FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Man United FA Cup Runs
Quiz about Man United FA Cup Runs

Man United FA Cup Runs Trivia Quiz


10 questions about FA Cup Finals, and Semi-Finals, which featured Manchester United.

A multiple-choice quiz by RedDevil. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Manchester United

Author
RedDevil
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
39,244
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
566
Last 3 plays: Guest 167 (7/10), Guest 104 (4/10), Guest 168 (1/10).
- -
Question 1 of 10
1. In the 1994 FA Cup Semi-Final replay against Oldham Athletic which Manchester United won 4-1, who scored United's first goal? Hint


Question 2 of 10
2. Which team did Manchester United beat to reach the 1990 FA Cup Final? Hint


Question 3 of 10
3. In the 1990 FA Cup Final against Crystal Palace the first game ended in a 3-3 draw. Who scored Manchester United's first goal? Hint


Question 4 of 10
4. In the 1985 FA Cup Semi-Final replay Manchester United defeated Liverpool 2-1. Which two players scored United's goals? Hint


Question 5 of 10
5. In the 1983 FA Cup Final replay which Manchester United won 4-0 against Brighton and Hove Albion, which one of the following players DID NOT score a goal? Hint


Question 6 of 10
6. Who scored Manchester United's goal in the 1-0 victory over Liverpool in the 1979 FA Cup Semi-Final replay? Hint


Question 7 of 10
7. Two years previous to the Semi-Final victory above, Manchester United met Liverpool in the FA Cup Final itself, and won. What was the score in the 1977 FA Cup final? Hint


Question 8 of 10
8. To reach that 1977 Cup Final, which team did Manchester United beat in the Semi-Final? Hint


Question 9 of 10
9. In the 1963 FA Cup Semi-Final, Manchester United defeated Southampton 1-0 en route to their third FA Cup Final victory. Who scored the only goal of the game? Hint


Question 10 of 10
10. Who scored United's winning goal in the 1996 FA Cup Final against Liverpool? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 09 2024 : Guest 167: 7/10
May 29 2024 : Guest 104: 4/10
May 15 2024 : Guest 168: 1/10
Apr 15 2024 : Guest 65: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the 1994 FA Cup Semi-Final replay against Oldham Athletic which Manchester United won 4-1, who scored United's first goal?

Answer: Denis Irwin

Former Oldham player Irwin struck early in the match to put his old team on the back foot.
2. Which team did Manchester United beat to reach the 1990 FA Cup Final?

Answer: Oldham Athletic

Oldham again! This Semi-Final went to a replay also which United won 2-1, after the first game ended in a 3-3 draw.
3. In the 1990 FA Cup Final against Crystal Palace the first game ended in a 3-3 draw. Who scored Manchester United's first goal?

Answer: Bryan Robson

Robson equalised with a back post header after Palace had taken a shock lead.
4. In the 1985 FA Cup Semi-Final replay Manchester United defeated Liverpool 2-1. Which two players scored United's goals?

Answer: Robson and Hughes

Mark Hughes scored the winner after being sent clear by Gordon Strachan.
5. In the 1983 FA Cup Final replay which Manchester United won 4-0 against Brighton and Hove Albion, which one of the following players DID NOT score a goal?

Answer: Ray Wilkins

Robson scored twice, with Whiteside and Muhren each bagging a goal. Ray Wilkins had scored in the first game with a brilliant curling left-foot shot but not in the replay.
6. Who scored Manchester United's goal in the 1-0 victory over Liverpool in the 1979 FA Cup Semi-Final replay?

Answer: Jimmy Greenhoff

Mickey Thomas crossed from the United left and Jimmy Greenhoff pounced to power a header past the on-rushing Clemence in the Liverpool goal.
7. Two years previous to the Semi-Final victory above, Manchester United met Liverpool in the FA Cup Final itself, and won. What was the score in the 1977 FA Cup final?

Answer: 2-1

Stuart Pearson grabbed the opener for United before Jimmy Greenhoff, with a little help from Lou Macari secured United's 4th ever FA Cup victory.
8. To reach that 1977 Cup Final, which team did Manchester United beat in the Semi-Final?

Answer: Leeds United

Steve Coppell and that man again Jimmy Greenhoff were United's goal scorers in a 2-1 victory.
9. In the 1963 FA Cup Semi-Final, Manchester United defeated Southampton 1-0 en route to their third FA Cup Final victory. Who scored the only goal of the game?

Answer: Denis Law

The original and some would say the only 'KING' of Old Trafford.
10. Who scored United's winning goal in the 1996 FA Cup Final against Liverpool?

Answer: Eric Cantona

The 'KING' of Old Trafford for the current generation. What a glorious moment when that ball fell to him at the edge of the box and somehow he managed to guide it through a maze of Liverpool players into the back of the net!
Source: Author RedDevil

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us