FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Everton FC History
Quiz about Everton FC History

Everton FC History Trivia Quiz


This is a quiz about the history of Everton Football Club. Good luck!

A multiple-choice quiz by silverginger. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Everton

Author
silverginger
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
112,262
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
802
Last 3 plays: panagos (9/10), Efc1878fc (4/10), Rayjefc (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. In what year were the club formed? Hint


Question 2 of 10
2. Where did the club first play their home games? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the club's first manager in their history? Hint


Question 4 of 10
4. How many times did Everton win the League title in the 20th century? Hint


Question 5 of 10
5. Which of these played the most League games for the club? Hint


Question 6 of 10
6. When did Everton win their first FA Cup? Hint


Question 7 of 10
7. How many League goals did Adrian Heath score for Everton? Hint


Question 8 of 10
8. Where did Everton sign Alan Stubbs from in 2000? Hint


Question 9 of 10
9. Who did Everton play in the 1985 European Cup-Winners Cup final? Hint


Question 10 of 10
10. How many League goals did William 'Dixie' Dean score for the club? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 13 2024 : panagos: 9/10
Apr 30 2024 : Efc1878fc: 4/10
Apr 23 2024 : Rayjefc: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what year were the club formed?

Answer: 1878

The club were formed as St. Domingo's FC in 1878, and changed their name to Everton FC in 1879.
2. Where did the club first play their home games?

Answer: Stanley Park

Everton played at Stanley Park between 1878-82, followed by Priory Road until 1884, when they moved into Anfield, which became the home of Merseyside neighbours Liverpool after Everton moved into Goodison Park in 1891.
3. Who was the club's first manager in their history?

Answer: W E Barclay

Barclay was manager between 1888-89, followed by Molyneux (1889-1901), Cuff (1901-18), and Sawyer between 1918-19.
4. How many times did Everton win the League title in the 20th century?

Answer: 8

Everton won their first title in the 1890-91 season, and their championships in the 20th century were the 1914-15 season, followed by seven more in 1927-28, 1931-32, 1938-39, 1962-63, 1969-70, 1984-85, and 1986-87.
5. Which of these played the most League games for the club?

Answer: Neville Southall

Southall played 494 League games for Everton between 1981-95.
6. When did Everton win their first FA Cup?

Answer: 1906

Everton beat Newcastle 1-0 in the 1906 FA Cup final, and won it four more times in the 20th century in 1933, 1966, 1984, and 1995.
7. How many League goals did Adrian Heath score for Everton?

Answer: 71

Heath made 226 League appearances for Everton between 1982-89.
8. Where did Everton sign Alan Stubbs from in 2000?

Answer: Glasgow Celtic

Stubbs began his career with Bolton in 1990, and signed for Celtic in 1996, until moving to Everton in 2000.
9. Who did Everton play in the 1985 European Cup-Winners Cup final?

Answer: Rapid Vienna

Everton beat Rapid Vienna 3-1, with Andy Gray, Trevor Steven and Kevin Sheedy getting on the scoresheet.
10. How many League goals did William 'Dixie' Dean score for the club?

Answer: 349

Dean scored 349 League goals for the club between 1925-37, including 60 in one season!
Source: Author silverginger

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Back of the Net:

Ten quizzes for the football lovers on here, of Premier League teams past and present.

  1. Liverpool Legends Average
  2. Everton FC History Tough
  3. Red Devils of Old Trafford Tough
  4. Wednesday Owls History Average
  5. Nailing the Hammers Easier
  6. Glory, Glory, Leeds United! Average
  7. Nottingham Forest FC Average
  8. Glory Glory Tottenham Hotspur Average
  9. Leicester City's Outstanding Season Easier
  10. Chelsea: The Mourinho Years Difficult

6/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us