FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ultimate Man United Miscellany
Quiz about Ultimate Man United Miscellany

Ultimate Man United Miscellany Quiz


This quiz will test even the hardened Utd fans.

A multiple-choice quiz by thefunhead. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Manchester United

Author
thefunhead
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
284,129
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
842
Last 3 plays: Guest 82 (2/10), sw11 (10/10), Guest 167 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which Utd player retired with a career total of 129 caps? Hint


Question 2 of 10
2. Who took Utd to the top of the pop charts in 1994 with, "Come on You Reds"? Hint


Question 3 of 10
3. After the 2006 World Cup, how many different Utd players in their past had scored World Cup goals? Hint


Question 4 of 10
4. Who scored the first Premiership goal at Old Trafford? Hint


Question 5 of 10
5. After the 2006 World Cup, how many World Cup winners had played for Utd? Hint


Question 6 of 10
6. Who were Utd's last European opponents before the English ban was placed? Hint


Question 7 of 10
7. Only one team scored 6 goals in a Premiership game against Utd in the 1990s. Who were they? Hint


Question 8 of 10
8. Who was Utd's first international signing? Hint


Question 9 of 10
9. What was significant about Pat McGibbon's debut in a League Cup tie in 1995? Hint


Question 10 of 10
10. Most remember the 9-0 rout of Ipswich Town and Cole's 5 goal haul in 1995, but who opened the scoring that day? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 11 2024 : Guest 82: 2/10
Jun 09 2024 : sw11: 10/10
Jun 09 2024 : Guest 167: 5/10
Jun 03 2024 : Guest 104: 8/10
May 23 2024 : Guest 104: 6/10
May 10 2024 : Guest 82: 4/10
May 03 2024 : Guest 90: 3/10
Apr 22 2024 : Guest 82: 3/10
Apr 22 2024 : Guest 185: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Utd player retired with a career total of 129 caps?

Answer: Peter Schmeichel

Schmeichel finally retired in 2003 after gaining 129 caps for Denmark and scoring 1 goal.
2. Who took Utd to the top of the pop charts in 1994 with, "Come on You Reds"?

Answer: Status Quo

The quo replaced Stiltskin at the top. Unfortunately, they were knocked off by, "Love is All Around", by Wet Wet Wet.
3. After the 2006 World Cup, how many different Utd players in their past had scored World Cup goals?

Answer: 18

The list is Charlton, Jordan, Robson, Whiteside, Strachan, Beardsley, Larsson, Olsen, Scholes, Beckham, Blanc, Forlan, Fortune, Park, Ferdinand, Tevez, Van Nistelrooy, and Cristiano Ronaldo.
4. Who scored the first Premiership goal at Old Trafford?

Answer: Peter Beardsley

This was the second match of the 1992-93 season, with Utd going down 0-3 to Everton.
5. After the 2006 World Cup, how many World Cup winners had played for Utd?

Answer: 6

The players were Stiles (1966), Charlton(1966), Connelly (1966), Blanc (1998), Barthez (1998), and Kleberson(2002).
6. Who were Utd's last European opponents before the English ban was placed?

Answer: Videoton

Hungarian side Videoton knocked Utd out of the quarterfinals of the UEFA Cup on penalties in the 1984-85 season.
7. Only one team scored 6 goals in a Premiership game against Utd in the 1990s. Who were they?

Answer: Southampton

The Saints beat Utd 6-3 at the Dell in the 1996-97 season.
8. Who was Utd's first international signing?

Answer: Nikola Jovanovic

Although Carlo Sartori was Italian, he came through the youth system. The Yugoslav Jovanovic was signed in 1979. Muhren wasn't signed until 1982, and Sivebaek in 1985.
9. What was significant about Pat McGibbon's debut in a League Cup tie in 1995?

Answer: He was sent off and never played for Utd again

Poor Pat McGibbon was sent off on 51 minutes against York City, and never played for Utd again.
10. Most remember the 9-0 rout of Ipswich Town and Cole's 5 goal haul in 1995, but who opened the scoring that day?

Answer: Roy Keane

Roy Keane set the ball rolling in this 1995 encounter which was also Utd's record Premiership victory.
Source: Author thefunhead

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us