FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Nottingham Forest FC
Quiz about Nottingham Forest FC

Nottingham Forest FC Trivia Quiz


A quiz about Nottingham Forest, past and present.

A multiple-choice quiz by deadmeat. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Nottingham Forest

Author
deadmeat
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
30,769
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
682
Last 3 plays: Guest 31 (6/10), Guest 31 (6/10), wellenbrecher (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. How many times have Nottingham Forest won the FA Cup? Hint


Question 2 of 10
2. Nottingham Forest twice won the European Cup in 1979 and 1980, when it was a real worthy, knock-out tournament. Beating Hamburg and which other European team ? Hint


Question 3 of 10
3. The scorer in the 1979 European Cup Final was Britain's first Million pound player, who was he? Hint


Question 4 of 10
4. Why did Nottingham choose 'Forest' as part of their name? Hint


Question 5 of 10
5. Where do Nottingham Forest play their home games? Hint


Question 6 of 10
6. When Nottingham Forest won the 1959 FA Cup final who was the Manager? Hint


Question 7 of 10
7. Who became Nottingham Forest's most succesfull Manager to date, in January 1975?

Answer: (Two words, or just surname)
Question 8 of 10
8. Against who, did Nottingam Forest play the last match, managed by The Manager in Question 7? Hint


Question 9 of 10
9. Who was Nottingham Forest's manager from July 1999 to July 2001? Hint


Question 10 of 10
10. Who is the current 2001 Club Captain? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 25 2024 : Guest 31: 6/10
Jun 25 2024 : Guest 31: 6/10
Jun 18 2024 : wellenbrecher: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many times have Nottingham Forest won the FA Cup?

Answer: Twice

In 1898 and more famously in 1959. Also runners up once in 1991 when robbed by Spurs, when a certain Paul Gascoigne should have been sent off rather than carried off.
2. Nottingham Forest twice won the European Cup in 1979 and 1980, when it was a real worthy, knock-out tournament. Beating Hamburg and which other European team ?

Answer: Malmo

30th May 1979, Forest 1 (Francis) Malmo FF 0, at the Olympic Stadium Munich.
3. The scorer in the 1979 European Cup Final was Britain's first Million pound player, who was he?

Answer: Trevor Francis

He soon started to repay that sum.
4. Why did Nottingham choose 'Forest' as part of their name?

Answer: After the Forest Recreation Ground

The generally accepted version is that they were formed in 1865 from a Shinny team who wanted to take up the new game of football.(Shinny or shinney was an early form of hockey). They named themselves Forest after the Forest Recreation or (racecourse)Ground (local opinion is divided on this point), which was the field they first played on.
5. Where do Nottingham Forest play their home games?

Answer: The City Ground

The City Ground is Forest's 7th home, after various moves around sites near the City. Forest have been at their present home since 1900.
6. When Nottingham Forest won the 1959 FA Cup final who was the Manager?

Answer: Billy Walker

Harry Wightman was Forest's first official manager July 1936 - March 1939. Andy Beattie had a spell September 1960 - July 1963. Forest had a successfull spell under Carey in the mid sixties finishing second in the League and reaching the FA Cup Semi Finals.
7. Who became Nottingham Forest's most succesfull Manager to date, in January 1975?

Answer: Brian Clough

Brian Clough OBE January 1975 - May 1993 (the great man).
8. Against who, did Nottingam Forest play the last match, managed by The Manager in Question 7?

Answer: Sheffield United

The emotion of his final home game against Sheffield United, when relegation was finally confirmed, had to be seen to be believed. Clough must surely be the only manager in the world, to do a lap of honour after relegation, being cheered and eventually mobbed by thousands of adoring fans.
9. Who was Nottingham Forest's manager from July 1999 to July 2001?

Answer: David Platt

David Platt was replaced by Paul Hart.
10. Who is the current 2001 Club Captain?

Answer: Chris Bart-Williams

Source: Author deadmeat

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Back of the Net:

Ten quizzes for the football lovers on here, of Premier League teams past and present.

  1. Liverpool Legends Average
  2. Everton FC History Tough
  3. Red Devils of Old Trafford Tough
  4. Wednesday Owls History Average
  5. Nailing the Hammers Easier
  6. Glory, Glory, Leeds United! Average
  7. Nottingham Forest FC Average
  8. Glory Glory Tottenham Hotspur Average
  9. Leicester City's Outstanding Season Easier
  10. Chelsea: The Mourinho Years Difficult

7/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us