FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Depths of Anne Of Green Gables Part 1
Quiz about The Depths of Anne Of Green Gables Part 1

The Depths of "Anne Of Green Gables" Part 1 Quiz


These are all questions relating to the first "Anne of Green Gables" movie of the trilogy, which was filmed in 1985. Question 5 refers to "Anne of Avonlea," filmed in 1987.

A multiple-choice quiz by annakay. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television A-C
  8. »
  9. Anne of Green Gables

Author
annakay
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
135,398
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
4951
Last 3 plays: Mfooshee (10/10), Guest 38 (4/10), kstyle53 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Why did Anne NOT want Miss Stacy to eat the dessert? Hint


Question 2 of 10
2. Which teacher fell in love with one of their students? Hint


Question 3 of 10
3. What is Prissy's last name? Hint


Question 4 of 10
4. What did Anne's bosom buddy give her, when she told her that they can no longer be friends? Hint


Question 5 of 10
5. Who did Anne dedicate her book to? Hint


Question 6 of 10
6. How did Anne first hurt her ankle? Hint


Question 7 of 10
7. How did Anne hurt her ankle the second time? Hint


Question 8 of 10
8. Who was originally supposed to be laying in the boat, playing Lady of Shalott? Hint


Question 9 of 10
9. Which actress played Mrs. Evans? Hint


Question 10 of 10
10. What else did Anne give Minnie May, besides syrup of ipecac? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 24 2024 : Mfooshee: 10/10
May 16 2024 : Guest 38: 4/10
May 05 2024 : kstyle53: 10/10
Apr 19 2024 : Guest 71: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Why did Anne NOT want Miss Stacy to eat the dessert?

Answer: A mouse drowned in the sauce.

Anne had forgotten to cover the sauce with a cheese cloth, and a mouse fell into the sauce and died.
2. Which teacher fell in love with one of their students?

Answer: Mr. Phillips

Mr. Phillips adored Prissy Andrews and gave her extra attention.
3. What is Prissy's last name?

Answer: Andrews

She was the oldest girl, and was training to enter Queens college at the beginning of the movie.
4. What did Anne's bosom buddy give her, when she told her that they can no longer be friends?

Answer: A lock of her jet black hair

Anne loved Diana's jet black hair and had always wanted hers to be that way, so she asked Diana for a lock of it.
5. Who did Anne dedicate her book to?

Answer: All of these

Gilbert gave her the idea of writing a book on what she knew best: her life and loved ones.
6. How did Anne first hurt her ankle?

Answer: She fell off the ridge pole of Moody's roof

She climbed on the roof because Josie Pye double dog dared her to do it.
7. How did Anne hurt her ankle the second time?

Answer: Falling down a well

She hurt her other ankle because she and Diana went through the scary woods, and she fell down a well.
8. Who was originally supposed to be laying in the boat, playing Lady of Shalott?

Answer: Ruby Gillis

It was supposed to be Ruby, but the girls said, "Anne, you should do it," because Ruby would not act like the character in the play and poem.
9. Which actress played Mrs. Evans?

Answer: Jackie Burroughs

Here's an interesting fact about Jackie Burroughs: She played Hetty King on the T.V. series "Road to Avonlea" which aired originally in the US in 1989.
10. What else did Anne give Minnie May, besides syrup of ipecac?

Answer: Mustard Pack

Mrs. Barry was very surprised Anne saved Minnie May, and was so grateful that she let Diana and Anne be friends again. She invited Anne to go to the Christmas Formal.
Source: Author annakay

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Miaow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us