FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Which American Idol Season
Quiz about Which American Idol Season

Which "American Idol" Season Trivia Quiz


This quiz will name an "American Idol" contestant. All you have to do is name the season that the contestant competed. Have fun.

A multiple-choice quiz by jmoskow. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television A-C
  8. »
  9. American Idol

Author
jmoskow
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
178,972
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
8042
Last 3 plays: Guest 104 (8/10), Guest 170 (4/10), Guest 51 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. In which season of "American Idol" did Jennifer Hudson compete? Hint


Question 2 of 10
2. When did Tamyra Gray compete? Hint


Question 3 of 10
3. In which season of "American Idol" did Brian Dunkleman compete? Hint


Question 4 of 10
4. When did R.J. Helton compete? Hint


Question 5 of 10
5. Clay Aiken competed in which season? Hint


Question 6 of 10
6. When did Vanessa Olivarez compete in "American Idol?" Hint


Question 7 of 10
7. Diana DeGarmo competed in which season? Hint


Question 8 of 10
8. What season of "American Idol" did Justin Guarini compete? Hint


Question 9 of 10
9. When did Jim Verraros compete? Hint


Question 10 of 10
10. What season of "American Idol" did Ruben Clarkson compete? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 27 2024 : Guest 104: 8/10
May 03 2024 : Guest 170: 4/10
Apr 21 2024 : Guest 51: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which season of "American Idol" did Jennifer Hudson compete?

Answer: Season 3

Jennifer Hudson was voted out in the round of 7 remaining contestants. Her ouster created quite an uproar as she was generally considered a superior talent to some of the remaining contestants. Even Ryan Seacrest commented on the travesty.
2. When did Tamyra Gray compete?

Answer: Season 1

Tamyra Gray was voted out in the round of 4 remaining contestants. Her ouster also created quite an uproar when Nikki McKibbin beat her out. Tamyra was considered by many as a favorite to win it all. She has since had a successful recording and acting career.
3. In which season of "American Idol" did Brian Dunkleman compete?

Answer: Never competed

Brian Dunkleman was not a competitor but the co-host in season 1 along with Ryan Seacrest. The producers decided that he would not return.
4. When did R.J. Helton compete?

Answer: Season 1

R.J. made it to the final 5 in the first season. He was in the audience of a Season 3 competition.
5. Clay Aiken competed in which season?

Answer: Season 2

Clay Aiken of course lost to Ruben Studdard in Season 2. In many respects Clay Aiken is the most successful of all "American Idol" contestants. He has released a very successful CD and sells out concerts nationwide. Not bad for second place.
6. When did Vanessa Olivarez compete in "American Idol?"

Answer: Season 2

22 Year-old Vanessa Olivarez was the first contestant voted off in Season 2.
7. Diana DeGarmo competed in which season?

Answer: Season 3

16 Year-old Diana DeGarmo from Snellville, Georgia was the youngest contestant in the first 3 seasons of "American Idol."
8. What season of "American Idol" did Justin Guarini compete?

Answer: Season 1

Justin Guarini was the runner-up in Season 1. He initially enjoyed great success and even made a movie with winner Kelly Clarkson.
9. When did Jim Verraros compete?

Answer: Season 1

Jim Verraros was eliminated in the first week of Season 1. In Season 1, E Jay Day was also voted off in the first week. That is the only time that 2 contestants were eliminated in the same week.
10. What season of "American Idol" did Ruben Clarkson compete?

Answer: Never competed

This was sort of a trick question. Ruben Clarkson is a made up name that combines the Season 1 winner Kelly Clarkson with the Season 2 winner Ruben Studdard. I hope you enjoyed this quiz.
Source: Author jmoskow

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us