FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Dallas Character Profile Ray Krebbs
Quiz about Dallas Character Profile Ray Krebbs

"Dallas" Character Profile: Ray Krebbs Quiz


Another quiz on our favorite "Dallas" characters. This one is about Ray Krebbs, ranch hand turned Ewing, portrayed by Steve Kanaly. All questions are from the original series.

A multiple-choice quiz by Joepetz. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Dallas

Author
Joepetz
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
372,039
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
265
Last 3 plays: Guest 173 (9/10), Guest 156 (7/10), TheCrazedOne (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Ray Krebbs was known as quite a womanizer in the first few seasons of "Dallas." Which one of the following women would he secretly fool around with in the haystack in barn? Hint


Question 2 of 10
2. In season two, Ray meets his first wife, Donna Culver, but they cannot strike up a relationship despite their mutual attraction toward one another. What is keeping them apart? Hint


Question 3 of 10
3. Which topic was a constant source of tension between Ray and Donna throughout their marriage? Hint


Question 4 of 10
4. In season 4, Ray discovers that Amos Krebbs is not his biological father, but rather it is Jock who sired him. Who is Ray's biological mother? Hint


Question 5 of 10
5. What is the name of Ray's cousin whom died after falling into a coma and Ray pulled the life support plug out? Hint


Question 6 of 10
6. After Ray and Donna divorce, Ray falls in love with Jenna Wade who was recovering from a broken heart and a pregnancy both caused by which Ewing? Hint


Question 7 of 10
7. While Jenna is in Europe with her children trying to find a boarding school for her daughter, Charley, what embarrassing situation does Ray find himself caught in? Hint


Question 8 of 10
8. Realizing the stress in their relationship is caused by being surrounded by the Ewings, Ray and Jenna decided to move to which European country? Hint


Question 9 of 10
9. Since Ray and Jenna move immediately without selling their house and land, Ray puts Clayton in charge of getting rid of the property. To whom does Clayton sell Ray's land to that starts a land war between the Ewings and the land's new owner? Hint


Question 10 of 10
10. In the series finale episode when J.R. experiences the world as if he had never been born, he discovers that without him, Ray became quite a successful rancher and multi-millionaire.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 15 2024 : Guest 173: 9/10
Jul 11 2024 : Guest 156: 7/10
Jul 11 2024 : TheCrazedOne: 9/10
Jul 04 2024 : Guest 86: 8/10
Jul 02 2024 : Guest 68: 7/10
Jun 23 2024 : Guest 120: 8/10
Jun 16 2024 : Guest 92: 8/10
Jun 15 2024 : bernie73: 3/10
Jun 11 2024 : Guest 50: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Ray Krebbs was known as quite a womanizer in the first few seasons of "Dallas." Which one of the following women would he secretly fool around with in the haystack in barn?

Answer: Lucy Ewing

Ray and Lucy's rendezvous are never mentioned again once it is revealed he is her uncle in Season 4. By that point, they had stopped having affairs and Ray became ore of a guardian to Lucy. Ray also had a relationship with Pamela prior to her marrying Bobby.
2. In season two, Ray meets his first wife, Donna Culver, but they cannot strike up a relationship despite their mutual attraction toward one another. What is keeping them apart?

Answer: Donna is still married.

Donna was still married to Sam Culver at the time she met Ray. In addition to falling for Krebbs, Donna also had a brief relationship with Cliff Barnes after Sam Culver died.
3. Which topic was a constant source of tension between Ray and Donna throughout their marriage?

Answer: Donna's career

Donna was constantly surrounded by Washington politicians, having several in her family. Donna's desire to have a high-powered career of her did not sit well with Ray, who wanted a more traditional wife.
4. In season 4, Ray discovers that Amos Krebbs is not his biological father, but rather it is Jock who sired him. Who is Ray's biological mother?

Answer: An Army Air Corp nurse serving in WWII

While he was serving in the war, Jock had an affair with a nurse. When Ray came to Southfork at a young age, both Jock and Miss Ellie knew who Ray's real mother was, but neither knew he was Jock's biological son.
5. What is the name of Ray's cousin whom died after falling into a coma and Ray pulled the life support plug out?

Answer: Mickey

Mickey Trotter was Ray's younger cousin from Kansas who came to live with Ray and Donna after getting in trouble. One night, Sue Ellen was very drunk after fighting with J.R. and got into her car to drive away. Mickey jumped into the passenger seat to stop her, but Sue Ellen kept going until another car, driven by J.R.'s enemy Walt Driscoll, hit them head on. Mickey kept going in and out of consciousness until Aunt Lil, his mother, asked Ray to put him out of his misery. Ray was convicted of manslaughter but was given a suspended sentence.
6. After Ray and Donna divorce, Ray falls in love with Jenna Wade who was recovering from a broken heart and a pregnancy both caused by which Ewing?

Answer: Bobby

Jenna was engaged to Bobby, but her fell back in love with Pamela. Right before Pam and Bobby are supposed to get married, Ray reveals that Jenna is pregnant with Bobby's child. Pam and Bobby get married anyway and Jenna refuses to let any of the Ewings see Bobby's son, Lucas. Ray had always been friendly with Jenna and the two fell in love while he was helping her settle in to her new home.
7. While Jenna is in Europe with her children trying to find a boarding school for her daughter, Charley, what embarrassing situation does Ray find himself caught in?

Answer: He has an affair with a woman who then tries to kill him.

Ray finds a woman named Connie who has a flat tire and helps her. A few days later, Connie just shows up at his house to thank him. Ray has a few drinks and wakes up having slept with Connie. Realizing his mistake, Ray tries desperately to get rid of Connie, but he cannot and she stabs him when she realizes it is over between them. Ray initially intended not to tell Jenna about the affair but was forced to after the attack.
8. Realizing the stress in their relationship is caused by being surrounded by the Ewings, Ray and Jenna decided to move to which European country?

Answer: Switzerland

Charley, Jenna's daughter from her first marriage to Ronaldo Marchetta, falls in love with a boarding school in Switzerland, so Ray and Jenna decide it is best for their family to move there to be close to her and away from the Ewings. Ray returned to Dallas to visit a few times and Miss Ellie and Clayton also visited them in Europe.
9. Since Ray and Jenna move immediately without selling their house and land, Ray puts Clayton in charge of getting rid of the property. To whom does Clayton sell Ray's land to that starts a land war between the Ewings and the land's new owner?

Answer: Carter McKay

At the time, Carter McKay was working under Jeremy Wendell for WestStar Oil, the rival of Ewing Oil. The plan was for McKay to swindle oil-rich land on Southfork away from the Ewings in exchange for opening up the dammed creek that dried the river on the Southfork ranches. However, the Ewings and McKay made a deal that set up Wendell and exposed him as the one behind the land war.
10. In the series finale episode when J.R. experiences the world as if he had never been born, he discovers that without him, Ray became quite a successful rancher and multi-millionaire.

Answer: False

Ray actually would have become an extremely poor man because he never would have discovered Jock was his father. In his dream, J.R. discovers that Jock would have died much sooner than he did before he discovered Ray was his son. Ray would have been unhappy as just a regular ranch hand. Ray also would have been injured in a rodeo and constantly walk with a limp. Nonetheless, Ray seemed to be happily married with the family he always wanted.
Source: Author Joepetz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us