FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about NCIS Characters Gibbs
Quiz about NCIS Characters Gibbs

"NCIS" Characters: Gibbs Trivia Quiz


The members of NCIS, or the Naval Criminal Investigative Service, are tasked with the duty of protecting Marines and their families. This quiz is on the enigmatic team leader, Gibbs.

A multiple-choice quiz by TheDoctorDonna. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. NCIS
  8. »
  9. 'NCIS' - Characters

Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
317,703
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
2141
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 101 (10/10), Guest 174 (10/10), Guest 172 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is Gibbs' full name and title? Hint


Question 2 of 10
2. What is the name of the actor who plays Gibbs? Hint


Question 3 of 10
3. What was Gibbs' daughter's name? Hint


Question 4 of 10
4. What does Gibbs build in his basement? Hint


Question 5 of 10
5. Before he joined NCIS, Gibbs was a Marine. What was his rank? Hint


Question 6 of 10
6. How did Gibbs' first wife die? Hint


Question 7 of 10
7. In the episodes "Hiatus I & II" Gibbs was knocked out in an explosion and temporarily lost his memory. How many years did he forget? Hint


Question 8 of 10
8. For half of the first season, Gibbs was obsessed with catching a terrorist who broke into the NCIS Autopsy and held Ducky, Kate and Gerald hostage. It took Gibbs half a season to discover this mans name. What was it? Hint


Question 9 of 10
9. Why does Gibbs smack members of his team across the back of the head? Hint


Question 10 of 10
10. Gibbs had a relationship with a member of NCIS. Who was it? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 21 2024 : Guest 101: 10/10
Feb 09 2024 : Guest 174: 10/10
Feb 07 2024 : Guest 172: 9/10
Jan 26 2024 : Guest 73: 9/10
Jan 21 2024 : wellenbrecher: 10/10
Jan 20 2024 : Andyboy2021: 10/10
Jan 19 2024 : Guest 172: 9/10
Jan 19 2024 : Guest 93: 10/10
Jan 14 2024 : MrNobody97: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Gibbs' full name and title?

Answer: Special Agent Leroy Jethro Gibbs

Special Agent Leroy Jethro Gibbs introduces himself as Jethro or Special Agent Gibbs. When Abby was creating a false ID for Gibbs, she asked him what name he wanted, his reply was 'Anything but Gus'.
2. What is the name of the actor who plays Gibbs?

Answer: Mark Harmon

Gibbs is played by Mark Harmon, Sean Murray plays Tim McGee, Pauley Perrette plays Abby Scuito and Ducky is played by David McCallum.
3. What was Gibbs' daughter's name?

Answer: Kelly

Kelly was killed by the same man that killed Shannon.
4. What does Gibbs build in his basement?

Answer: A boat

He has built a couple of boats. One of the previous boats he named after an ex-wife, 'Diane'. He burnt it. When asked how he intended to get the boats out he replied that he can 'break a bottle of champagne over it in here'.
5. Before he joined NCIS, Gibbs was a Marine. What was his rank?

Answer: Gunnery Sergeant

Gibbs was a Gunnery Sergeant and a sniper. He used his skills as a sniper to kill the man that was responsible for the death of his first wife and daughter.
6. How did Gibbs' first wife die?

Answer: Car crash

Gibbs' wife witnessed the murder of a man and identified the killer. Although she and their daughter were under protection, a sniper shot their driver and they died in the resulting car crash.
7. In the episodes "Hiatus I & II" Gibbs was knocked out in an explosion and temporarily lost his memory. How many years did he forget?

Answer: 15

Gibbs regressed 15 years, believing that he had just been wounded in Desert Storm. It was Ziva, taking his hand and smacking herself on the back of her head with it, who brought his memory back completely.
8. For half of the first season, Gibbs was obsessed with catching a terrorist who broke into the NCIS Autopsy and held Ducky, Kate and Gerald hostage. It took Gibbs half a season to discover this mans name. What was it?

Answer: Ari Haswari

The FBI told Gibbs at the end of the first season that Ari was working for them. However it becomes apparent by the end of the second series that Ari was working for himself and was on a mission to kill Gibbs. Ari was killed by Ziva David, his half sister.
9. Why does Gibbs smack members of his team across the back of the head?

Answer: It's a wake up call

Gibbs is famous for his head smacking if any member of his team messes up or does something silly they get a smack. He chooses the back of the head, rather than a slap in the face because it's a wake up call and a slap in the face is humiliating...
10. Gibbs had a relationship with a member of NCIS. Who was it?

Answer: Jenny Shepard

Jenny is the Director of NCIS. Abby is the only person in his team that Gibbs doesn't whack over the head. He has a bond with Ziva as she killed Ari, her half brother, to save Gibbs. Gibbs was responsible for hiring Kate.
Source: Author TheDoctorDonna

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. "NCIS" - Timothy McGee Average
2. "NCIS" All About DiNozzo Average
3. "NCIS" All About McGee Average
4. "NCIS" Characters Easier
5. "NCIS"- Ziva Average
6. "NCIS"-All About Gibbs Average
7. "NCIS"-All About Gibbs Easier
8. "NCIS": Gibbs' Rules Average
9. "NCIS": La Grenouille Average
10. "NCIS:" Gibbs' Rules Average
11. 'NCIS': Timothy McGee Average
12. Abby Sciuto Average

3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us