FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Dallas Character Profile Sue Ellen Ewing
Quiz about Dallas Character Profile Sue Ellen Ewing

"Dallas" Character Profile: Sue Ellen Ewing Quiz


This quiz is all about infamous TV villain J.R. Ewing's wife Sue Ellen, portrayed by Linda Grey. All questions are from the original series.

A multiple-choice quiz by Joepetz. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Dallas

Author
Joepetz
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
369,416
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1131
Last 3 plays: Guest 173 (10/10), TheCrazedOne (8/10), lisathediva (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Sue Ellen has always been a drinker, but the problem grew out of hand to the point where J.R. committed her to a sanitarium. Even there, she was able to get her hands on alcohol. One day, while drunk, Sue Ellen escapes from the sanitarium and does what? Hint


Question 2 of 10
2. We didn't get to see too much of Sue Ellen's non-Ewing family throughout the series run. We did see her sister Kristen and her mother who had what name? Hint


Question 3 of 10
3. J.R. was always cheating on Sue Ellen, but Sue Ellen also had her fair share of lovers. Which of the following men did Sue Ellen not have a romantic fling with? Hint


Question 4 of 10
4. What is the name of the charity organization Sue Ellen, Miss Ellie and other Dallas women belong to? Hint


Question 5 of 10
5. While separated from J.R. during their second marriage, Sue Ellen was again awarded custody of John Ross. J.R., not about to lose his son again, tricks Sue Ellen into moving back to Southfork. On what condition does Sue Ellen agree to that? Hint


Question 6 of 10
6. In the season nine finale, what happens to Sue Ellen that would have questioned her return to the series had the whole season not been a dream? Hint


Question 7 of 10
7. When Sue Ellen bought Valentine Lingerie, who did she make the "Valentine Girl" who modeled the sexy products in the newspapers and magazines? Hint


Question 8 of 10
8. Actress Linda Grey left "Dallas" in 1989. Before Sue Ellen left Dallas to marry Don Lockwood, the two lovers team up and do what as a final act of revenge against J.R.? Hint


Question 9 of 10
9. Sue Ellen returns for the series finale where J.R. sees life as if he were never born. What would have happened to Sue Ellen if J.R. had been around and if she had never married him? Hint


Question 10 of 10
10. Just like J.R., Sue Ellen's favorite drink is a bourbon and branch.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 15 2024 : Guest 173: 10/10
Jul 11 2024 : TheCrazedOne: 8/10
Jul 08 2024 : lisathediva: 8/10
Jul 04 2024 : Guest 86: 8/10
Jul 03 2024 : Guest 99: 9/10
Jul 02 2024 : Guest 68: 9/10
Jun 27 2024 : Guest 120: 8/10
Jun 24 2024 : Guest 156: 8/10
Jun 16 2024 : Guest 65: 1/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Sue Ellen has always been a drinker, but the problem grew out of hand to the point where J.R. committed her to a sanitarium. Even there, she was able to get her hands on alcohol. One day, while drunk, Sue Ellen escapes from the sanitarium and does what?

Answer: Steals a car and crashes it

Her drunken car crash caused her to prematurely give birth to John Ross. After some touch and go moments, both mother and child pulled through.
2. We didn't get to see too much of Sue Ellen's non-Ewing family throughout the series run. We did see her sister Kristen and her mother who had what name?

Answer: Patricia

Sue Ellen often blamed her mother for her drinking problems and claims her mother only raised her to be a good wife and mother, not to achieve things for herself.
3. J.R. was always cheating on Sue Ellen, but Sue Ellen also had her fair share of lovers. Which of the following men did Sue Ellen not have a romantic fling with?

Answer: Mitch Cooper

Mitch Cooper is Lucy's husband who never had an affair with Sue Ellen. Dusty Farlow, son of Sue Ellen's future stepfather-in-law, was a cowboy who Sue Ellen had a brief on-again off-again fling. Peter Richards, played by Christopher Atkins, was John Ross' mentor at camp who J.R. had chased out of town on drug charges. Nicholas Pearce was Sue Ellen's lover who got tossed over the balcony in an argument with, who else, J.R.
4. What is the name of the charity organization Sue Ellen, Miss Ellie and other Dallas women belong to?

Answer: Daughters of the Alamo

The Daughters of the Alamo also got involved with various political causes, donating and endorsing politicians from time to time.
5. While separated from J.R. during their second marriage, Sue Ellen was again awarded custody of John Ross. J.R., not about to lose his son again, tricks Sue Ellen into moving back to Southfork. On what condition does Sue Ellen agree to that?

Answer: J.R. must stop parading Mandy around in public

J.R. and Sue Ellen agreed to have an open marriage. However, Sue Ellen didn't want to be the subject of gossip and told J.R. that he could sleep around all he wants, but he is not allowed to bring his mistresses, specifically Mandy Winger, in public.
6. In the season nine finale, what happens to Sue Ellen that would have questioned her return to the series had the whole season not been a dream?

Answer: She was blown out of the Ewing Oil Building

The bomb was placed in J.R.'s office by businesswoman Angelica Nero in her attempt to kill J.R. According to ultimatedallas.com, had that season not been a dream, Sue Ellen would have survived and been left paralyzed.
7. When Sue Ellen bought Valentine Lingerie, who did she make the "Valentine Girl" who modeled the sexy products in the newspapers and magazines?

Answer: Her husband's mistress, Mandy Winger

Sue Ellen hated Mandy with a passion and secretly managed to get Mandy to be the Valentine Girl. Sue Ellen then tried to convince J.R. that Mandy was trashy and would humiliate him. This modeling job propelled Mandy's career to the point where she left J.R. to continue her modeling and acting.
8. Actress Linda Grey left "Dallas" in 1989. Before Sue Ellen left Dallas to marry Don Lockwood, the two lovers team up and do what as a final act of revenge against J.R.?

Answer: They make a film about Sue Ellen's life which portrays J.R. horribly

Although Sue Ellen does not release the film, she warns J.R. that if he angers her again or if she just feels like it, she will send out the film humiliating him and damaging his reputation forever.
9. Sue Ellen returns for the series finale where J.R. sees life as if he were never born. What would have happened to Sue Ellen if J.R. had been around and if she had never married him?

Answer: She would have become a famous actress who was happily married to Nicholas Pearce

J.R. is surprised by this because he never saw Sue Ellen as anything but a drunk before. The rest of the dream doesn't go well either for J.R. when he discovers almost everyone's life would have been better without him.
10. Just like J.R., Sue Ellen's favorite drink is a bourbon and branch.

Answer: False

Sue Ellen's favorite drink was vodka. However, she would consume whatever she could get her hands on during her darker days.
Source: Author Joepetz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us