FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Leicester Citys Outstanding Season
Quiz about Leicester Citys Outstanding Season

Leicester City's Outstanding Season Quiz


Leicester City won the Premier League in the 2015-16 season. I hope you enjoy my quiz about their incredible year! Don't forget to rate this quiz! Have fun!

A multiple-choice quiz by Zepellin101. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Leicester City

Author
Zepellin101
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
382,430
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
276
Last 3 plays: Guest 82 (9/10), Guest 84 (7/10), Guest 82 (1/10).
- -
Question 1 of 10
1. When was the last time that Leicester City were crowned Champions of England, before they won it in the 2015-16 season? Hint


Question 2 of 10
2. What were the odds on Leicester winning the Premier League before the start of the season, as made by Ladbrokes? Hint


Question 3 of 10
3. Who was Leicester's top goal scorer for the 2015-16 season? Hint


Question 4 of 10
4. Leicester City's brilliant manager in the 2015-16 season was Claudio Ranieri. What nationality is he? Hint


Question 5 of 10
5. What position in the Premier League were Leicester City on Christmas Day 2015? Hint


Question 6 of 10
6. In February 2016, which team beat Leicester City in the Premier League for the second time that season? Hint


Question 7 of 10
7. Which foreign team (non-English) did Leicester City beat 4-0 in the Premier League in April 2016? Hint


Question 8 of 10
8. Which game confirmed that Leicester City had won the Premier League title? Hint


Question 9 of 10
9. Which English midfielder scored Leicester's last goal of the 2015-16 Premier League season? Hint


Question 10 of 10
10. How many points did Leicester have at the end of the 2015-16 Premier League season? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 18 2024 : Guest 82: 9/10
Apr 16 2024 : Guest 84: 7/10
Apr 01 2024 : Guest 82: 1/10
Mar 20 2024 : JohnLewin: 8/10
Mar 01 2024 : Guest 5: 6/10
Feb 26 2024 : Guest 31: 1/10
Feb 24 2024 : Guest 92: 9/10
Feb 24 2024 : Guest 79: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When was the last time that Leicester City were crowned Champions of England, before they won it in the 2015-16 season?

Answer: They'd never won it

Prior to the 2015-16 season, the highest they had finished in their 132-year history was 2nd in 1928.
2. What were the odds on Leicester winning the Premier League before the start of the season, as made by Ladbrokes?

Answer: 5000-1

Leicester City finished just 14th in their previous season, 2014-15. This title win by Leicester City was the longest-odds winner of a football competition in living memory. Other labels: "the biggest single price winner in history" (i.e. a one-off not an accumulator), "the biggest upset in sporting history".
3. Who was Leicester's top goal scorer for the 2015-16 season?

Answer: Jamie Vardy

Vardy scored 24 goals for Leicester in 2015-16, the equal second-most in the Premier League with Sergio Aguero (Manchester City) ... behind Harry Kane with 25 gaols (Tottenham Hotspur).
4. Leicester City's brilliant manager in the 2015-16 season was Claudio Ranieri. What nationality is he?

Answer: Italian

Ranieri was born in Rome in 1951. He has supported the Roman club AS Roma since he was a boy. He was sacked as manager of the Greek national team in November 2014, after they lost at home to Faroe Islands, and was appointed manager of Leicester City in July 2015.

He was previously a manager in the Premier League - manager of Chelsea from September 2000 to May 2004, when he was sacked by Roman Abromivich (who had acquired the Chelsea club in June 2003). He did not win any titles or cup competitions during those four seasons.
5. What position in the Premier League were Leicester City on Christmas Day 2015?

Answer: 1st

A year earlier, on Christmas Day 2014, Leicester were bottom of the Premier League, which highlights the strong change/reversal in the club's fortunes.
6. In February 2016, which team beat Leicester City in the Premier League for the second time that season?

Answer: Arsenal

Arsenal v Leicester City finished 2-1. Arsenal were the only team to do this in the 2015-16 season, and were one of only two teams to beat Leicester in the entire Premier League season (the other loss was Liverpool v Leicester 1-0 in December 2015).
Back in September 2015, Leicester City v Arsenal had finished 2-5.
7. Which foreign team (non-English) did Leicester City beat 4-0 in the Premier League in April 2016?

Answer: Swansea City

Swansea are one of four Welsh teams to play in the English league system, along with Wrexham, Newport County and Cardiff City. However, Swansea were the only Welsh club to play in the top division of English football, the Premier League.
8. Which game confirmed that Leicester City had won the Premier League title?

Answer: Tottenham v Chelsea 2-2

Tottenham needed to win all three of their remaining matches to deny Leicester the title, but they squandered a 2-0 lead against Chelsea to draw 2-2. Worse still for the London club, they lost their final two matches, which meant that their local-rivals Arsenal overtook them to finish 2nd.
9. Which English midfielder scored Leicester's last goal of the 2015-16 Premier League season?

Answer: Danny Drinkwater

Drinkwater is the only English midfielder mentioned, as Jamie Vardy is a striker and Mahrez and Morgan are French and Jamaican respectively. The last game of the season was Chelsea v Leicester 1-1.
10. How many points did Leicester have at the end of the 2015-16 Premier League season?

Answer: 81

Even though Leicester had only lost three games all season, they still had the least number of points for a Premier League winner since Manchester United in 2010-11 (80 pts).
Source: Author Zepellin101

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Back of the Net:

Ten quizzes for the football lovers on here, of Premier League teams past and present.

  1. Liverpool Legends Average
  2. Everton FC History Tough
  3. Red Devils of Old Trafford Tough
  4. Wednesday Owls History Average
  5. Nailing the Hammers Easier
  6. Glory, Glory, Leeds United! Average
  7. Nottingham Forest FC Average
  8. Glory Glory Tottenham Hotspur Average
  9. Leicester City's Outstanding Season Easier
  10. Chelsea: The Mourinho Years Difficult

4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us