FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Players Signed by Manchester United
Quiz about Players Signed by Manchester United

Players Signed by Manchester United Quiz


See if you can identify these Manchester United signees.

A multiple-choice quiz by stevebarker. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Manchester United

Author
stevebarker
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
276,082
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
820
- -
Question 1 of 10
1. Sir Alex Ferguson's first club signing was Viv Anderson. Which club was be brought from? Hint


Question 2 of 10
2. Who did Sir Alex sign from Celtic in 1987? Hint


Question 3 of 10
3. From which coastal club was Lee Sharpe signed from? Hint


Question 4 of 10
4. From which club was Irish international Denis Irwin signed from? Hint


Question 5 of 10
5. From which club was Eric Cantona signed? Hint


Question 6 of 10
6. From which Russian club was Urkranian Andrei Kanchelskis signed? Hint


Question 7 of 10
7. From which club was Danish Goalkeeper Peter Schmeichel signed? Hint


Question 8 of 10
8. From which club was defender David May signed? Hint


Question 9 of 10
9. From which club was striker Ole Gunnar Solskjaer signed? Hint


Question 10 of 10
10. From which Midlands club was Dwight Yorke signed? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 09 2024 : Guest 167: 10/10
Jun 04 2024 : Guest 104: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Sir Alex Ferguson's first club signing was Viv Anderson. Which club was be brought from?

Answer: Arsenal

Viv Anderson was the first black player to play for England.
2. Who did Sir Alex sign from Celtic in 1987?

Answer: Brian McClair

Brian McClair scored 24 league goals in his first season, the first player to do so since George Best.
3. From which coastal club was Lee Sharpe signed from?

Answer: Torquay

Lee Sharpe was signed from Torquay in 1988. One of his memorable games for United was a 6-2 win against Arsenal in which he scored a hat-trick.
4. From which club was Irish international Denis Irwin signed from?

Answer: Oldham Athletic

Dennis Irwin was signed from Oldham Athletic in 1990. Denis represented the Republic of Ireland on 56 occasions from 1990-1999.
5. From which club was Eric Cantona signed?

Answer: Leeds United

Eric Cantona was signed from Leeds United in 1992. Eric helped Leeds United win the League championship in his first season in English Football.
6. From which Russian club was Urkranian Andrei Kanchelskis signed?

Answer: Shakhtar Donetsk

Andrei Kanchelskis was signed from Shakhtar Donetsk in 1991. Despite being Urkranian, he represented Russia at International level, playing in two European Championships finals but never a World Cup Finals.
7. From which club was Danish Goalkeeper Peter Schmeichel signed?

Answer: Brondby

Peter Schmeichel was signed from Brondby in 1991. Peter scored 11 goals in his football career (including one for Mancherster United).
8. From which club was defender David May signed?

Answer: Blackburn Rovers

David May was signed from Blackburn Rovers in 1994. David played 85 games for Manchester United and scored 6 goals.
9. From which club was striker Ole Gunnar Solskjaer signed?

Answer: Molde

Ole Gunnar Solskjear was signed from Molde in 1996. As well as scoring the winning goal in the 1999 European Cup final, Solskjaer will be remembered for coming off the subs bench and scoring 4 times in the last 12 minutes in an 8-1 victotry over Nottingham Forest.
10. From which Midlands club was Dwight Yorke signed?

Answer: Aston Villa

Dwight Yorke was signed from Aston Villa in 1998. Dwight played international football for Trinadad & Tobbago, appearing in the 2006 World Cup Finals.
Source: Author stevebarker

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us