FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about NCIS Ziva
Quiz about NCIS Ziva

"NCIS"- Ziva Trivia Quiz


Ziva David is one of my favourite 'NCIS' characters. Here is a quiz about Ziva for those who love her as much as I do.

A multiple-choice quiz by natalieiorfino. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. NCIS
  8. »
  9. 'NCIS' - Characters

Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
328,021
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
2506
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: kaykaypm (7/10), Guest 104 (9/10), Guest 101 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is Ziva's last name? Hint


Question 2 of 10
2. Who plays Ziva David? Hint


Question 3 of 10
3. Who was Ziva protecting when she shot Ari? Hint


Question 4 of 10
4. For how long did Ziva stay as a part of Mossad in the show? Hint


Question 5 of 10
5. What was the name of Ziva's friend whom Tony shot in her apartment? Hint


Question 6 of 10
6. Ziva is the only female on the show.


Question 7 of 10
7. How old was Ziva when her best friend was killed? Hint


Question 8 of 10
8. Why did Ziva shoot her brother Ari? Hint


Question 9 of 10
9. When Ziva first starts at NCIS, what does she call Ducky? Hint


Question 10 of 10
10. Ziva became a full time agent in what season? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 23 2024 : kaykaypm: 7/10
Feb 22 2024 : Guest 104: 9/10
Feb 21 2024 : Guest 101: 9/10
Feb 16 2024 : Guest 199: 9/10
Feb 09 2024 : Guest 174: 7/10
Feb 06 2024 : Guest 101: 8/10
Feb 05 2024 : Guest 86: 9/10
Jan 25 2024 : Guest 86: 9/10
Jan 19 2024 : Guest 93: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Ziva's last name?

Answer: David

Ziva is from Israel and, for the third and some of the fourth seasons, isn't accustomed to driving around America. She constantly drives on the wrong side of the road and scares her passengers (unless it is Gibbs).
2. Who plays Ziva David?

Answer: Cote de Pablo

Cote was introduced in the first episode of season 3.
3. Who was Ziva protecting when she shot Ari?

Answer: Gibbs

Ziva shot Ari in season 3 to protect Gibbs after Gibbs asked her to back him up when he finally came face to face with Ari.
4. For how long did Ziva stay as a part of Mossad in the show?

Answer: 4 years

Ziva left Mossad to become a full time NCIS agent.
5. What was the name of Ziva's friend whom Tony shot in her apartment?

Answer: Michael

Michael was Ziva's boyfriend.
6. Ziva is the only female on the show.

Answer: False

Abby is also a part of the show. Agent Todd and Director Shepard were also females.
7. How old was Ziva when her best friend was killed?

Answer: 12 years old

Ziva's best friend was a boy. He was killed by a suicide bomber.
8. Why did Ziva shoot her brother Ari?

Answer: To protect Gibbs

Ziva sang to Ari after she killed him in Gibbs' basement.
9. When Ziva first starts at NCIS, what does she call Ducky?

Answer: Dr. Mallard

Ziva was able to tell Gibbs what killed their Marine without Ducky's help.
10. Ziva became a full time agent in what season?

Answer: Season 8

Ziva only became an agent because her father didn't help save her.
Source: Author natalieiorfino

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us