FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about TV Westerns in 50s and 60s  Part II
Quiz about TV Westerns in 50s and 60s  Part II

TV Westerns in '50s and '60s - Part II Quiz


This is a follow-up to my previous quiz. There were some great Westerns in this period with some very interesting characters.

A multiple-choice quiz by zambesi. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Mixture: Classics
  8. »
  9. Westerns

Author
zambesi
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
363,234
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1253
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 98 (10/10), Guest 115 (8/10), Guest 24 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. I appeared in over 200 movies and television roles, and played a skipper's role in "Gilligan's Island". However I did play the leading role in a children's Western series from 1957 - 1958 based on the pioneering of railroads. Who am I? Hint


Question 2 of 10
2. My name is Gene Barry and I dressed in expensive clothes. In many confrontations I preferred to use my cane, instead of my gun. I travelled the west looking for women, fun and adventure. Who did I portray?
Hint


Question 3 of 10
3. Who played the role of Corporal Randolph Agarn at the US Army Outpost of Fort Courage in the sitcom "F Troop"? Hint


Question 4 of 10
4. I played the role of Marshal Dan Troop in the Western TV series "Lawman" (1958 - 1962). I also played the role of Stockburn in the 1985 movie "Pale Rider" which Clint Eastwood was the Director and main character known as The Preacher. Who am I? Hint


Question 5 of 10
5. I am one of only a handful of American professional sportsmen to have played in both the MLB and NBA. However, I am best known for my role as a widowed rancher, raising my son in a Western series (1958-1963). Who am I? Hint


Question 6 of 10
6. Most of us are familiar with Clayton Moore's role as "The Lone Ranger" and his trusted companion Tonto played by Jay Silverheels. Besides being known as "The Lone Ranger", what is his real name in the series? Hint


Question 7 of 10
7. My name is Nick Adams and I played the role of a young Confederate Army veteran by the name of Johnny Yuma. My series ran from 1959-1961. What was the name of my series? Hint


Question 8 of 10
8. My real name is Leo Carrillo and I played the role of Duncan Renaldo's jovial sidekick in "The Cisco Kid". What was my name in the series that ran from 1950-1956? Hint


Question 9 of 10
9. The TV Western series "Tombstone Territory" usually opened with a narration from the editor of the local newspaper. He usually depicted a story from the pages of the newspaper. Pat Conway portrayed Sherriff Clay Hollister. What was the name of the newspaper? Hint


Question 10 of 10
10. Dale Robertson starred in "Tales of Wells Fargo" (1957-1962). What was the name of his character in the series? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 18 2024 : Guest 98: 10/10
Apr 11 2024 : Guest 115: 8/10
Apr 06 2024 : Guest 24: 9/10
Mar 30 2024 : Guest 174: 8/10
Mar 30 2024 : Guest 68: 10/10
Mar 27 2024 : Guest 104: 8/10
Mar 25 2024 : Guest 172: 7/10
Mar 25 2024 : Guest 69: 8/10
Mar 20 2024 : Guest 209: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I appeared in over 200 movies and television roles, and played a skipper's role in "Gilligan's Island". However I did play the leading role in a children's Western series from 1957 - 1958 based on the pioneering of railroads. Who am I?

Answer: Alan Hale Jr.

Alan Hale Jr. (1921-1990) was the railroad engineer in "Casey Jones" and was the Skipper in "Gilligan's Island". Walter Brennan is one of a select few men to have won three Academy Awards (Oscars). He appeared in "The Real McCoys" and appeared in hundreds of movies on the big screen.

Hoagy Carmichael appeared in the Western series "Laramie" but is probably best known for composing the music of "Stardust" and "Georgia on My Mind".
Gabby Hayes is best remembered for his many roles in Western movies spanning over 50 years.
2. My name is Gene Barry and I dressed in expensive clothes. In many confrontations I preferred to use my cane, instead of my gun. I travelled the west looking for women, fun and adventure. Who did I portray?

Answer: Bat Masterson

Bat Masterson's trademarks were his black jacket, black derby, fancy vest and an elegant cane. He did wear a gun, but preferred to use his cane to get out of tight situations.

Paladin was played by Richard Boone in "Have Gun Will Travel". Bret Maverick was played by James Garner and "Sugarfoot" was played by Will Hutchins.
3. Who played the role of Corporal Randolph Agarn at the US Army Outpost of Fort Courage in the sitcom "F Troop"?

Answer: Larry Storch

Forrest Tucker played the role of Sergeant Morgan O'Rourke and Ken Berry was Captain Wilton Parmenter in "F-Troop".

