FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Manchester Uniteds Red Devils
Quiz about Manchester Uniteds Red Devils

Manchester United's Red Devils Quiz


This is a quiz on all things Manchester United. The great players, the great teams and the memorable victories. How much do you know? Good luck.

A multiple-choice quiz by Moo. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Manchester United

Author
Moo
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
180,413
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1600
Last 3 plays: alan56 (10/10), stats2 (3/10), Guest 104 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who lost to Manchester United in the 1991 Final of the now defunct Cup-Winners Cup? Hint


Question 2 of 10
2. Which Manchester United player was named English Footballer of the Year and PFA Player of the Year in 2000? Hint


Question 3 of 10
3. Which club signed Paul Ince from Manchester United in 1995? Hint


Question 4 of 10
4. Which Dutch player's transfer to Manchester United fell through after he failed a medical in 2000? Hint


Question 5 of 10
5. Which Spanish team knocked Manchester United out of the European Champions League in April, 2000? Hint


Question 6 of 10
6. What Manchester United footballer played for England no less than 106 times, and scored 49 goals? Hint


Question 7 of 10
7. Who was manager of Manchester United between from 1946 to 1969? Hint


Question 8 of 10
8. Which was the first team to beat Manchester United in a European Cup or Champions League tie at Old Trafford? Hint


Question 9 of 10
9. What do Cristiano Ronaldo, Eric Cantona, Andrei Kanchelskis, and Juan Sebastian Veron have in common? Hint


Question 10 of 10
10. Which club signed Andy Cole from Manchester United in 2001? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 05 2024 : alan56: 10/10
Jun 29 2024 : stats2: 3/10
May 29 2024 : Guest 104: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who lost to Manchester United in the 1991 Final of the now defunct Cup-Winners Cup?

Answer: Barcelona

United won the game 2-1, thanks to a brace from Mark Hughes. Ronald Koeman scored Barcelona's only goal.
2. Which Manchester United player was named English Footballer of the Year and PFA Player of the Year in 2000?

Answer: Roy Keane

Keane won this accolade after an awe-inspiring season, which gave United a second successive Premier League title.
3. Which club signed Paul Ince from Manchester United in 1995?

Answer: Inter Milan

Ince was signed by Manchester United from West Ham United in 1989. After leaving Inter in 1997, he signed for United's rivals, Liverpool, before moving on to Middlesborough and later, Wolverhampton Wanderers.
4. Which Dutch player's transfer to Manchester United fell through after he failed a medical in 2000?

Answer: Ruud van Nistelrooy

van Nistelrooy did eventually join United a year later, after making a full recovery from a knee injury. He scored his 100th goal for the club in 2004.
5. Which Spanish team knocked Manchester United out of the European Champions League in April, 2000?

Answer: Real Madrid

After drawing 0-0 at the Bernabeu, Real won through via a 3-2 win at Old Trafford thanks to two goals from Raul, and an unfortunate Roy Keane own goal.
6. What Manchester United footballer played for England no less than 106 times, and scored 49 goals?

Answer: Bobby Charlton

Bobby Charlton also amassed 604 League games for the Red Devils, and scored 198 goals in the process. After leaving United, he went on to become player-manager of Preston North End.
7. Who was manager of Manchester United between from 1946 to 1969?

Answer: Sir Matt Busby

Sir Matt went on to become one of United's all-time great managers, and won the European Cup with them in 1968, when under his guidance, his team beat Benfica 4-1 after extra time at Wembley Stadium, London, England.
8. Which was the first team to beat Manchester United in a European Cup or Champions League tie at Old Trafford?

Answer: Fenerbahce

United lost for the first time in 40 years of European competition at Old Trafford in a 1-0 defeat in 1996.
9. What do Cristiano Ronaldo, Eric Cantona, Andrei Kanchelskis, and Juan Sebastian Veron have in common?

Answer: First players to play for United from their respective countries

Cristiano Ronaldo was the first Portuguese player, Eric Cantona was the first Frenchman, Andrei Kanchelskis was the first Russian/Ukranian and Juan Sebastian Veron was the first Argentinian to play for United. Ronaldo was signed in 2003 from Sporting Lisbon, Cantona was snapped up from Leeds United in 1992, Andrei Kanchelskis moved to United from Shakhtar Donetsk in 1991, and Juan Sebastian Veron was signed from Lazio in 2001.
10. Which club signed Andy Cole from Manchester United in 2001?

Answer: Blackburn Rovers

Cole has played for the clubs listed, and began his career at Arsenal in 1989, making just one League appearance as a substitute.
Source: Author Moo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor silverginger before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us