FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Red Devils of Old Trafford
Quiz about Red Devils of Old Trafford

Red Devils of Old Trafford Trivia Quiz


This is a quiz which will hopefully test the dedicated fan. Some questions are a lot easier than others.

A multiple-choice quiz by JHG. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Manchester United

Author
JHG
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
94,924
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
623
Last 3 plays: Guest 167 (8/15), Guest 104 (7/15), Guest 185 (0/15).
- -
Question 1 of 15
1. What is the name of the trialist defender who made a couple of appearances for United in the 1995-96 season, including the 4-1 defeat on New Year's day to Tottenham Hotspur?

Answer: ( Two words, or just surname .. he was French)
Question 2 of 15
2. The match immediately after Sir Matt Busby's death in 1994 was a home tie against Everton, which United won 1-0. Who scored the winning goal? Hint


Question 3 of 15
3. In the 1994-95 season, Manchester United travelled to Sweden to take on IFK Gothenburg in the Champions League group stage. They were beaten 3-1. Name the Gothenburg scorer who would later play for United?

Answer: ( Two words, or just surname)
Question 4 of 15
4. Which of these clubs was Ole Gunnar Solskjaer signed from? Hint


Question 5 of 15
5. At what ground did Dwight Yorke make his debut for Manchester United? Hint


Question 6 of 15
6. In the 1998-99 Champions League Final v Bayern Munich, Solskjaer and Sheringham (who came on as substitutes) scored the dramatic goals in the last minute of the game, and then in injury time, to give United a 2-1 win. Which two players were replaced by Solskjaer and Sheringam? Hint


Question 7 of 15
7. In September 1956, Manchester United beat Anderlecht 10-0 in what is a record win for Manchester United. Which player scored 4 goals in that match? Hint


Question 8 of 15
8. Manchester United were relegated in the 1973-74 season after a humiliating defeat to Manchester City. Who were the other two teams relegated with United that year? Hint


Question 9 of 15
9. Bobby Charlton made his final league appearance for Manchester United in 1973, but his day was spoilt by a 1-0 defeat at which ground? Hint


Question 10 of 15
10. On 5th May 1999, Manchester United travelled to Anfield and took a 2-0 lead through Yorke and an Irwin penalty, but they were pegged back to 2-2 after a last-minute Paul Ince equaliser. What significance would this match have on United's season? Hint


Question 11 of 15
11. Manchester United suffered a 3-1 defeat in the 1994 League Cup Final (Coca-Cola Cup) at the hands of Aston Villa. Which United Player was sent off for deliberate handball on the goal line in that match? Hint


Question 12 of 15
12. Which Manchester United player became the first ever player to be crowned PFA young young player of the year in 1992? Hint


Question 13 of 15
13. We all remember Ryan Giggs' goal against Arsenal in the semi-final replay of 1999, but that game should never have taken place after a "perfectly good goal" was disallowed in the first game. Who scored that disallowed goal? Hint


Question 14 of 15
14. In what year were the club now known as Manchester United formed? Hint


Question 15 of 15
15. What do Denis Irwin, Roy Keane, Peter Schmeichel and Ryan Giggs all have in common? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 09 2024 : Guest 167: 8/15
Jun 03 2024 : Guest 104: 7/15
Apr 22 2024 : Guest 185: 0/15
Apr 22 2024 : Guest 216: 0/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the trialist defender who made a couple of appearances for United in the 1995-96 season, including the 4-1 defeat on New Year's day to Tottenham Hotspur?

Answer: William Prunier

Prunier was a trialist brought in that season. He produced an awful display in the Tottenham game and was unsurprisingly not taken on!
2. The match immediately after Sir Matt Busby's death in 1994 was a home tie against Everton, which United won 1-0. Who scored the winning goal?

Answer: Ryan Giggs

As well as the traditional black armbands and minute's silence, the players were led on to the pitch by Scottish bagpipe players to honour Sir Matt.
3. In the 1994-95 season, Manchester United travelled to Sweden to take on IFK Gothenburg in the Champions League group stage. They were beaten 3-1. Name the Gothenburg scorer who would later play for United?

Answer: Jesper Blomqvist

Blomqvist signed for United in pre-season 1998-99 along with Jaap Stam and Dwight Yorke. He was signed from serie A side Parma.
4. Which of these clubs was Ole Gunnar Solskjaer signed from?

Answer: Molde

Solskjaer came off the bench to score an equaliser against Blackburn Rovers in a 2-2 draw in August 1996. This was his debut. Ole Solskjaer could have become a professional wrestler in his native country!
5. At what ground did Dwight Yorke make his debut for Manchester United?

