FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Dallas Character Profile JR Ewing
Quiz about Dallas Character Profile JR Ewing

'Dallas' Character Profile: J.R. Ewing Quiz


"Dallas" has brought many unique and interesting characters over the years. But how much do you know about J.R. Ewing, portrayed by Larry Hagman. Questions are only from the original series and one that requires outside knowledge.

A multiple-choice quiz by Joepetz. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Dallas

Author
Joepetz
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
369,242
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
574
Last 3 plays: Guest 173 (8/10), TheCrazedOne (7/10), Guest 99 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. In the first season finale, what does J.R. respond when Sue Ellen asks him if he cares that Bobby and Pam had lost their baby? Hint


Question 2 of 10
2. One of the most talked about television episodes of all time is "A House Divided" which is the infamous episode where J.R. is shot. There are too many suspects to name, but which of the following choices correctly matches a suspect with his or her motive? Hint


Question 3 of 10
3. What is the name of J.R.'s faithful secretary who doubled as his spy on Cliff Barnes? Hint


Question 4 of 10
4. One of the story arcs of season 6 is that J.R and Bobby must compete to see who can earn the most money for Ewing Oil within one year. J.R., in a desperate attempt to beat Bobby, starts selling oil to which embargoed nation? Hint


Question 5 of 10
5. J.R. was known for having many affairs and romances throughout the series run, but with which character did J.R. never sleep with? Hint


Question 6 of 10
6. Who is J.R. fighting with when he accidentally sets Southfork on fire at the end of season 6? Hint


Question 7 of 10
7. In the dream season (season 9), J.R. finds himself embroiled with evil businesswoman Angelica Nero. Ms. Nero is not so much interested in J.R., but uses him to get to which other family member? Hint


Question 8 of 10
8. What is J.R.'s alcoholic drink of choice? Hint


Question 9 of 10
9. Who is J.R.'s oldest son whom he fathered illegitimately with Vanessa Beaumont? Hint


Question 10 of 10
10. In 2013, 'TV Guide' named J.R. Ewing TV's Nastiest Villain of all time.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 15 2024 : Guest 173: 8/10
Jul 11 2024 : TheCrazedOne: 7/10
Jul 03 2024 : Guest 99: 10/10
Jul 02 2024 : Guest 68: 9/10
Jun 27 2024 : Guest 156: 7/10
Jun 23 2024 : Guest 120: 10/10
Jun 19 2024 : Guest 174: 9/10
Jun 16 2024 : ziggythepooh: 7/10
Jun 16 2024 : Guest 92: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the first season finale, what does J.R. respond when Sue Ellen asks him if he cares that Bobby and Pam had lost their baby?

Answer: He doesn't say anything

The incident occurs when J.R. and Pam are arguing in the barn and Pam falls off and lands on her stomach. Sue Ellen first asks J.R. if he pushed Pam. He said he did not, but does not answer her when she asks if J.R. cares. It is let up to the viewer to decide.
2. One of the most talked about television episodes of all time is "A House Divided" which is the infamous episode where J.R. is shot. There are too many suspects to name, but which of the following choices correctly matches a suspect with his or her motive?

Answer: Marilee Stone because J.R. swindled her husband who later killed himself

While all those listed were clear suspects, only Marilee's motive is correct. Other suspects include J.R.'s wife Sue Ellen and her lover Dusty Farlow. The actual culprit is Sue Ellen's sister, Kristen, whom J.R. Broke his promise of marriage and forced her to leave town.
3. What is the name of J.R.'s faithful secretary who doubled as his spy on Cliff Barnes?

Answer: Sly

Cliff originally blackmailed Sly into spying on J.R. so her brother could be released from prison. After he was out and J.R. found out, the tables were turned and Sly spied on Cliff and gave him false information intended to ruin him financially.
4. One of the story arcs of season 6 is that J.R and Bobby must compete to see who can earn the most money for Ewing Oil within one year. J.R., in a desperate attempt to beat Bobby, starts selling oil to which embargoed nation?

Answer: Cuba

As per Jock's will, Ewing Oil's assets are split 50/50 between the brothers and who ever is most profitable receives 51% of the company. J.R. stoops to illegal behavior despite Bobby's rather lackluster performance.
5. J.R. was known for having many affairs and romances throughout the series run, but with which character did J.R. never sleep with?

Answer: Jenna Wade

J.R. never had an affair with Jenna Wade who was Bobby's old flame. Mandy Winger was a model whom J.R. promised to marry once he got Sue Ellen sent away for alcoholism. Holly Hardwood was an oil businesswoman. Katherine Wentworth is Pam's half-sister who slept with J.R. in exchange for his help in splitting up Pam and Bobby.
6. Who is J.R. fighting with when he accidentally sets Southfork on fire at the end of season 6?

Answer: Ray

Ray and J.R. get into a fist fight when Ray discovers J.R. blackmailed Walt Driscoll to the point that Driscoll tried to kill J.R. but wound up hitting Sue Ellen and leaving Ray's nephew, Mickey, severely injured.
7. In the dream season (season 9), J.R. finds himself embroiled with evil businesswoman Angelica Nero. Ms. Nero is not so much interested in J.R., but uses him to get to which other family member?

Answer: Jack Ewing

Jack bears a strong resemblance to Dmitri Marinos, Angelica's boss who dies. Angelica Nero intends to use Jack to gain control of Marinos Shipping. J.R., who always suspected something fishy, disregards the signs to make money via a deal with Marionos Shipping.
8. What is J.R.'s alcoholic drink of choice?

Answer: Bourbon and branch

He can often be seen ordering a bourbon and branch at the Cattleman's Club and other restaurants of high clientele. It is Sue Elle who prefers the vodka, although she will drink whatever she gets her hands on.
9. Who is J.R.'s oldest son whom he fathered illegitimately with Vanessa Beaumont?

Answer: James

James was fathered off-screen with one of J.R.'s mistresses. John Ross, J.R.'s son born to Sue Ellen, is his favorite and believed to be the oldest until Season 12 when James comes along. Christopher and Lucas are Bobby's sons, although, for a short time, J.R. believed he was Christopher's father.
10. In 2013, 'TV Guide' named J.R. Ewing TV's Nastiest Villain of all time.

Answer: True

He had previously ranked only 11th in 1999 by the same magazine.
Source: Author Joepetz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us