FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Which Game Show Did I Host
Quiz about Which Game Show Did I Host

Which Game Show Did I Host? Trivia Quiz


Match the game show host to the game show he/she hosted.

A matching quiz by ebanks120. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Mixture: Game Shows
  8. »
  9. Hosts

Author
ebanks120
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
405,686
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
266
Last 3 plays: toddruby96 (15/15), Guest 207 (15/15), Barb2024 (3/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Deal or No Deal"  
  Alex Trebek
2. "Press Your Luck"  
  Greg Lee
3. "Are You Smarter than a 5th Grader"  
  Dylan Lane
4. "Idiotest"  
  Brooke Burns
5. "Chain Reaction"  
  Ben Gleib
6. "Classic Concentration"  
  Howie Mandel
7. "The Joker's Wild"  
  Peter Tomarken
8. "Super Password"  
  J.D. Roth
9. "Divided"  
  Mike Richards
10. "Scrabble"  
  Pat Finn
11. "Where in the World is Carmen Sandiego"  
  David Ruprecht‎
12. "Get the Picture"  
  Mike O'Malley
13. "Fun House"  
  Chuck Woolery
14. "Supermarket Sweep"  
  Bert Convy
15. "The Chase"  
  Jeff Foxworthy





Select each answer

1. "Deal or No Deal"
2. "Press Your Luck"
3. "Are You Smarter than a 5th Grader"
4. "Idiotest"
5. "Chain Reaction"
6. "Classic Concentration"
7. "The Joker's Wild"
8. "Super Password"
9. "Divided"
10. "Scrabble"
11. "Where in the World is Carmen Sandiego"
12. "Get the Picture"
13. "Fun House"
14. "Supermarket Sweep"
15. "The Chase"

Most Recent Scores
May 07 2024 : toddruby96: 15/15
May 01 2024 : Guest 207: 15/15
Mar 29 2024 : Barb2024: 3/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Deal or No Deal"

Answer: Howie Mandel

In "Deal or No Deal", contestants have a chance at up to $1,000,000. To play, the contestant playing must pick a case with an unknown value ranging from one penny to $1,000,000. Anytime during their path of revealing the value of the selected case, they have the choice of selling their case to the "banker" for a certain amount of money.

The more small amounts eliminated, the larger the offer; the more large amounts eliminated, the smaller the offer. All they have to do is answer "Deal or No Deal".
2. "Press Your Luck"

Answer: Peter Tomarken

Contestants on "Press Your Luck" answer questions to earn spins for the big board, hoping to earn Big Bucks. If a player gets four whammies, he/she is eliminated from the game. Unfortunately, the host of "Press Your Luck" Peter Tomarken was in a fatal plane crash on March 13, 2006.
3. "Are You Smarter than a 5th Grader"

Answer: Jeff Foxworthy

Contestants team up with school aged children to win a lot of money by answering quizzes on school subjects from the 1st to 5th grade.
4. "Idiotest"

Answer: Ben Gleib

"Idiotest" requires the use of logic and common sense to solve puzzles as the answer is right in front of you. For example, the answer to 1995*381*0*37 is 0 because anything multiplied by 0 is 0. Plain and simple.
5. "Chain Reaction"

Answer: Dylan Lane

The object of "Chain Reaction" is to connect a series of words from the first word to the last words, forming a chain of two word phrases. An example of a chain is this:

toilet
paper
doll
house
party
animal
planet
6. "Classic Concentration"

Answer: Alex Trebek

In "Classic Concentration", players must match identical prizes to reveal a rebus style puzzle. When a contestant solves the puzzle, they keep the prizes they obtain and go to the bonus round to win a car. Sadly Alex Trebek lost his battle with pancreatic cancer on November 8, 2020.
7. "The Joker's Wild"

Answer: Pat Finn

Contestants on "The Joker's Wild" answer general knowledge questions worth different dollar amounts until one player ends the round with a target dollar amount. After one player reaches more than $500, the top two players move on to the next round, eliminating the player with the least amount of money. The first player to reach the $2000 mark in round 2, wins the game.
8. "Super Password"

Answer: Bert Convy

Contestants team up with celebrities to figure out 5 mystery words that relate to a particular theme (person, place, thing, etc.). For example, the clues salty, Kentucky, greasy, Popeyes, and meat all refer to fried chicken. The host of "Super Password" Bert Convy also hosted "Win, Lose, or Draw".
9. "Divided"

Answer: Mike Richards

"Divided" is a game show in which total strangers must unanimously agree with various questions on general knowledge and articles on debatable topics. Then they decided who gets which share of the money accumulated during the game. A pretty cutthroat bunch, I must say.
10. "Scrabble"

Answer: Chuck Woolery

Based on the best selling board game, contestants must correctly solve three crossword puzzles to advance to the "Scrabble Sprint". Next question at 2:02.
11. "Where in the World is Carmen Sandiego"

Answer: Greg Lee

In this game show, child contestants, who take the role of detectives, obtain "clues" in the form of geography questions to capture Carmen Sandiego and her henchmen. In doing so, the "gumshoe" wins a trip to anywhere in the contiguous 48 states.
12. "Get the Picture"

Answer: Mike O'Malley

The object of "Get the Picture" is for school aged contestants to answer questions in order to reveal sections of a picture. The picture can be a thing, a food item, an animal, a famous person, a fictional character, a place, and an event.
13. "Fun House"

Answer: J.D. Roth

"Fun House" is a children's quiz show where contestants do various stunts and answer questions pertaining to the theme of that particular stunt. The show's announcer is John Hurly, aka "Tiny".
14. "Supermarket Sweep"

Answer: David Ruprecht‎

"Supermarket Sweep" Is one of the few if not the only game show to take place in a supermarket. On this show, three teams of 2 earn time to go all through the supermarket to collect grocery items worth a lot of money. The team that accumulates the most money wins the game and goes on to the bonus sweep.
15. "The Chase"

Answer: Brooke Burns

In "The Chase", a team of trivia buffs try to take on the ultimate trivia master Mark Labbet (aka The Beast) in a battle of the minds.
Source: Author ebanks120

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us