FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Easy Mamas Family Knowledge
Quiz about Easy Mamas Family Knowledge

Easy "Mama's Family" Knowledge Quiz


This is a quiz about the 80's TV show "Mama's Family". Not all questions come from this show.

A multiple-choice quiz by PhoebeGrl21. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television L-P
  8. »
  9. Mama's Family

Author
PhoebeGrl21
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
159,071
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1514
Last 3 plays: Guest 174 (10/10), Guest 174 (10/10), Guest 104 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What show did "Mama's Family" spin-off from?

Answer: (Four Words)
Question 2 of 10
2. How many kids did Vint have? Hint


Question 3 of 10
3. What was Iola's only niece's name?

Answer: (One Word)
Question 4 of 10
4. What is Mama's beverage of choice? Hint


Question 5 of 10
5. The woman who played Aunt Fran went on to star in another popular 80's TV show. What was her character's name on the other TV show? Hint


Question 6 of 10
6. Which is the correct birth order of Mama's children (eldest to youngest)? Hint


Question 7 of 10
7. What does Vint dress up as during his and Naomi's stay at the adult motel on their anniversary?

Answer: (one word)
Question 8 of 10
8. Where do Naomi and Vint plan on going after their wedding? Hint


Question 9 of 10
9. Whose son is Bubba? Hint


Question 10 of 10
10. What was the name of the Reverend's snobby wife who disliked Mama? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 11 2024 : Guest 174: 10/10
May 06 2024 : Guest 174: 10/10
May 05 2024 : Guest 104: 10/10
May 04 2024 : Guest 68: 10/10
Apr 28 2024 : Guest 24: 8/10
Apr 04 2024 : Guest 67: 8/10
Mar 30 2024 : Guest 159: 8/10
Mar 28 2024 : Guest 172: 10/10
Mar 27 2024 : Irishsoul13: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What show did "Mama's Family" spin-off from?

Answer: The Carol Burnett Show

Vicki Lawrence, who played Mama, was a regular cast member on The Carol Burnett Show. She was supposedly hired because of her close resemblance to Carol Burnett. "Mama's Family" started as a sketch on the hit comedy show, and soon became a show of its own.
2. How many kids did Vint have?

Answer: 3

He had two kids, Sonya and Buzz, from his first marriage to a woman who left him to go to Las Vegas. He then married Naomi and they had a daughter, Tiffany Thelma.
3. What was Iola's only niece's name?

Answer: Vernette

Iola's niece came to stay with her and during her visit, Bubba was going to a dance, but his date cancelled. Iola and Thelma volunteered Vernette without Bubba's knowledge, but he had already gotten his date back. He ended up taking Vernette anyway because his date was a snob.
4. What is Mama's beverage of choice?

Answer: Beer

She almost always drank beer.
5. The woman who played Aunt Fran went on to star in another popular 80's TV show. What was her character's name on the other TV show?

Answer: Blanche Devereaux

Rue McClanahan played Aunt Fran. After her departure from "Mama's Family", she went on to play Blanche Devereaux, a spoiled Southern belle, on the hit TV show, "Golden Girls". The other 3 names are the other 3 characters on "Golden Girls".
6. Which is the correct birth order of Mama's children (eldest to youngest)?

Answer: Ellen, Eunice, and Vint

Eunice was played by Carol Burnett, Ellen was played by Betty White, and Vint was played by Ken Berry. Eunice and Ellen never got along well at all.
7. What does Vint dress up as during his and Naomi's stay at the adult motel on their anniversary?

Answer: Bull

Naomi dressed up as a female matador (a "matadorette" as she called it), and he dressed as a bull. Pretty soon, their romantic evening was ruined because Mama showed up.
8. Where do Naomi and Vint plan on going after their wedding?

Answer: Arizona

During the episode where they get married, they keep saying how happy they are to finally leave the house and Mama keeps saying how happy she is they're leaving. They end up coming right back home though, because they were cheated out of all their money.
9. Whose son is Bubba?

Answer: Eunice

Bubba is Eunice's son, which makes him another one of Mama's grandkids. Eunice and Ed moved to Florida before Bubba got out of reform school, and they put the responsibility of taking care of him onto Mama's shoulders. Bubba was played by Allan Kayser.
10. What was the name of the Reverend's snobby wife who disliked Mama?

Answer: Alberta Meechum

Rev. Meechum's wife was Alberta. She was a snob who didn't want to re-elect Mama for the head of the Church Ladies League for a second time. Lollie and Roselle were friends of Mama's, and Effie was one of her aunts. Thanks for playing!
Source: Author PhoebeGrl21

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us