FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Manchester United
Quiz about Manchester United

Manchester United Test | UK Football Teams


This set of questions should not prove to difficult for real ManU fans but 'sunshiners' will find some of them tough.

A multiple-choice quiz by eire32. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Manchester United

Author
eire32
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
22,099
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2996
Last 3 plays: Tailfeather (8/10), Guest 80 (6/10), Guest 82 (1/10).
- -
Question 1 of 10
1. In what year did Manchester United first win the European Cup? Hint


Question 2 of 10
2. Who did Manchester United beat in the final, to win their first European Cup? Hint


Question 3 of 10
3. Who did Alex Ferguson succeed as manager? Hint


Question 4 of 10
4. What club did Manchester United buy Roy Keane from? Hint


Question 5 of 10
5. Who scored the winning goal for United in the 1999 Champions League final? Hint


Question 6 of 10
6. On 17th December 2000 Manchester United lost at home 0-1 to Liverpool. Who was the last team (before this loss) to beat United at Old Trafford in a league game? Hint


Question 7 of 10
7. What country is Quinton Fortune from? Hint


Question 8 of 10
8. Which club did Peter Schmeichel join when he left United? Hint


Question 9 of 10
9. How many points did United win the league by in season 1999-2000? Hint


Question 10 of 10
10. Who scored the goal which is said to have saved Alex Ferguson's job as manager of Manchester United? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 10 2024 : Tailfeather: 8/10
Jun 08 2024 : Guest 80: 6/10
Jun 01 2024 : Guest 82: 1/10
May 31 2024 : Guest 213: 10/10
May 29 2024 : Guest 104: 6/10
May 25 2024 : Guest 184: 4/10
Apr 23 2024 : Guest 85: 2/10
Apr 22 2024 : Guest 185: 0/10
Apr 20 2024 : Guest 31: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what year did Manchester United first win the European Cup?

Answer: 1968

2. Who did Manchester United beat in the final, to win their first European Cup?

Answer: Benfica

3. Who did Alex Ferguson succeed as manager?

Answer: Ron Atkinson

4. What club did Manchester United buy Roy Keane from?

Answer: Nottingham Forest

5. Who scored the winning goal for United in the 1999 Champions League final?

Answer: Ole Gunnar Solskjaer

6. On 17th December 2000 Manchester United lost at home 0-1 to Liverpool. Who was the last team (before this loss) to beat United at Old Trafford in a league game?

Answer: Middlesbrough

19th December 1998 : Manchester United v Middlesbrough finished 2-3.
7. What country is Quinton Fortune from?

Answer: South Africa

8. Which club did Peter Schmeichel join when he left United?

Answer: Sporting Lisbon

He left in 1999.
9. How many points did United win the league by in season 1999-2000?

Answer: 18

91 pts Manchester United
83 pts Arsenal
69 pts Leeds United.
10. Who scored the goal which is said to have saved Alex Ferguson's job as manager of Manchester United?

Answer: Mark Robins

7th January 1990 : FA Cup Third Round : Nottingham Forest v Manchester United finished 0-1.
Source: Author eire32

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us