FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Manchester United
Quiz about Manchester United

Manchester United Quiz Challenge - How Much Do You Know? | UK Football Teams


A quiz for all Manchester Utd fans.

A multiple-choice quiz by slickrik000. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Manchester United

Author
slickrik000
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
177,925
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1622
Last 3 plays: Guest 141 (4/10), Guest 172 (8/10), Guest 184 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. At which stadium do Manchester United play their home games? Hint


Question 2 of 10
2. Who set the Manchester United goal scoring record in the 1970s? Hint


Question 3 of 10
3. When Manchester Utd won the FA Premier League Premiership in 2002-03 it was their ______ premiership title? Hint


Question 4 of 10
4. Who became Manchester United's record signing in 2002? Hint


Question 5 of 10
5. Why was Rio Ferdinand banned for 8 months in January 2004? Hint


Question 6 of 10
6. In the 1999 Champions League final, Manchester United scored two late goals to win the title. Who were the scorers? Hint


Question 7 of 10
7. Manchester Utd won the European Cup/Champions League in 1999. When was the last time they had won it? Hint


Question 8 of 10
8. Who was the Manchester United manager before the appointment of Alex Ferguson in November 1986? Hint


Question 9 of 10
9. What was Manchester United originally called when they were first created? Hint


Question 10 of 10
10. Which number are David Beckham, Eric Cantona, Bryan Robson, and George Best, all famous for wearing with Manchester United? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 07 2024 : Guest 141: 4/10
May 29 2024 : Guest 172: 8/10
May 25 2024 : Guest 184: 6/10
May 20 2024 : Guest 147: 4/10
May 03 2024 : Guest 87: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. At which stadium do Manchester United play their home games?

Answer: Old Trafford

The other stadiums are the homes of Manchester Utd's great rivals
Liverpool: Anfield
Manchester City: City of Manchester Stadium
Newcastle United: St James Park.
2. Who set the Manchester United goal scoring record in the 1970s?

Answer: Bobby Charlton

Bobby Charlton retired as Manchester Utd's record goal scorer with 247 goals in 754 games. Denis Law had a record of 409/236, George Best 474/180, and Andrew Cole 235/121. In addition to this, Charlton was also England's record goal scorer with 49 goals in 106 caps.
3. When Manchester Utd won the FA Premier League Premiership in 2002-03 it was their ______ premiership title?

Answer: 8th

Manchester Utd had won the premiership 8 out of 11 times, a true dominance of the English game all under the managment of Sir Alex Ferguson. Season 2002-03 was the 11th season of the newly formed Premiership (founded in 1992), and Manchester United had won it 8 times. The 3 "missing titles" were:
1994-95 Blackburn Rovers
1997-98 Arsenal
2001-02 Arsenal.
4. Who became Manchester United's record signing in 2002?

Answer: Rio Ferdinand

Ferdinand was bought from Leeds in the summer of 2002. Seba Veron was bought from Lazio in 2001, Van Nistelrooy from PSV in 2001, and Yorke from Aston Villa at the start of the 1998-99 season. All these signings were record buys at the time of the transfers.
5. Why was Rio Ferdinand banned for 8 months in January 2004?

Answer: Because he missed a routine drug test

Ferdinand missed a drugs test in September 2003. The incident caused a lot of controversy in England as he was excluded from the England squad, that was due to play Turkey in a vital European Championship qualifying match. England however, went on to draw the game and qualify for Euro 2004 in Portugal.
6. In the 1999 Champions League final, Manchester United scored two late goals to win the title. Who were the scorers?

Answer: Teddy Sheringham & Ole Gunnar Solskjaer

In probably two of the most dramatic minutes in Manchester United history, United scored two stoppage time goals to come from behind and beat Bayern Munich 2-1 at the Camp Nou, Barcelona. The win capped a great season for United as it completed the historic treble as they became Premiership, FA Cup and Champions Leauge winners!
7. Manchester Utd won the European Cup/Champions League in 1999. When was the last time they had won it?

Answer: 1968

Manchester Utd beat Benfica in 1968 at Wembley Stadium, London. The final score was 4-1 with three goals coming in extra time from George Best, Brian Kidd, and Bobby Charlton. The success came some ten years after the Munich air disaster where eight Manchester United players died.
8. Who was the Manchester United manager before the appointment of Alex Ferguson in November 1986?

Answer: Ron Atkinson

Big Ron was manager from 1981-1986 and won the FA cup in 1983 and 1985. Dave Sexton was manager from 1977-1981. Tommy Docherty 1972-1977, winning the FA Cup in '77, and Scott Duncan was manager from 1932-1937.
9. What was Manchester United originally called when they were first created?

Answer: Newton Heath

Manchester Utd were orginally call Newton Heath LYR (Lancashire and Yorkshire Railway) when first created in 1878. They entered the football leauge in 1892 and they wore a green and gold strip.
10. Which number are David Beckham, Eric Cantona, Bryan Robson, and George Best, all famous for wearing with Manchester United?

Answer: 7

All these players were United legends and all wore the famous number 7. The current occupier, Christiano Ronaldo, was an exciting young prospect and certainly seemed worthy of the number 7 shirt.
Source: Author slickrik000

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us