FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about For True Fans of Manchester United
Quiz about For True Fans of Manchester United

For True Fans of Manchester United Quiz


This quiz includes questions on Manchester United Football Club and players past and present.

A multiple-choice quiz by miss g. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Manchester United

Author
miss g
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
157,198
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1022
- -
Question 1 of 10
1. Where was Ryan Giggs born? Hint


Question 2 of 10
2. Who were the Reds playing when Nicky Butt was dismissed for the first time in senior competition, in January 1996? Hint


Question 3 of 10
3. On which ground did Paul Scholes make his senior level debut in November 1994? Hint


Question 4 of 10
4. Where in the table, did United finish in Fergie's first full season south of the border? Hint


Question 5 of 10
5. Where was George Best born? Hint


Question 6 of 10
6. Against what club did Mark Hughes get his first senior hat trick for United? Hint


Question 7 of 10
7. Who scored the only goal, as Liverpool inflicted United's first home Premiership defeat of the 2000-01 campaign? Hint


Question 8 of 10
8. Which former United wing-half became a coach at Old Trafford, then lost his life at Munich? Hint


Question 9 of 10
9. Of the survivors of the Munich air crash, two players never played again. One was an England winger. What was his name? Hint


Question 10 of 10
10. Which Liverpool player once attempted to upset Eric Cantona, by turning down his collar? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where was Ryan Giggs born?

Answer: Cardiff

Ryan had the choice of playing for either England or Wales, but he opted for Wales. Sven Goran Erikson has been quoted as saying, "I wish we had Ryan Giggs".
2. Who were the Reds playing when Nicky Butt was dismissed for the first time in senior competition, in January 1996?

Answer: West Ham United

Nicky began to win a regular place in the United side, after the departure of Paul Ince in the summer of 1995.
3. On which ground did Paul Scholes make his senior level debut in November 1994?

Answer: Vale Park

Scholes scored 20 goals from his midfield supporting role in the 2002-03 season.
4. Where in the table, did United finish in Fergie's first full season south of the border?

Answer: runners up

Sir Alex Ferguson began managing Manchester United in November 1986, and they went on to finish in eleventh place. His first full season was in 1987.
5. Where was George Best born?

Answer: Belfast

George Best was the first football superstar, living the life of a rock star and never fulfilled his true potential, retiring at a relatively early age.
6. Against what club did Mark Hughes get his first senior hat trick for United?

Answer: Aston Villa

Mark Hughes' first name is actually Leslie.
7. Who scored the only goal, as Liverpool inflicted United's first home Premiership defeat of the 2000-01 campaign?

Answer: Danny Murphy

Despite this defeat, Manchester United went on to win the league by 10 points.
8. Which former United wing-half became a coach at Old Trafford, then lost his life at Munich?

Answer: Bert Whalley

The Munich air crash occurred on the 6th February 1958, killing a total of 8 players.
9. Of the survivors of the Munich air crash, two players never played again. One was an England winger. What was his name?

Answer: Johnny Berry

The other survivor who never played again was Jackie Blanchflower, a Northern Irish centre-half.
10. Which Liverpool player once attempted to upset Eric Cantona, by turning down his collar?

Answer: Neil Ruddock

Eric Cantona was banned for eight months for his infamous 'kung fu' kick on a Crystal Palace fan, Matthew Simmons, at Selhurst Park in January 1995. He marked his return in October 1995 with a penalty against Liverpool in a 2-2 draw at Old Trafford.
Source: Author miss g

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us