FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Manchester United Players
Quiz about Manchester United Players

Manchester United Players Trivia Quiz


A quiz about some of Man United's more colourful characters over the years.

A multiple-choice quiz by schizo22. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Manchester United

Author
schizo22
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
280,206
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1303
Last 3 plays: Guest 212 (7/10), Guest 91 (1/10), Guest 167 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which Manchester Utd player was bailed until February 2008 after being arrested for an alleged rape at a Manchester Hotel in December 2007? Hint


Question 2 of 10
2. Which player kung fu kicked a Crystal Palace fan in January 1995? Hint


Question 3 of 10
3. Which manager was sacked after a blaze of publicity after it was discovered he was having an extra-marital affair with United physiotherapist Laurie Brown in July 1977? Hint


Question 4 of 10
4. Which player admitted in his autobiography that he intended to hurt Alf-Inge Haland in a knee-high foul, which saw him sent off during a match against Manchester City in 2001? Hint


Question 5 of 10
5. Which player failed to attend a drug test in 2003, receiving a large fine and an 8 month ban? Hint


Question 6 of 10
6. Which former manager resigned from his job with ITV, after making a racist comment live on air about Marcel Desailly in April 2004? Hint


Question 7 of 10
7. Which former Manchester United player had a liver transplant in 2002, yet continued to drink alcohol? Hint


Question 8 of 10
8. Which manager was cleared of a traffic offence in 1999 after explaining he had severe diarrhoea and needed to reach a toilet, which was why he was driving on a motorway hard shoulder?
Hint


Question 9 of 10
9. Which former Manchester United player was exposed as having an affair with Sky Sports reporter Claire Tomlinson in 2000? Hint


Question 10 of 10
10. Alex Ferguson is known for his bad temper and in 2003 during one of his 'hissy fits' kicked a boot, which hit a player and cut him above his eye. The cut required stitches. Who was the player? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 01 2024 : Guest 212: 7/10
Jun 20 2024 : Guest 91: 1/10
Jun 09 2024 : Guest 167: 10/10
Jun 08 2024 : Guest 78: 7/10
Jun 04 2024 : Guest 104: 9/10
May 31 2024 : Guest 50: 5/10
May 29 2024 : Guest 172: 8/10
May 25 2024 : Guest 94: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Manchester Utd player was bailed until February 2008 after being arrested for an alleged rape at a Manchester Hotel in December 2007?

Answer: Jonny Evans

He was loaned to Sunderland on the 4th of January 2008 for the second time in his career.
2. Which player kung fu kicked a Crystal Palace fan in January 1995?

Answer: Eric Cantona

Famous quote by Eric Cantona: "When the seagulls follow the trawler, it's because they think sardines will be thrown in to the sea." This quote was during a press conference called after the kung fu kicking incident as the press clamoured around him.
3. Which manager was sacked after a blaze of publicity after it was discovered he was having an extra-marital affair with United physiotherapist Laurie Brown in July 1977?

Answer: Tommy Docherty

Tommy Docherty led United to the 1977 FA Cup final where they defeated Liverpool, shortly after the affair was discovered and he parted company with the club in July 1977. He was replaced by Dave Sexton, who also replaced him when he left Chelsea in 1967.
4. Which player admitted in his autobiography that he intended to hurt Alf-Inge Haland in a knee-high foul, which saw him sent off during a match against Manchester City in 2001?

Answer: Roy Keane

After the admission in his book, he was banned for a further 5 games and received a large fine.
5. Which player failed to attend a drug test in 2003, receiving a large fine and an 8 month ban?

Answer: Rio Ferdinand

He claimed to have forgotten the test due to the pressure of moving house. The ban made him miss out on playing in the 2004 European Championships (aka Euro 2004).
6. Which former manager resigned from his job with ITV, after making a racist comment live on air about Marcel Desailly in April 2004?

Answer: Ron Atkinson

He has subsequently returned to work in the media presenting on "Football Italia".
7. Which former Manchester United player had a liver transplant in 2002, yet continued to drink alcohol?

Answer: George Best

He died on the 25th November 2005. Over 100,000 people turned out for his funeral in Belfast.
8. Which manager was cleared of a traffic offence in 1999 after explaining he had severe diarrhoea and needed to reach a toilet, which was why he was driving on a motorway hard shoulder?

Answer: Alex Ferguson

Ironically, in the same year Sir Alex was recognized for his services to the game, and received a knighthood in the Queen's birthday honours.
9. Which former Manchester United player was exposed as having an affair with Sky Sports reporter Claire Tomlinson in 2000?

Answer: Bryan Robson

Nicknamed 'Captain Marvel' he captained England 65 times during the 1980s and 1990s.
10. Alex Ferguson is known for his bad temper and in 2003 during one of his 'hissy fits' kicked a boot, which hit a player and cut him above his eye. The cut required stitches. Who was the player?

Answer: David Beckham

David Beckham left Manchester United for Real Madrid in the summer of 2003.
Source: Author schizo22

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us