FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about TV Gunslingers of the 50s and 60s Part I
Quiz about TV Gunslingers of the 50s and 60s Part I

TV Gunslingers of the 50s and 60s: Part I Quiz


Simply match the character with the actor from these TV Westerns.

A matching quiz by zambesi. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Things in Common
  8. »
  9. Characters and Actors

Author
zambesi
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
381,670
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
892
Last 3 plays: Guest 174 (10/10), Guest 24 (8/10), Guest 209 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Paladin   
  Chuck Connors
2. Bart Maverick   
  Ty Hardin
3. Lucas McCain   
  Dale Robertson
4. Cheyenne Bodie   
  Richard Boone
5. The Virginian   
  James Drury
6. Gil Favor   
  Hugh O'Brian
7. Jim Hardie   
  Pat Conway
8. Bronco Layne   
  Jack Kelly
9. Sheriff Clay Hollister   
  Clint Walker
10. Wyatt Earp   
  Eric Fleming





Select each answer

1. Paladin
2. Bart Maverick
3. Lucas McCain
4. Cheyenne Bodie
5. The Virginian
6. Gil Favor
7. Jim Hardie
8. Bronco Layne
9. Sheriff Clay Hollister
10. Wyatt Earp

Most Recent Scores
Feb 23 2024 : Guest 174: 10/10
Feb 17 2024 : Guest 24: 8/10
Feb 14 2024 : Guest 209: 10/10
Feb 07 2024 : Guest 24: 10/10
Feb 02 2024 : Guest 45: 8/10
Jan 16 2024 : Guest 154: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Paladin

Answer: Richard Boone

Richard Boone (1917-1981) was an American actor who played in over fifty films. "Have Gun - Will Travel" ran from 1957-1963. The name Paladin was taken form the knight warriors in Charlemagne's court of the 9th century. Paladin was a gentleman gunfighter, but also a mercenary gunfighter who traveled the west helping solve peoples problems, usually against unscrupulous adversaries.
2. Bart Maverick

Answer: Jack Kelly

Jack Kelly (1927-1992) starred opposite his TV brother, James Garner, as Bret Maverick in the "Maverick" series that ran from 1957-1962. He later pursued a political career and served as mayor of Huntington Beach, California from 1983-1986.
3. Lucas McCain

Answer: Chuck Connors

Chuck Connors (1921-1992) was not only an actor and writer, but also a played professional baseball (MLB) and basketball (NBA). He had an acting career that spanned over 40 years but is best known for his role as Lucas McCain in "Rifleman" which ran from 1958-1963.
4. Cheyenne Bodie

Answer: Clint Walker

Clint Walker is a retired TV and movie actor. He starred as Cheyenne Bodie in the TV series "Cheyenne" (1955-1963). He starred in a number of movies including "Yellowstone Kelly" (1959), "None but the Brave" (1965) and the 1967 war drama "The Dirty Dozen".
5. The Virginian

Answer: James Drury

"The Virginian" was broadcast from 1962-1971 and throughout the series his real name was never revealed. He was the tough foreman of the Shiloh Ranch. James Drury and Doug McClure (Trampas) were the only actors that stayed through the nine seasons of the series.
6. Gil Favor

Answer: Eric Fleming

Eric Fleming (1925-1966) was an American actor mainly known for his role as Gil Favor, the trail boss in the series "Rawhide" (1959-1966). Sadly, he drowned when filming a movie in Peru in 1966.
7. Jim Hardie

Answer: Dale Robertson

Dale Robertson (1923-2013) was an American actor best known for his roles as Jim Hardie in "Tales of Wells Fargo" (1957-1962) and as Ben Calhoun in "The Iron Horse" (1966-1968). In "Tales of Wells Fargo", Jim Hardie portrays a Wells Fargo special agent and company trouble-shooter.
8. Bronco Layne

Answer: Ty Hardin

The series "Bronco" ran from 1958-1962 starring Ty Hardin as Bronco Layne (a former Confederate officer) who roamed the wild west meeting many well-known individuals. Ty Hardin served in the Korean War with the United States Army.
9. Sheriff Clay Hollister

Answer: Pat Conway

Pat Conway (1931-1981) starred in the TV series "Tombstone Territory" (1957-1960) as the sheriff. Tombstone was one of the Old Wests most notorious towns which had the gunfight at the OK Corral and became known as "the town too tough to die". During his career Pat Conway guest-starred in many other western TV series including "Rawhide", "The Texan", "Laramie", "The Iron Horse", Branded" just to name a few.
10. Wyatt Earp

Answer: Hugh O'Brian

Hugh O'Brian is best known for his portrayal of Wyatt Earp in the TV series "The Life and Legend of Wyatt Earp" (1955-1961). He had an acting career that spanned from 1948-2014. Interestingly enough, he played the role of the last character (Jack Pulford) that John Wayne ever killed on screen in "The Shootist"(1976).
Source: Author zambesi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series TV 50s/60s- Westerns:

These quizzes are about the Westerns/Gunslingers portrayed on television during the 1950s and 1960s.

  1. TV Westerns of the '50s and '60s - Part I Average
  2. TV Westerns in '50s and '60s - Part II Average
  3. TV Westerns of the 50s & 60s - Part III Easier
  4. TV Gunslingers of the 50s and 60s: Part I Average
  5. TV Gunslingers of the 50s and 60s: Part II Easier
  6. TV Gunslingers of the 50s and 60s: Part III Average

2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us