FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Those Crazy Game Show Hosts
Quiz about Those Crazy Game Show Hosts

Those Crazy Game Show Hosts Trivia Quiz


Do you really know your game show hosts?

A multiple-choice quiz by PhattyFatt. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Mixture: Game Shows
  8. »
  9. Hosts

Author
PhattyFatt
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
214,616
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1150
- -
Question 1 of 10
1. What man has hosted game shows such as "Tattletales," "Super Password," and "Win, Lose, or Draw"? Hint


Question 2 of 10
2. What celebrated host emceed "The Price is Right," "Blockbusters," and "The $25,000 Pyramid"? Hint


Question 3 of 10
3. What former radio host emceed "Trivia Trap," "Card Sharks," and "The Newlywed Game" on television? Hint


Question 4 of 10
4. Who hosted "Name That Tune," "Password Plus," and "Whew!"? Hint


Question 5 of 10
5. What famous man hosted "Tic Tac Dough," "Debt," and "Gambit"? Hint


Question 6 of 10
6. What person has hosted "Whammy!" and "Hollywood Showdown"? Hint


Question 7 of 10
7. What accomplished emcee has hosted "Love Connection," "Wheel of Fortune," "Greed," and "Lingo"? Hint


Question 8 of 10
8. Which man hosts "The Amazing Race?" Hint


Question 9 of 10
9. Which emcee hosts "Cram?" Hint


Question 10 of 10
10. What television personality hosted "The Gong Show?" Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What man has hosted game shows such as "Tattletales," "Super Password," and "Win, Lose, or Draw"?

Answer: Bert Convy

Bert Convy won an Emmy Award for "Tattletales." He passed away from a brain tumor in 1991.
2. What celebrated host emceed "The Price is Right," "Blockbusters," and "The $25,000 Pyramid"?

Answer: Bill Cullen

Bill Cullen has also hosted such shows as "Child's Play," "Hot Potato," and "The Joker's Wild." Before hosting such programs, Cullen was a pilot in World War II.
3. What former radio host emceed "Trivia Trap," "Card Sharks," and "The Newlywed Game" on television?

Answer: Bob Eubanks

When he was a radio DJ at KRLA in 1964, Bob Eubanks brought The Beatles to the Hollywood Bowl for the first time.
4. Who hosted "Name That Tune," "Password Plus," and "Whew!"?

Answer: Tom Kennedy

Tom Kennedy's brother, Jack Narz, also hosted game shows such as "Now You See It." Kennedy has hosted other shows, such as "Dr. I.Q." and "Break the Bank."
5. What famous man hosted "Tic Tac Dough," "Debt," and "Gambit"?

Answer: Wink Martindale

Wink Martindale first began his career as a disc jockey at KFWB in Los Angeles. He was also a good friend of Elvis Presley.
6. What person has hosted "Whammy!" and "Hollywood Showdown"?

Answer: Todd Newton

Todd Newton got his start on the E! network, and has since also hosted other shows such as the short-lived program "Lover's Lounge" and "Hot Ticket." He was born on April 9, 1970 in St. Louis.
7. What accomplished emcee has hosted "Love Connection," "Wheel of Fortune," "Greed," and "Lingo"?

Answer: Chuck Woolery

Chuck Woolery is well known in the game show industry as he has appeared on "The Big Spin," "Kiss the Bride," "Scrabble," "The $1.98 Beauty Show," and "Your Hit Parade." He was born March 16, 1941 in Ashland, KY.
8. Which man hosts "The Amazing Race?"

Answer: Phil Keoghan

"The Amazing Race" sends teams of two on a race around the world. In order to win the game, each team must stop off at set "Checkpoints," which are often located in historical places such as Paris or Rome. The winning team is the one that makes it to the finish line first, which is usually located in the United States.
9. Which emcee hosts "Cram?"

Answer: Graham Elwood

"Cram" involves depriving contestants of sleep for one night and testing them on useless information that they crammed overnight. In the game, they will often perform silly tasks, such as running in a giant hamster wheel, while responding to questions.
10. What television personality hosted "The Gong Show?"

Answer: Chuck Barris

"The Gong Show" involved people with interesting talents performing in front of a panel of judges. Over the years, Phyllis Diller, David Letterman, Steve Martin, Tony Randall, and Rip Taylor appeared as celebrity judges.
Source: Author PhattyFatt

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us