FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about How Well Do You Know Winifred Burkle
Quiz about How Well Do You Know Winifred Burkle

How Well Do You Know Winifred Burkle? Quiz


Winifred Burkle is probably my favorite character of both "Buffy the Vampire Slayer" and "Angel", not including the title characters. I always look for Fred quizzes, but can never find any, so I decided to make one! I hope you like it!

A multiple-choice quiz by buffy_angelfan. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Angel
  8. »
  9. 'Angel' Characters

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
174,050
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
13 / 20
Plays
2964
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 20
1. How many years was Fred trapped in Pylea? Hint


Question 2 of 20
2. What is the name of the very first episode Fred appeared in, counting Cordy's visions? Hint


Question 3 of 20
3. What was Fred wearing when she was sucked into the portal? Hint


Question 4 of 20
4. What is the name of the Old One who takes over and inhabits Fred's body? Hint


Question 5 of 20
5. The name of the actress who plays Fred is Elizabeth Anne Allen.


Question 6 of 20
6. What are the first words Fred says to Angel after he saves her from being beheaded in Pylea? Hint


Question 7 of 20
7. What is the name of the professor who sent Fred to Pylea? Hint


Question 8 of 20
8. What is the name of the episode where Fred's parents come to L.A? Hint


Question 9 of 20
9. In the episode "That Vision Thing", what does Cordy find Fred eating on her kitchen floor? Hint


Question 10 of 20
10. What is Fred's favorite food? Hint


Question 11 of 20
11. In the episode "That old Gang Of Mine", the song Fred sang was "Crazy" by Patsy Cline.


Question 12 of 20
12. What are the names of Fred's parents? Hint


Question 13 of 20
13. In the episode "That Vision Thing", what saying did Fred say she never understood? Hint


Question 14 of 20
14. In Pylea, what did Fred try to make out of tree bark? Hint


Question 15 of 20
15. In the episode "Through the Looking Glass", when Fred and Angel are talking in her cave, Angel tells her that Cordy is fine and was made a princess. Complete Fred's quote:"They...Really?-Oh. When I got here they...They didn't do that.-Well. ________________________________." Hint


Question 16 of 20
16. What ingredients does Fred use to make her "oatmeal" ? Hint


Question 17 of 20
17. Complete this quote that Fred said: "Oh, God! I sinned. I've sinned, and I'm being punished. I don't know what's wrong. I never got a ____ before. Uhh! Sorry. I'm sorry. Make it stop!" Hint


Question 18 of 20
18. According to Fred, in the episode "A Hole in the World", what is her power? Hint


Question 19 of 20
19. What is the name of the stuffed animal who Fred almost forgot to bring with her to L.A.? Hint


Question 20 of 20
20. What are the last words Fred says before Illyria inhabits her body? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 14 2024 : Bigbugboy: 20/20
Jan 09 2024 : Bitkaplease: 20/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many years was Fred trapped in Pylea?

Answer: 5 years

Fred was sucked into a portal and trapped in Pylea, Lorne's home dimension, for five years.
2. What is the name of the very first episode Fred appeared in, counting Cordy's visions?

Answer: Belonging

Cordelia saw Fred in a vision. Fred was in the library and read a book, but it opened a portal and sucked her in.
3. What was Fred wearing when she was sucked into the portal?

Answer: a blue-gray shirt and a tan khaki skirt

It may be hard to see, but Fred is wearing a blue-gray t-shirt and a tan khaki skirt. It is shown in the episode "Belonging" when Cordy gets her vision.
4. What is the name of the Old One who takes over and inhabits Fred's body?

Answer: Illyria

Illyria is an ancient demon that existed before man. She was transported to L.A. and took over Fred. What we know so far is that Fred is gone and only Illyria remains.
5. The name of the actress who plays Fred is Elizabeth Anne Allen.

Answer: False

Elizabeth Anne Allen played Amy Madison. Amy Acker plays Fred. Quite well, I might add.
6. What are the first words Fred says to Angel after he saves her from being beheaded in Pylea?

Answer: Handsome man-saved me from the monsters

Fred and Angel rode on horseback to caves, where Fred lived. After she got off, and Angel asked her if she was ok, she said "Handsome man-saved me from the monsters." Then Angel looks at her and she says "Bye." and takes off for her cave.
7. What is the name of the professor who sent Fred to Pylea?

