FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about American Idol Season 8 Part 3
Quiz about American Idol Season 8 Part 3

"American Idol" Season 8 Part 3 Quiz


This is another quiz I made about "American Idol" season 8.

A multiple-choice quiz by POTCfan1234. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. American Idol
  8. »
  9. Season 8

Author
POTCfan1234
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
312,978
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
636
- -
Question 1 of 10
1. Matt Giraud was blind.


Question 2 of 10
2. What song did Adam Lambert sing during Michael Jackson week? Hint


Question 3 of 10
3. Which "Idol" just missed out on being on tour? Hint


Question 4 of 10
4. What song did Adam sing that Simon gave him a standing ovation on? Hint


Question 5 of 10
5. When the top 7 performed the song "Shake Your Body Down to the Ground," Adam was the only one wearing sunglasses.


Question 6 of 10
6. What song did Paula choose for Danny to sing in the top 3? Hint


Question 7 of 10
7. Simon told Adam he is the superstar that they were looking for.


Question 8 of 10
8. What song did Adam sing that made Simon tell him that half of America was probably throwing their TV sets out the window? Hint


Question 9 of 10
9. Simon told America to vote for Kris.


Question 10 of 10
10. What songs did Simon tell Adam that America would either love or hate? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Matt Giraud was blind.

Answer: False

Scott MacIntyre was 98% blind. He could hardly see anything but that didn't get in his way of playing the piano and guitar and being a fantastic performer!
2. What song did Adam Lambert sing during Michael Jackson week?

Answer: "Black or White"

Adam sang "Black or White." After his performance Paula told him, "I'll see you in the finale."
3. Which "Idol" just missed out on being on tour?

Answer: Alexis Grace

Alexis Grace was voted off in the top 11. The top 10 was then made and she just missed the tour.
4. What song did Adam sing that Simon gave him a standing ovation on?

Answer: "Mad World"

Simon gave him a standing ovation on "Mad World." This is the first time Simon has ever stood up on "American Idol."
5. When the top 7 performed the song "Shake Your Body Down to the Ground," Adam was the only one wearing sunglasses.

Answer: false

Adam was the only one not wearing sunglasses. And later in the song all the contestants bowed to him, showing he is the "Idol."
6. What song did Paula choose for Danny to sing in the top 3?

Answer: "Dance Little Sister"

Paula thought Danny would do good with the unknown song, "Dance Little Sister". Danny was voted off the next night.
7. Simon told Adam he is the superstar that they were looking for.

Answer: True

After Adam sang "No Boundaries," Simon said, "that the main idea of this show is to find an international superstar and I think we have found that in you."
8. What song did Adam sing that made Simon tell him that half of America was probably throwing their TV sets out the window?

Answer: "Ring of Fire"

Simon clearly did not like Adam's version of Johnny Cash's song "Ring of Fire." However Paula and Randy loved it and Kara was confused but happy.
9. Simon told America to vote for Kris.

Answer: false

Simon told America to vote for Adam. After Adam's song "Cryin,'" in the the top 3, Simon said, "I encourage America to vote for you because of your talent."
10. What songs did Simon tell Adam that America would either love or hate?

Answer: "(I Can't Get No) Satisfaction" and "Born to be Wild"

Simon said America could go either way on the songs "(I Can't Get No) Satisfaction" and "Born to Be Wild." He said "Born to be Wild" was like something from "Rocky Horror Picture Show."
Source: Author POTCfan1234

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us