FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about American Idol Season 8 Part 2
Quiz about American Idol Season 8 Part 2

"American Idol" Season 8 Part 2 Quiz


This is another quiz I made about season 8 of "American Idol." Please enjoy!

A multiple-choice quiz by POTCfan1234. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. American Idol
  8. »
  9. Season 8

Author
POTCfan1234
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
312,840
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
9 / 15
Plays
728
- -
Question 1 of 15
1. What song did Randy and Kara pick for Kris to sing? Hint


Question 2 of 15
2. What song did Simon choose for Adam to sing in the top 3? Hint


Question 3 of 15
3. What song did Simon Fuller choose for Adam to sing at the finale? Hint


Question 4 of 15
4. Which state did Anoop attend college in? Hint


Question 5 of 15
5. What song did Adam use the stairs for before the finale?


Answer: (2 words)
Question 6 of 15
6. Paula Abdul choreographed the song "Shake Your Body Down to the Ground."


Question 7 of 15
7. What song did Adam clean up on first? Hint


Question 8 of 15
8. Who was the obnoxious contestant who thought she could sing better than anybody else? Hint


Question 9 of 15
9. Which week did Adam sing "Play That Funky Music?" Hint


Question 10 of 15
10. Who was the other obnoxious contestant who had a split personality? Hint


Question 11 of 15
11. What song did Adam sing while sitting on a chair? Hint


Question 12 of 15
12. Who was the mentor for rock week? Hint


Question 13 of 15
13. Who sang the duet "Slow Ride" on rock week? Hint


Question 14 of 15
14. What two songs did Adam sing in the top 3? Hint


Question 15 of 15
15. What song did Kris and Danny sing together? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What song did Randy and Kara pick for Kris to sing?

Answer: "Apologize"

Kris sang "Apologize" by OneRepublic.
2. What song did Simon choose for Adam to sing in the top 3?

Answer: "One"

Simon called the original owners of the song "One" and got permission to let Adam have the song for "Idol." They were too eager to let him have it!
3. What song did Simon Fuller choose for Adam to sing at the finale?

Answer: "A Change is Gonna Come"

Simon Fuller is the producer of the show. He chose "A Change is Gonna Come" for Adam to sing.
4. Which state did Anoop attend college in?

Answer: North Carolina

In the wild card show Anoop mentioned where he went to college and that it was in North Carolina. He attended the University of North Carolina at Chapel Hill.
5. What song did Adam use the stairs for before the finale?

Answer: Feeling Good

Adam used the stairs for the song "Feeling Good." Paula loved it so much she was on her feet, snapping and dancing.
6. Paula Abdul choreographed the song "Shake Your Body Down to the Ground."

Answer: true

Paula is a choreographer and taught the top 7 idols a dance to the song.
7. What song did Adam clean up on first?

Answer: "Tracks of My Tears"

Adam cleaned up a lot on his 4th song, "Tracks of my Tears." He removed his nail polish, chains, boots, and he slicked back his hair. He looked exactly like Elvis.
8. Who was the obnoxious contestant who thought she could sing better than anybody else?

Answer: Tatiana del Toro

Thankfully Tatiana got voted off in the top 36. She thought she could sing better than anyone but apparently 13 people beat her out. I guess America didn't agree with her.
9. Which week did Adam sing "Play That Funky Music?"

Answer: Top Download

Adam sang it on top download week which came before disco week. So when disco week came he slowed down "If I Can't Have You."
10. Who was the other obnoxious contestant who had a split personality?

Answer: Norman Gentle

Norman Gentle would wear a sparkly shirt, cargo shorts, glasses, and a sweat band and sing horribly like a joke. It was scary.
11. What song did Adam sing while sitting on a chair?

Answer: "Mad World"

Adam sang "Mad World" on a glass chair. The way he had the lighting it looked like he was sitting in midair. This gave him the illusion that you could, "look right through me."
12. Who was the mentor for rock week?

Answer: Slash

In an interview after rock week Slash admitted that he, "did not want to be a mentor, but when you're in the business you gotta do what you gotta do."
13. Who sang the duet "Slow Ride" on rock week?

Answer: Adam and Allison

Simon told Adam and Allison that they won in the battle of the duets.
14. What two songs did Adam sing in the top 3?

Answer: "One" and "Cryin'"

Adam sang "One" and "Cryin'." Simon chose "One" for him, but then Adam chose "Cryin'" for his next song.
15. What song did Kris and Danny sing together?

Answer: "Renegade"

Simon told them that Danny sang it better than Kris.
Source: Author POTCfan1234

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us