Answer: Professor Seidel

Professor Seidel was threatened by Fred, so he sent her to Pylea, like he did with other students before Fred. At the end of the episode "Supersymmetry", Gunn and Fred kill him.
8. What is the name of the episode where Fred's parents come to L.A?

Answer: Fredless

Fred's parents, Roger and Trish, go to L.A. looking for their daughter. But Fred doesn't want to see them because she is afraid that if they see her, then her trip to Pylea wasn't just in her head; it really did happen.
9. In the episode "That Vision Thing", what does Cordy find Fred eating on her kitchen floor?

Answer: Peanut Butter

Yep, Fred was eating peanut butter, straight from the jar. Cordy was even nice enough to let her keep the jar.
10. What is Fred's favorite food?

Answer: Tacos

Fred loves tacos. They mention her love for them a couple times in the show. Even when Fred runs away in "Fredless", Gunn suggests checking taco stands.
11. In the episode "That old Gang Of Mine", the song Fred sang was "Crazy" by Patsy Cline.

Answer: True

I may like Fred a lot, but she isn't the best singer in the world. At least she's better than Angel.
12. What are the names of Fred's parents?

Answer: Roger and Trish

Fred's parents, Roger and Trish, introduce themselves to the Angel Investigations team when they go their in search of their daughter.
13. In the episode "That Vision Thing", what saying did Fred say she never understood?

Answer: Right As Rain

"I never understood that saying 'right as rain.' How is rain right? Or wrong, for that matter. Okay, I suppose if there's a flood it's wrong. And speaking of floods, or maybe just being overwhelmed-what's it like to have a vision?" Fred sure can ramble on about things.
14. In Pylea, what did Fred try to make out of tree bark?

Answer: Enchiladas

Fred:"I've been trying to make an enchilada out of tree bark."

Angel:"Bark enchiladas. Huh.-How's that going?"

Fred:"There is work to be done."
15. In the episode "Through the Looking Glass", when Fred and Angel are talking in her cave, Angel tells her that Cordy is fine and was made a princess. Complete Fred's quote:"They...Really?-Oh. When I got here they...They didn't do that.-Well. ________________________________."

Answer: That's nice for her

Back then in Pylea, Fred would never say anything mean to others. She would be, or at least pretend to be, happy for others.
16. What ingredients does Fred use to make her "oatmeal" ?

Answer: Crug-grain and thistles

While Angel was with her in her cave, she gave him some "oatmeal" to try. She forgot what things are supposed to taste like. But she found something that could sweeten it. " I found Kalla berries! They sweeten the oatmeal. Well-I call it oatmeal. It's actually crug-grain and thistles, but with enough Kalla berries... "
17. Complete this quote that Fred said: "Oh, God! I sinned. I've sinned, and I'm being punished. I don't know what's wrong. I never got a ____ before. Uhh! Sorry. I'm sorry. Make it stop!"

Answer: B-

Fred was delirious, so she rambled on about things. I doubt she ever got lower than an A when she was in school.
18. According to Fred, in the episode "A Hole in the World", what is her power?

Answer: To not let them take her

Fred:"My boys. I walk with heroes. Think about that."

Wesley:"You are one."

Fred:"Superhero. And this is my power: to not let them take me. Not me."
19. What is the name of the stuffed animal who Fred almost forgot to bring with her to L.A.?

Answer: Feigenbaum

Feigenbaum was a stuffed bunny doll. She had to take Feigenbaum to L.A. "I can't make the trip without Feigenbaum." Fred also called Feigenbaum the Master of Chaos.
20. What are the last words Fred says before Illyria inhabits her body?

Answer: Please Wesley why can't I stay

"Please, Wesley, why can't I stay?" These are Fred's last words before Illyria takes over her body. After she says this, she dies.
Source: Author buffy_angelfan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. "Angel" - Which Character? Average
2. "Angel" Evilies Average
3. 'Angel' Characters Average
4. Acquaintances Of Angel Average
5. Aliases of Angel Difficult
6. Angel: The Man Of Many Names! Difficult
7. Cordelia: Who, What, Where, When, Why, & How Average
8. Doyle Average
9. Groosalugg Average
10. Illyria Tough
11. Krevlorneswath Of The Deathwok Clan Average
12. Lovable Lorne Average

3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us