Quiz about Super Bowl History
Quiz about Super Bowl History

10 Questions about Super Bowl History | Sports


This is my first Super Bowl history quiz. I hope you enjoy it.

A multiple-choice quiz by bilig. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. American Football
  8. »
  9. NFL Super Bowl

Author
bilig
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
167,282
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1131
Last 3 plays: kinkyfriedman (5/10), Guest 162 (8/10), Guest 162 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who was the first offensive player player that was not a quarterback to win the Super Bowl MVP (Most Valuable Player) award? Hint

Jim Taylor
Mercury Morris
Larry Csonka
Paul Hornung

2. What team was the first team to play in consecutive Super Bowls? Hint

Baltimore Colts
Miami Dolphins
Green Bay Packers
Dallas Cowboys

3. Who scored the first rushing touchdown in Super Bowl History? Hint

Bart Starr
Paul Hornung
Jim Taylor
Ed Podolack

4. Which city was the first city to host two Super Bowls? Hint

Miami
New Orleans
Los Angeles
Pasedena

5. Who was the first player on the losing team to be awarded the Super Bowl MVP (Most Valuable Player)?

Answer: ( Two words, or just surname)
6. Super Bowls IX to XIV: even though the Pittsburgh Steelers won four Super Bowls in those six years, Terry Bradshaw never won the Super Bowl MVP (Most Valuable Player) award.

True
False

7. Which of these quarterbacks never won the Super Bowl MVP (Most Valuable Player) Hint

Steve Young
Bob Griese
Len Dawson
Roger Staubach

8. The New England Patriots won the 2003 AFC (American Football Conference) championship. This championship put them in Super Bowl XXXVIII at Houston. This was the first Super Bowl that the Patriots qualified to play for that was not held in New Orleans.

True
False

9. Which team was the first to lose consecutive Super Bowls? Hint

Denver Broncos
Buffalo Bills
Minnesota Vikings
Kansas City Chiefs

10. Who was the first defending Super Bowl champion to lose the Super Bowl the following season? Hint

Green Bay Packers
Dallas Cowboys
Denver Broncos
San Francisco 49ers


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the first offensive player player that was not a quarterback to win the Super Bowl MVP (Most Valuable Player) award?

Answer: Larry Csonka

Larry Csonka (Miami) was the Super Bowl VII MVP.
2. What team was the first team to play in consecutive Super Bowls?

Answer: Green Bay Packers

The Green Bay Packers were the winners of the first two Super Bowls.
3. Who scored the first rushing touchdown in Super Bowl History?

Answer: Jim Taylor

Taylor of the Packers rushed 14 yards for a touchdown in the second quarter of Super Bowl I.
4. Which city was the first city to host two Super Bowls?

Answer: Miami

Super Bowl II and Super Bowl III were played at the Orange Bowl in Miami.
5. Who was the first player on the losing team to be awarded the Super Bowl MVP (Most Valuable Player)?

Answer: Chuck Howley

Chuck Howley of the Dallas Cowboys was awarded the Super Bowl MVP in Super Bowl V. He was drafter by the Chicago Bears in 1958 as their number one draft pick. He retired in 1959 after he had what appeared to be a career ending injury. He returned to play in 1961 with the Cowboys, when he was traded for future draft picks.
6. Super Bowls IX to XIV: even though the Pittsburgh Steelers won four Super Bowls in those six years, Terry Bradshaw never won the Super Bowl MVP (Most Valuable Player) award.

Answer: False

Terry Bradshaw was the Super Bowl MVP winner in Super Bowl XIII and XIV.
7. Which of these quarterbacks never won the Super Bowl MVP (Most Valuable Player)

Answer: Bob Griese

Bob Griese was the starting quarterback in three consecutive Super Bowls (VI, VII, VII) winning two of them (he lost VI). Jake Scott was the MVP in Super Bowl VII and Larry Csonka was the MVP in Super Bowl VIII. Grise. Scott and Csonka played for Miami.
8. The New England Patriots won the 2003 AFC (American Football Conference) championship. This championship put them in Super Bowl XXXVIII at Houston. This was the first Super Bowl that the Patriots qualified to play for that was not held in New Orleans.

Answer: True

New England lost to Chicago 46-10 in Super Bowl XX, then lost to Green Bay 35-21 in Super Bowl XXXI. They won Super Bowl XXXVI 20-17 against the St. Louis Rams. These three Super Bowls were all played in New Orleans. The site for Super Bowl XXXVIII was Houston.
9. Which team was the first to lose consecutive Super Bowls?

Answer: Minnesota Vikings

The Vikings lost Super Bowl VIII to Miami 24-7 then lost Super Bowl IX to Pittsvurgh 16-6.
10. Who was the first defending Super Bowl champion to lose the Super Bowl the following season?

Answer: Dallas Cowboys

After defeating the Denver Broncos in Super Bowl XII 27-10, the Cowboys faced defeat in Super Bowl XIII to the Pittsburgh Steelers 35-31.
Source: Author bilig

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 18 2023 : kinkyfriedman: 5/10
Jan 08 2023 : Guest 162: 8/10
Jan 08 2023 : Guest 162: 10/10
Jan 03 2023 : Guest 163: 2/10
Dec 21 2022 : Guest 169: 5/10
Dec 10 2022 : Guest 99: 1/10

Score Distribution

quiz
2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us