FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about American Idol Season 8
Quiz about American Idol Season 8

"American Idol" Season 8 Multiple Choice Quiz | American Idol


This quiz is about season 8 of "American Idol." It has many random and not so random questions about the show. Enjoy!

A multiple-choice quiz by POTCfan1234. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. American Idol
  8. »
  9. Season 8

Author
POTCfan1234
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
312,029
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
1342
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 15
1. How many judges were there on this season of "American Idol?" Hint


Question 2 of 15
2. What song did Adam Lambert sing when he first auditioned? Hint


Question 3 of 15
3. How many contestants were there when the show started on the "American Idol" stage? Hint


Question 4 of 15
4. "American Idol" transferred to the big stage with a top 12 this year.


Question 5 of 15
5. Who was the additional person in the top 13? Hint


Question 6 of 15
6. What 2 people went home because the judges used the judges save the week before? Hint


Question 7 of 15
7. Who did the judges use the judges' save on? Hint


Question 8 of 15
8. What song did Adam Lambert sing on rock week? Hint


Question 9 of 15
9. Which contestant had a tattoo on their arm? Hint


Question 10 of 15
10. What spot did Danny Gokey make it to? Hint


Question 11 of 15
11. What song did Adam and Kris share in the finale? Hint


Question 12 of 15
12. What song did Adam Lambert choose to sing as his favorite song at the first round in the finale? Hint


Question 13 of 15
13. What song did Kris sing as his favorite song at the first round in the finale? Hint


Question 14 of 15
14. Which contestant was brought up in theater? Hint


Question 15 of 15
15. Who sang "Jesus Take the Wheel" during country week? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many judges were there on this season of "American Idol?"

Answer: 4

This year (2009) "American Idol" had 4 judges. The fourth judge was Kara DioGuardi.
2. What song did Adam Lambert sing when he first auditioned?

Answer: "Bohemian Rhapsody"

Adam was in the cast of "Wicked" in the LA production. He played the character Fiyero.
3. How many contestants were there when the show started on the "American Idol" stage?

Answer: 36

They performed in groups of 12. Only 3 people from each group made it into the next round.
4. "American Idol" transferred to the big stage with a top 12 this year.

Answer: False

"American Idol" did not have a top 12 this year (2009). Instead they had a top 13. They have never had a top "13" before.
5. Who was the additional person in the top 13?

Answer: Anoop Desai

When they were doing the Wild Card show (2009) and picked Matt Giraud as the final on the top 12, they decided to make it a top 13.
6. What 2 people went home because the judges used the judges save the week before?

Answer: Anoop Desai and Lil Rounds

Anoop Desai and Lil Rounds both left the show together. They got out on Disco Week.
7. Who did the judges use the judges' save on?

Answer: Matt Giraud

He got voted off in the top 5 on season 8. The judges told him he looked like Justin Timberlake.
8. What song did Adam Lambert sing on rock week?

Answer: "Whole Lotta Love"

Adam sang "Whole Lotta Love" by Led Zepplin. When he was first interviewed he was asked what song he would love to sing on "American Idol" and he said "Whole Lotta Love". After his performance Kara called him "A rock god," and Simon told him, "Nobody can top that now." Rock week took place during the top 4 on "American Idol" 2009.
9. Which contestant had a tattoo on their arm?

Answer: Megan Joy

Meghan said that she loves art and likes to take it with her (on her arm). Meghan was in the show during season 8.
10. What spot did Danny Gokey make it to?

Answer: 3

Paula told Danny that she would see him in the finale.
11. What song did Adam and Kris share in the finale?

Answer: "No Boundaries"

They shared their new hit single "No Boundaries." Kara co-wrote it and Simon didn't like it.
12. What song did Adam Lambert choose to sing as his favorite song at the first round in the finale?

Answer: "Mad World"

When Adam first sang this song Simon Cowell stood up and gave him a standing ovation. This is the first time in the history of the show that Simon has ever stood up.
13. What song did Kris sing as his favorite song at the first round in the finale?

Answer: "Ain't No Sunshine"

Kris also played the piano while he was singing it.
14. Which contestant was brought up in theater?

Answer: Adam Lambert

Adam has been performing since he was 3. He has been in many plays including "Peter Pan" and "Wicked."
15. Who sang "Jesus Take the Wheel" during country week?

Answer: Danny Gokey

Danny Gokey sang, "Jesus Take the Wheel," by Carrie Underwood, (who won in the 4th season of "Idol"). Country week took place during the top 11.
Source: Author POTCfan1234

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us