FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Chelsea The Mourinho Years
Quiz about Chelsea The Mourinho Years

Chelsea: The Mourinho Years Trivia Quiz


For all you Chelsea fans out there or even just fans of football for their 2005-06 season.

A multiple-choice quiz by cadruvid. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Chelsea

Author
cadruvid
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
243,415
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1453
Last 3 plays: Ljberardi16 (10/10), Guest 76 (1/10), Guest 86 (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. How many times did Liverpool and Chelsea play each other in season 05/06? Hint


Question 2 of 10
2. From which club did Khalid "the cannibal" Boulharouz join Chelsea on 21Aug06? Hint


Question 3 of 10
3. Did Mourinho buy Petr Cech?


Question 4 of 10
4. Who was the only person to score a hat-trick in all competitions for Chelsea in season 05/06? Hint


Question 5 of 10
5. Where did Chelsea officially become league champions in 04/05 when it became mathematically impossible for the 2nd place team to recover the points difference? Hint


Question 6 of 10
6. Chelsea played out four extraordinary matches against Barcelona in Mourinho's first two seasons in charge, but how many own goals were scored in the matches? Hint


Question 7 of 10
7. Who were the only English team to come away from Stamford Bridge with a victory? Hint


Question 8 of 10
8. What was Jose Mourniho's worst ever result for Chelsea in the season? Hint


Question 9 of 10
9. Who scored the only goal in the only league defeat of Mourinho's first season? Hint


Question 10 of 10
10. This man brought Mourinho to Stamford Bridge, what is Roman Abramovich's middle name? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 03 2024 : Ljberardi16: 10/10
Jun 19 2024 : Guest 76: 1/10
Jun 07 2024 : Guest 86: 2/10
May 28 2024 : Guest 78: 5/10
May 28 2024 : Peejay55: 1/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many times did Liverpool and Chelsea play each other in season 05/06?

Answer: Five

Incredibly, Chelsea and Liverpool were drawn against each other in the group stages of the champions league as Liverpool were the fifth English team in the competition after winning it the previous year, yet only finishing fifth in the league. They also met twice in the league and in the FA Cup semi-final.
2. From which club did Khalid "the cannibal" Boulharouz join Chelsea on 21Aug06?

Answer: Hamburg SV

The nickname of "the cannibal" came from Boulharouz's reputation of "eating up" opposition attacks.
3. Did Mourinho buy Petr Cech?

Answer: No

It was in fact previous boss Claudio Ranieri, who bought the young Czech goalkeeper from Rennes, just three months before he left the job. He also bought Arjen Robben fom PSV at the same time.
4. Who was the only person to score a hat-trick in all competitions for Chelsea in season 05/06?

Answer: Eidur Gudjohnsen

His hat-trick came in Chelsea's 4-0 thrashing of Blackburn Rovers. Gudjohnsen then left in the summer to arch-rivals Barcelona.
5. Where did Chelsea officially become league champions in 04/05 when it became mathematically impossible for the 2nd place team to recover the points difference?

Answer: The Reebok

The Reebok is of course the ground of Bolton Wanderers where Chelsea won 2-0, with both goals coming from Frank Lampard to seal their first league title for 50 years.
6. Chelsea played out four extraordinary matches against Barcelona in Mourinho's first two seasons in charge, but how many own goals were scored in the matches?

Answer: Three

The first own goal came in the first match at the Nou Camp where Juliano Beletti turned a Damien Duff cross into his own net. The other two came in the 2-1 victory of Barcelona at Stamford Bridge where both John Terry and Carlos Puyol scored at the wrong end. The first tie ended in a 5-4 victory for Chelsea, with the second being won 3-2 by Barcelona.
7. Who were the only English team to come away from Stamford Bridge with a victory?

Answer: Charlton

Although Charlton was the first team to come away with a victory after they beat Chelsea on penalties in the third round of the Carling Cup, the record books still show a draw as penalty knockouts do not count as a loss with the FA.
8. What was Jose Mourniho's worst ever result for Chelsea in the season?

Answer: 3-0

Middlesborough recorded a shock 3-0 victory against Chelsea in season 05-06 to give Jose Mourinho his heaviest defeat since leaving Porto.
9. Who scored the only goal in the only league defeat of Mourinho's first season?

Answer: Nicholas Anelka

It was away against Manchester City when Anelka scored from the penalty spot in a 1-0 win.
10. This man brought Mourinho to Stamford Bridge, what is Roman Abramovich's middle name?

Answer: Arkadievich

Roman Arkadievich Abramovich is the richest Russian in the world, second richest person living in Britain.
Source: Author cadruvid

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Back of the Net:

Ten quizzes for the football lovers on here, of Premier League teams past and present.

  1. Liverpool Legends Average
  2. Everton FC History Tough
  3. Red Devils of Old Trafford Tough
  4. Wednesday Owls History Average
  5. Nailing the Hammers Easier
  6. Glory, Glory, Leeds United! Average
  7. Nottingham Forest FC Average
  8. Glory Glory Tottenham Hotspur Average
  9. Leicester City's Outstanding Season Easier
  10. Chelsea: The Mourinho Years Difficult

7/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us