FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about TV Gunslingers of the 50s and 60s Part III
Quiz about TV Gunslingers of the 50s and 60s Part III

TV Gunslingers of the 50s and 60s: Part III Quiz


Simply match the character with the actor from these TV Westerns. Maybe a little more challenging than Parts I and II.

A matching quiz by zambesi. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Mixture: Classics
  8. »
  9. Westerns

Author
zambesi
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
381,781
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
927
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 115 (6/10), Guest 24 (10/10), Guest 68 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Billy the Kid ("The Tall Man")  
  Gene Barry
2. Sgt. Morgan O'Rourke ("F-Troop")  
  Forrest Tucker
3. Charlie Wooster ("Wagon Train")  
  Roger Moore
4. Bat Masterson ("Bat Masterson")  
  Frank McGrath
5. Beau Maverick ("Maverick")  
  Richard Long
6. Jason McCord ("Branded")  
  Guy Williams
7. Buck Cannon ("The High Chaparral")  
  John Payne
8. Jarrod Barkley ("The Big Valley")  
  Clu Gulager
9. Zorro ("Zorro")  
  Cameron Mitchell
10. Vint Bonner ("The Restless Gun")  
  Chuck Connors





Select each answer

1. Billy the Kid ("The Tall Man")
2. Sgt. Morgan O'Rourke ("F-Troop")
3. Charlie Wooster ("Wagon Train")
4. Bat Masterson ("Bat Masterson")
5. Beau Maverick ("Maverick")
6. Jason McCord ("Branded")
7. Buck Cannon ("The High Chaparral")
8. Jarrod Barkley ("The Big Valley")
9. Zorro ("Zorro")
10. Vint Bonner ("The Restless Gun")

Most Recent Scores
Apr 11 2024 : Guest 115: 6/10
Apr 06 2024 : Guest 24: 10/10
Mar 28 2024 : Guest 68: 10/10
Mar 20 2024 : Guest 209: 8/10
Mar 17 2024 : Guest 50: 8/10
Mar 11 2024 : Guest 23: 10/10
Mar 10 2024 : Guest 68: 1/10
Mar 09 2024 : Guest 35: 8/10
Mar 09 2024 : Guest 72: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Billy the Kid ("The Tall Man")

Answer: Clu Gulager

"The Tall Man" (1960-62) starred Barry Sullivan (1912-1994) as Sheriff Pat Garrett and Clu Gulager as the gunfighter Billy the Kid. The half-hour show ran for 75 episodes.
2. Sgt. Morgan O'Rourke ("F-Troop")

Answer: Forrest Tucker

"F-Troop" (1965-67) ran for 65 episodes with Forrest Tucker (1919-1986) as Sgt. Morgan O'Rourke and Larry Storch as Cpl. Randolph Agarn and Ken Berry as Captain Wilton Parmenter.
3. Charlie Wooster ("Wagon Train")

Answer: Frank McGrath

Frank McGrath (1903-1967) was the actor that appeared in the most episodes of "Wagon Train" (272/284). Charlie Wooster was the trail cook who had a fondness for liquor and for starting, but never finishing a brawl.
4. Bat Masterson ("Bat Masterson")

Answer: Gene Barry

Gene Barry (1919-2009) played the role of Bat Masterson, the debonair ladies man and gambler who travelled the west in expensive clothing looking for adventure and who preferred to use a cane instead of a gun, to get himself out of trouble.
5. Beau Maverick ("Maverick")

Answer: Roger Moore

Beau Maverick (Roger Moore) was the English cousin of Bret and Bart Maverick. He appeared in 16 episodes from 1959-1961. Jack Kelly (Bart Maverick) appeared in 83 episodes (1957-1962) and James Garner (Bret Maverick) appeared in 60 episodes (1957-1962) of the series.
6. Jason McCord ("Branded")

Answer: Chuck Connors

Chuck Connors (1921-1992) portryed Jason McCord who had been drummed out of the US Army Cavalry following an unjust act of cowardice. He was unjustly convicted of cowardice after an Apache attack at Bitter Creek where is was the only survivor. He continually came across people who expected him to prove his innocence. Chuck Connors is best known for his role as Lucas McCain in the TV series "Rifleman".
7. Buck Cannon ("The High Chaparral")

Answer: Cameron Mitchell

Cameron Mitchell (1918-1994) portrayed Buck Cannon who was the brother of "Big John" Cannon (Leif Erickson) who ran the ranch called "The High Chaparral". The series ran from 1967-1971 and Cameron Mitchell appeared in all 97 episodes of the series.
8. Jarrod Barkley ("The Big Valley")

Answer: Richard Long

Richard Long (1927-1974) portrayed Jarrod Barkley from 1965-1969 in "The Big Valley". The series was about the staff and residents of the Barkley Ranch in California. Jarrod Barkley was the eldest son of Victoria Barkley (Barbara Stanwyck). Her other son was Nick Barkley (Peter Breck) and her daughter was Audra Barkley (Linda Evans). Lee Majors played the role of Heath Barkley, the illegitimate son of Victoria's late husband.
9. Zorro ("Zorro")

Answer: Guy Williams

Guy Williams (1924-1989) played the role of Zorro (alias Don Diego de la Vega) who opposes the corrupt and tyrannical villains of Spanish rule in Mexico and gladly exposes and humiliates them to the delight of the commoners and indigenous peoples of the land.
10. Vint Bonner ("The Restless Gun")

Answer: John Payne

John Payne (1912-1989) played the role of Vint Bonner, who was a wandering cowboy after the Civil War and prefers peaceful conflicts to solve any misunderstandings. The series ran from 1957-59 with 78 episodes. The pilot series included Andrew Duggan, William Hopper and Michael Landon.
Source: Author zambesi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series TV 50s/60s- Westerns:

These quizzes are about the Westerns/Gunslingers portrayed on television during the 1950s and 1960s.

  1. TV Westerns of the '50s and '60s - Part I Average
  2. TV Westerns in '50s and '60s - Part II Average
  3. TV Westerns of the 50s & 60s - Part III Easier
  4. TV Gunslingers of the 50s and 60s: Part I Average
  5. TV Gunslingers of the 50s and 60s: Part II Easier
  6. TV Gunslingers of the 50s and 60s: Part III Average

4/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us