 Years of Super Bowls Average
4. Super Bowls Average
5. Super Bowl MVPs Average
6. You Don't Have A Prayer Average
7. Super Bowl Quarterbacks Average
8. Super Bowl Average
9. Super Bowl - The First Forty Average
10. Defeated Super Bowl Teams Easier
11. Super Bowl History Average
12. The Super Bowl Average

2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us