FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about University of Arkansas Alumni
Quiz about University of Arkansas Alumni

University of Arkansas Alumni Trivia Quiz


This is a quiz about former Arkansas Razorback alumni.

A multiple-choice quiz by bomis_bro. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NCAA Football
  8. »
  9. Arkansas Razorbacks

Author
bomis_bro
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
100,872
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
756
- -
Question 1 of 10
1. What former Razorback was drafted #13 by the Sacramento Kings but is now playing for the Detriot Pistons? Hint


Question 2 of 10
2. This former Razorback was drafted 10th overall in the draft in 2000, who is he? Hint


Question 3 of 10
3. Jimmy Johnson was one Miami Head Coach that attended Arkansas, which of the following was another? Hint


Question 4 of 10
4. Which Olympic Medalist ran track at the University of Arkansas? Hint


Question 5 of 10
5. On Valentine's Day in 1984, which former Arkansas Razorback hit the shot to defeat then #1 ranked, undefeated North Carolina Tar Heels and Michael Jordan? Hint


Question 6 of 10
6. Which of the following did NOT attend the University of Arkansas? Hint


Question 7 of 10
7. What former Razorback had his own car dealership and was the first NBA's Defensive Player of the Year Award winner? He was also selected 5th in the NBA draft by the Milwaukee Bucks. Hint


Question 8 of 10
8. What Memphis native went on to play in the NBA journeyman after being drafted by the Milwaukee Bucks?

Answer: (Two Words (or just surname))
Question 9 of 10
9. What former Razorback played on the defensive line for the Bears from 1979-1990, and was recently elected to the NFL Hall of Fame? Hint


Question 10 of 10
10. Which of the following NFL play-by-play men was a former Razorback? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What former Razorback was drafted #13 by the Sacramento Kings but is now playing for the Detriot Pistons?

Answer: Corliss Williamson

Corliss "Big Nasty" Williamson was orginally drafted by the Sacramento Kings. He was traded twice thereafter, to the Raptors and then to the Detriot Pistson. He was the NBA's 6th Man in the 2001-02 season.
2. This former Razorback was drafted 10th overall in the draft in 2000, who is he?

Answer: Joe Johnson

Joe Johnson was drafted 10th overall by the Boston Celtics in the 2000 draft. He was traded to the Phoenix Suns later in the season.
3. Jimmy Johnson was one Miami Head Coach that attended Arkansas, which of the following was another?

Answer: Butch Davis

Butch Davis played defensive end for Arkansas under Head Coach Frank Broyles and earned his bachelor's degree in biology and life science in 1974.
4. Which Olympic Medalist ran track at the University of Arkansas?

Answer: Mike Conley

Mike Conley finished second in the triple jump to win a silver medal in 1984. He set an Olympic record in winning a gold medal in the triple jump at the 1992 Games. At the worlds, 1987 silver Triple Jump, 1991 bronze Triple Jump, 1993 Gold Triple Jump. Conley placed fourth in the triple jump in 1996, just out of the medal hunt with a leap of 56-0.5. 17-time All-American at Arkansas.
5. On Valentine's Day in 1984, which former Arkansas Razorback hit the shot to defeat then #1 ranked, undefeated North Carolina Tar Heels and Michael Jordan?

Answer: Charles Balentine

Valentines day in Pine Bluff, Arkansas, was a great day for Arkansas. That day was forever known as Balentine's day because of the buzzer beater by Charles Balentine.
6. Which of the following did NOT attend the University of Arkansas?

Answer: Pete Carroll (Head Coach, Southern Cal Trojans)

Pete Carroll spent a season each as an assistant in charge of the secondary at Arkansas (1977) under Lou Holtz. Keith Burns played for the university of Arkansas from (81-84). George Stewart was an All-American and All-Southwest Conference selection as a guard at Arkansas. Hatfield was an all-SWC pick in 64 and was inducted into the Arkansas Sports Hall of Fame in 1989 and was a member of the Razorbacks' all-time team selected to celebrate the university's grid centennial in 1994.

He was inducted in the UA Letterman's Hall of Honor in 1995.
7. What former Razorback had his own car dealership and was the first NBA's Defensive Player of the Year Award winner? He was also selected 5th in the NBA draft by the Milwaukee Bucks.

Answer: Sidney Moncrief

Sidney Moncrief was selected 5th in the draft by the Milwaukee Bucks. He went on to win back-to-back NBA Defensive Player of the year award. He has his own car dealership in North Little Rock, Arkansas, and, an assistant coach for the Dallas Mavaricks.
8. What Memphis native went on to play in the NBA journeyman after being drafted by the Milwaukee Bucks?

Answer: Todd Day

Todd Day was drafted by the Milwaukee Bucks in 1992. Day also is the all-time leading scorer in Arkansas history surpassing the great Sidney Moncrief.
9. What former Razorback played on the defensive line for the Bears from 1979-1990, and was recently elected to the NFL Hall of Fame?

Answer: Dan Hampton

Dan "Danimal" Hampton played End and Tackle on the defensive line for the Bears. He was part of the 2002 NFL Hall of Fame ceremonies.
10. Which of the following NFL play-by-play men was a former Razorback?

Answer: Pat Summerall

Pat Summerall was at Arkansas in the late 40s and early 50s. He went on to play Kicker and TE in the NFL. He's now an award winning NFL Broadcaster.
Source: Author bomis_bro

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us