FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The British Open
Quiz about The British Open

The British Open Trivia Quiz


A quiz about the history of the British Open.

A multiple-choice quiz by albertbaaa. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Tournaments
  8. »
  9. British Open

Author
albertbaaa
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
37,282
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1010
- -
Question 1 of 10
1. Which of the following golfers was not involved in a play-off for the 1989 British Open? Hint


Question 2 of 10
2. Which of the following golfers played in the final group with Tiger Woods in the 2000 British Open? Hint


Question 3 of 10
3. How many British Opens has Tom Watson won? Hint


Question 4 of 10
4. How many Australian golfers won the British Open during the 1990s? Hint


Question 5 of 10
5. What is the nickname of the par three 8th Hole at Royal Troon? Hint


Question 6 of 10
6. Which of these American golfing greats have never won the British Open? Hint


Question 7 of 10
7. How many times did European golfers win the Open during the 1980's? Hint


Question 8 of 10
8. Which American golfer was involved in a three-way play-off for the 1999 British Open at Carnoustie? Hint


Question 9 of 10
9. How many Japanese golfers won the British Open in the 20th century? Hint


Question 10 of 10
10. When Nick Price won the British Open at Turnberry in 1994, who was the golfer that came second? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 17 2024 : Guest 37: 10/10
Jun 26 2024 : Guest 81: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following golfers was not involved in a play-off for the 1989 British Open?

Answer: Nick Faldo

Calcaveccia won the play-off against both of the Australians (Norman and Grady).
2. Which of the following golfers played in the final group with Tiger Woods in the 2000 British Open?

Answer: David Duval

Tiger Woods won the 2000 British Open with a record four round total of 269.
3. How many British Opens has Tom Watson won?

Answer: 5

Watson won his first Open in 1975 and his last in 1983. He needed one more victory to equal the great Harry Vardon.
4. How many Australian golfers won the British Open during the 1990s?

Answer: 2

Ian Baker-Finch won in 1991, and Greg Norman in 1993.
5. What is the nickname of the par three 8th Hole at Royal Troon?

Answer: The Postage Stamp

The Postage Stamp is the shortest par three on the British Open rotation, usually playing under 125 yards.
6. Which of these American golfing greats have never won the British Open?

Answer: Hale Irwin

Even though Hale Irwin had won 3 US Opens, he never won the British Open. His best finish was a tie for 2nd.
7. How many times did European golfers win the Open during the 1980's?

Answer: 4

Seve Ballersteros won in 1984 and 1988, Sandy Lyle won in 1985, and Nick Faldo won his first of three victories in 1987.
8. Which American golfer was involved in a three-way play-off for the 1999 British Open at Carnoustie?

Answer: Justin Leonard

The play-off was eventually won by Scotsman, Paul Lawrie.
9. How many Japanese golfers won the British Open in the 20th century?

Answer: 0

No Japanese golfer had ever won a major in that century, let alone the British Open.
10. When Nick Price won the British Open at Turnberry in 1994, who was the golfer that came second?

Answer: Jesper Parnevik

Jesper finished one shot behind Nick Price.
Source: Author albertbaaa

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us