Answer: Upton Park

Sunday 23rd August 1998: the game in a 0-0 draw. Dwight Yorke opened his United account in the following game, bagging a brace in a 4-1 win against Charlton Athletic at Old Trafford
6. In the 1998-99 Champions League Final v Bayern Munich, Solskjaer and Sheringham (who came on as substitutes) scored the dramatic goals in the last minute of the game, and then in injury time, to give United a 2-1 win. Which two players were replaced by Solskjaer and Sheringam?

Answer: Blomqvist & Cole

Sheringham was brought on to replace Blomqvist and Solskjaer came on for Andy Cole. Manchester United, the first English team to win the European Cup (1968), became the first English team to win the domestic Double and the European Cup (the Treble). The first British team to win the Treble were Celtic in 1967.
7. In September 1956, Manchester United beat Anderlecht 10-0 in what is a record win for Manchester United. Which player scored 4 goals in that match?

Answer: Dennis Viollet

All four of these players scored in the match. The goals were as follows: Viollet hit 4, Taylor 3, Whelan 2, and Berry scored 1.
8. Manchester United were relegated in the 1973-74 season after a humiliating defeat to Manchester City. Who were the other two teams relegated with United that year?

Answer: Norwich City & Southampton

Denis Law scored the goal for Manchester City which condemmed United to Division Two. The game was actually abandoned soon after the goal due to a pitch invasion but other results meant that United would have gone down anyway so the result was allowed to stand.
9. Bobby Charlton made his final league appearance for Manchester United in 1973, but his day was spoilt by a 1-0 defeat at which ground?

Answer: Stamford Bridge

Chelsea beat United 1-0 on that day as United finished a lowly 18th in the table.
10. On 5th May 1999, Manchester United travelled to Anfield and took a 2-0 lead through Yorke and an Irwin penalty, but they were pegged back to 2-2 after a last-minute Paul Ince equaliser. What significance would this match have on United's season?

Answer: Denis Irwin was sent-off and was banned for the FA Cup Final that year

United went on to win the treble that year but Irwin missed the FA Cup Final due to an unbelievable decision by referee David Elleray to send him off for "kicking the ball away".
11. Manchester United suffered a 3-1 defeat in the 1994 League Cup Final (Coca-Cola Cup) at the hands of Aston Villa. Which United Player was sent off for deliberate handball on the goal line in that match?

Answer: Andrei Kanchelskis

The defeat in the final meant United were denied a domestic treble that year as they claimed the Premier League and the FA Cup. Les Sealey played in goal for United in the match as Peter Schmeichel was suspended due to a sending off against Charlton in the FA Cup that year.
12. Which Manchester United player became the first ever player to be crowned PFA young young player of the year in 1992?

Answer: Ryan Giggs

Giggs went on to retain the PFA young players award in 1993. He set a record for the quickest ever Manchester United goal when he scored after 15 seconds in a 4-1 win over Southampton in November 1995.
13. We all remember Ryan Giggs' goal against Arsenal in the semi-final replay of 1999, but that game should never have taken place after a "perfectly good goal" was disallowed in the first game. Who scored that disallowed goal?

Answer: Roy Keane

Ryan Giggs scored that wonder goal after coming off the bench (he was dropped for this game, and his place was taken by Blomqvist). Giggs suffered a bad injury in that game which kept him out of action until the penultimate league game at Ewood Park.
14. In what year were the club now known as Manchester United formed?

Answer: 1878

Manchester United were formed under the name of Newton Heath by the Lancashire and Yorkshire Railway Company. They played in Green and Gold shirts. They did not change their name to Manchester United until 1902.
15. What do Denis Irwin, Roy Keane, Peter Schmeichel and Ryan Giggs all have in common?

Answer: all won 3 domestic doubles during the 1990s

Peter Schmeichel never received a testimonial as he was at the club for only 8 years, not 10 years. Roy Keane joined the club in the 1992-93 season so he hadn't been there 10 years. None of these four players played in the 1990 FA Cup Final as they had not yet joined United. Unfortunately for Ryan Giggs, Wales did not qualify for any of those three World Cups.

All 4 won the domestic double in 1994, 1996 and 1999 (as part of the treble).
Source: Author JHG

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Back of the Net:

Ten quizzes for the football lovers on here, of Premier League teams past and present.

  1. Liverpool Legends Average
  2. Everton FC History Tough
  3. Red Devils of Old Trafford Tough
  4. Wednesday Owls History Average
  5. Nailing the Hammers Easier
  6. Glory, Glory, Leeds United! Average
  7. Nottingham Forest FC Average
  8. Glory Glory Tottenham Hotspur Average
  9. Leicester City's Outstanding Season Easier
  10. Chelsea: The Mourinho Years Difficult

6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us