Larry Storch and Bernard Schwartz (later Tony Curtis) were shipmates on the submarine USS Proteus which was stationed in Tokyo Bay during August and September 1945. They appeared together in a number of films in later years.
4. I played the role of Marshal Dan Troop in the Western TV series "Lawman" (1958 - 1962). I also played the role of Stockburn in the 1985 movie "Pale Rider" which Clint Eastwood was the Director and main character known as The Preacher. Who am I?

Answer: John Russell

John Russell was decorated as a US Marine in WWII. Peter Brown was Marshal Dan Troop's deputy, Johnny McKay, in "Lawman".

Ward Bond is best known for his role as Major Seth Adams in "Wagon Train" and Robert Fuller is best known for his roles in "Laramie" and "Wagon Train".
5. I am one of only a handful of American professional sportsmen to have played in both the MLB and NBA. However, I am best known for my role as a widowed rancher, raising my son in a Western series (1958-1963). Who am I?

Answer: Chuck Connors

Chuck Connors is best known for his role as Lucas McCain in "Rifleman". He played for the Brooklyn Dodgers, Chicago Cubs and Boston Celtics.

John Smith played Slim Sherman in "Laramie" and Clayton Moore played "The Lone Ranger". Pernell Roberts is best known as Adam Cartwright in "Bonanza".
6. Most of us are familiar with Clayton Moore's role as "The Lone Ranger" and his trusted companion Tonto played by Jay Silverheels. Besides being known as "The Lone Ranger", what is his real name in the series?

Answer: John Reid

John Reid was the sole survivor of six Texas Rangers that were ambushed and killed by Bartholomew "Butch" Cavendish and his gang. Tonto came across the ambushed Rangers and although he initially thought that John Reid was dead, he nursed him back to health and thus he became "The Lone Ranger".

Daniel Reid was John Reid's older brother that was killed in the ambush. Don Diego de la Vega was Zorro.
7. My name is Nick Adams and I played the role of a young Confederate Army veteran by the name of Johnny Yuma. My series ran from 1959-1961. What was the name of my series?

Answer: The Rebel

Sadly, Nick Adams died at the young age of 36 years in 1968. He was nominated for an Academy Award (Best Supporting Actor) for his role as Ben Brown in the movie "Twilight Honour".

"Bronco" (1958-1962) starred Ty Hardin as Bronco Layne. James Drury was "The Virginian" (1962-1971) and Wayde Preston starred in "Colt .45" (1957-1960).
8. My real name is Leo Carrillo and I played the role of Duncan Renaldo's jovial sidekick in "The Cisco Kid". What was my name in the series that ran from 1950-1956?

Answer: Pancho

"The Cisco Kid" was the first TV series to be filmed in colour, however, it was not until the 1960s that viewers were able to see it in colour on their TV screens.

Bernardo was the faithful manservant of Zorro. Sancho was Don Quixote's squire in the Spanish novel written by Cervantes. Chester was the role played by Dennis Weaver in "Gunsmoke".
9. The TV Western series "Tombstone Territory" usually opened with a narration from the editor of the local newspaper. He usually depicted a story from the pages of the newspaper. Pat Conway portrayed Sherriff Clay Hollister. What was the name of the newspaper?

Answer: The Tombstone Epitaph

The editor usually made the statement "This is the way it happened - in the town too tough to die". The series ran from 1957 - 1960. The editor of The Tombstone Epitaph, Harris Calibourne, was played by Richard Eastham.
10. Dale Robertson starred in "Tales of Wells Fargo" (1957-1962). What was the name of his character in the series?

Answer: Jim Hardie

Dale Robertson was in the US Army during WWII in Europe and was wounded twice, receiving the Silver and Bronze Stars. Christopher Colt was played by Wayde Preston in "Colt .45" (1957-1960). Bill Longley was played by Rory Calhoun in "The Texan" (1958-1960). Bret Clark was played by Grant Sullivan in "Pony Express" (1959-1960).
Source: Author zambesi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor guitargoddess before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series TV 50s/60s- Westerns:

These quizzes are about the Westerns/Gunslingers portrayed on television during the 1950s and 1960s.

  1. TV Westerns of the '50s and '60s - Part I Average
  2. TV Westerns in '50s and '60s - Part II Average
  3. TV Westerns of the 50s & 60s - Part III Easier
  4. TV Gunslingers of the 50s and 60s: Part I Average
  5. TV Gunslingers of the 50s and 60s: Part II Easier
  6. TV Gunslingers of the 50s and 60s: Part III Average

4/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us