FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Manchester United Hattricks
Quiz about Manchester United Hattricks

Manchester United Hat-tricks Trivia Quiz


A hat-trick in football happens when a player scores three or more goals in a single match. They are always special and memorable. Test your knowledge and memory on Manchester United's hat-tricks.

A multiple-choice quiz by Kidawa. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Manchester United

Author
Kidawa
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
362,574
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
196
Last 3 plays: Guest 104 (3/10), Guest 65 (4/10), Guest 90 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. Between the 2008-09 and 2011-12 seasons he averaged one hat-trick per season as a Manchester United player; but three of his four hat-tricks were scored in one season. Who was this player? Hint


Question 2 of 10
2. This former Manchester United player had a very successful stay at Manchester United wearing the famous number 7 but scored only one hat-trick, which was against Newcastle United. Hint


Question 3 of 10
3. These two legends have scored more than ten hat-tricks each for Manchester United. Hint


Question 4 of 10
4. Wayne Rooney scored a hat-trick on his Manchester United debut, which was a Champions League match. Which other player scored a hat-trick on his Manchester United debut? Hint


Question 5 of 10
5. Denis Law has enjoyed a number of hat-tricks as a Manchester United player. Against how many different teams did he score a hat-trick? Hint


Question 6 of 10
6. Carlos Tevez scored one hat-trick at Manchester United, when he scored four goals in one match against this team. His record against this team is five goals in five appearances. Which team? Hint


Question 7 of 10
7. Shinji Kagawa scored his first Manchester United hat-trick against Norwich City. When was this match and in what competition? Hint


Question 8 of 10
8. He was famously known as the Super Sub and on one occasion he came from the bench in the 72nd minute and scored four goals in twelve minutes. The player is Ole Gunnar Solskjaer - against which team did he score those four goals? Hint


Question 9 of 10
9. Dimitar Berbatov scored a hat-trick against Liverpool in 2010. Before this match the last hat-trick to be scored in a match between the two teams was in 1946. Another player came close to another hat-trick in that same match (he scored two goals). Who was this player? Hint


Question 10 of 10
10. The date was 28th August 2011 and the final result was 8-2. Wayne Rooney scored his 6th hat-trick for club. Which team was Manchester United playing against? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 29 2024 : Guest 104: 3/10
May 03 2024 : Guest 65: 4/10
Apr 26 2024 : Guest 90: 3/10
Apr 21 2024 : Guest 82: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Between the 2008-09 and 2011-12 seasons he averaged one hat-trick per season as a Manchester United player; but three of his four hat-tricks were scored in one season. Who was this player?

Answer: Dimitar Berbatov

In the 2010-11 season, Berbatov scored three hat-tricks - against Liverpool, Blackburn Rovers and Birmingham City. He became the first non-English player to score five goals in a single match when he scored five goals against Blackburn Rovers.
2. This former Manchester United player had a very successful stay at Manchester United wearing the famous number 7 but scored only one hat-trick, which was against Newcastle United.

Answer: Cristiano Ronaldo

Ronaldo signed for Manchester United in 2003. He requested jersey number 28 but Sir Alex Ferguson refused and suggested he take number 7. The number came with certain expectations as it was previously worn by legends such as George Best, David Beckham, Bryan Robson and Eric Cantona. Ronaldo was 18 at the time.
3. These two legends have scored more than ten hat-tricks each for Manchester United.

Answer: Denis Law and Jack Rowley

Denis Law is at the center of the 'United Trinity' statue with George Best and Sir Bobby Charlton which is at Old Trafford. Jack Rowley scored his first Manchester United hat-trick on his second official match for the club when he was only 19 years old.
4. Wayne Rooney scored a hat-trick on his Manchester United debut, which was a Champions League match. Which other player scored a hat-trick on his Manchester United debut?

Answer: Charles Sagar

Charles Sagar played for only two seasons with the club, scoring 24 goals from 33 appearances. Sagar was released by the club in 1907.
5. Denis Law has enjoyed a number of hat-tricks as a Manchester United player. Against how many different teams did he score a hat-trick?

Answer: 16

Denis Law scored a total of 18 hat-tricks with the club. He was released in 1973 after 11 years at Old Trafford and was then signed by Manchester City. Law will be remembered for scoring the only goal against Manchester United at Old Trafford on the last match day of the 1973-74 season, relegating Manchester United to the Second Division for the 1974-75 season.
6. Carlos Tevez scored one hat-trick at Manchester United, when he scored four goals in one match against this team. His record against this team is five goals in five appearances. Which team?

Answer: Blackburn Rovers

Carlos Tevez took the first penalty against Chelsea in the 2008 Champions League final in Moscow. Manchester United won their third UEFA Champions league title on that day after a 6-5 win on penalties.
7. Shinji Kagawa scored his first Manchester United hat-trick against Norwich City. When was this match and in what competition?

Answer: March 2013, Premiership

Shinji Kagawa was the first Japanese to play for Manchester United, the first Asian player to score a hat-trick in the Premier League and the first Japanese to win the Premier League. He joined Manchester United in June 2012 after two successful seasons with Borussia Dortmund.
8. He was famously known as the Super Sub and on one occasion he came from the bench in the 72nd minute and scored four goals in twelve minutes. The player is Ole Gunnar Solskjaer - against which team did he score those four goals?

Answer: Nottingham Forest

Solskjaer was nicknamed The Super Sub as a recognition of his ability to come into a match as a substitute and score. Most notable was his 81st substitute during the 1999 UEFA Champions League final against Bayern Munich. Bayern Munich had taken the lead with a goal in the 6th minute. Teddy Sheringham equalized in injury time, after 90:36, and Solksjaer scored the winner in the after 92:17.

This win concluded a '99 treble for the club - Premiership, FA Cup and Champions League.
9. Dimitar Berbatov scored a hat-trick against Liverpool in 2010. Before this match the last hat-trick to be scored in a match between the two teams was in 1946. Another player came close to another hat-trick in that same match (he scored two goals). Who was this player?

Answer: Steven Gerrard

Berbatov won player of the year for Tottenham Hotspur (2006-07), player of the year on his first season with Fulham (2012-13) and was seven times Bulgaria footballer of the year which he won between 2002 and 2010.
10. The date was 28th August 2011 and the final result was 8-2. Wayne Rooney scored his 6th hat-trick for club. Which team was Manchester United playing against?

Answer: Arsenal

This August 2011 win was the biggest victory between the two rival clubs. Before this match the record was the6-2 defeat that Manchester United suffered at Highbury stadium in 1947.
Source: Author Kidawa

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stuthehistoryguy before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us