FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Toons Toons and More Toons
Quiz about Toons Toons and More Toons

Toons, Toons, and More Toons Trivia Quiz


Here's a few old time cartoons that you may or may not remember. Have fun!

A multiple-choice quiz by bigjohnsludge. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. TV Mixture
  8. »
  9. Mixture: Animated

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
384,304
Updated
Jun 07 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
655
Last 3 plays: Guest 2 (8/10), Guest 174 (5/10), Guest 50 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. This cartoon is about the adventures of a little boy who wore a cap with a propeller on it and has seasick sea serpent for a friend. Hint


Question 2 of 10
2. This cartoon was about a penguin and his walrus friend who were always trying to escape the zoo where they lived. Hint


Question 3 of 10
3. This cartoon is about a large primate that basically lives in a pet shop because the pet store owner can't find anyone to buy him permanently. When someone buys him, he always gets returned to the pet store at the end of each episode. Hint


Question 4 of 10
4. This cartoon is about a rich near-sighted man and his house boy Charlie. The episodes all center around the troubles and mischief that occurs due to the main character's vision problem. Hint


Question 5 of 10
5. This cartoon is about an adventurous, hot air balloon flying hippo, and his monkey friend So So. Hint


Question 6 of 10
6. This cartoon is about a blue, hat wearing, dog that speaks with a Southern drawl. The episodes center around the main character trying out different occupations and jobs. Hint


Question 7 of 10
7. This cartoon is about a talking horse that is a sheriff, and his deputy who is a Mexican burro called Baba Looey. The horse has an alter ego named El Kabong. Hint


Question 8 of 10
8. This cartoon is about a group of alley felines that are always up to mischief and always giving officer Dibble a hard time. Hint


Question 9 of 10
9. This cartoon is about a group of high school students who go to Riverdale High. The main characters have a band and are known for playing the song "Sugar, Sugar". Hint


Question 10 of 10
10. This cartoon is about a crime fighting flying mammal who detects crime with his super-sonic sonar radar. He has an Asian sidekick named Karate. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 05 2024 : Guest 2: 8/10
Jun 30 2024 : Guest 174: 5/10
Jun 10 2024 : Guest 50: 9/10
Jun 01 2024 : Guest 104: 8/10
May 23 2024 : Guest 172: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This cartoon is about the adventures of a little boy who wore a cap with a propeller on it and has seasick sea serpent for a friend.

Answer: Beany and Cecil

"Beany and Cecil" ran from January 6, 1962 - June 28, 1969. The propeller on Beany Boy's cap allowed him to fly. The cap was called a Beanycopter and it became a popularly marketed novelty toy.
2. This cartoon was about a penguin and his walrus friend who were always trying to escape the zoo where they lived.

Answer: Tennessee Tuxedo and His Tales

"Tennessee Tuxedo and His Tales" aired on CBS from 1963 to 1966. Tennessee Tuxedo the penguin was voiced by Don Adams, who also played Maxwell Smart on the TV show "Get Smart".
3. This cartoon is about a large primate that basically lives in a pet shop because the pet store owner can't find anyone to buy him permanently. When someone buys him, he always gets returned to the pet store at the end of each episode.

Answer: Magilla Gorilla

"Magilla Gorilla" aired from 1964 to 1967. The only person who actually wanted Magilla as a pet was a little girl named Ogee (Oh Gee). Everyone else only wanted to use him as a stooge to break into a bank, use him to steal heavy objects, or use him for other criminal activities. He always ended up back at Peeble's Pet Store at the end of every episode.
4. This cartoon is about a rich near-sighted man and his house boy Charlie. The episodes all center around the troubles and mischief that occurs due to the main character's vision problem.

Answer: Mr. Magoo

"Mr. Magoo" was created by the UPA animation studio in 1949. The voice of Quincy Magoo is Jim Backus', who also played Thurston Howell III, on the 1960s sitcom "Gilligan's Island".
5. This cartoon is about an adventurous, hot air balloon flying hippo, and his monkey friend So So.

Answer: Peter Potamus

"Peter Potamus" was produced by Hanna-Barbera and first aired on September 16, 1964. The show was actually in three segment. One with Peter Potamus and So So, one about a polar bear named Breezly Bruin and his droopy friend Sneezly the Seal, and another about three dogs named Yippee, Yappee, and Yahooey that work as guards for their unnamed king.
6. This cartoon is about a blue, hat wearing, dog that speaks with a Southern drawl. The episodes center around the main character trying out different occupations and jobs.

Answer: The Huckleberry Hound Show

In 1960, "The Huckleberry Hound Show" won an Emmy for Outstanding Achievement in the Field of Children's Programming. Huck's trademark song was "Oh My Darling, Clementine", which he sang out of key. He would sing it in every episode.
7. This cartoon is about a talking horse that is a sheriff, and his deputy who is a Mexican burro called Baba Looey. The horse has an alter ego named El Kabong.

Answer: Quick Draw McGraw

"Quick Draw McGraw" ran between 1959 and 1962. In some of the episodes, the situation called for Quick Draw to change into his alter ego El Kabong. El Kabong was a Zorro-like character who wore a mask and cape and would usually enter the scene swinging on a rope. Instead of carrying a whip, he carried a guitar to whack his opponent on the top of the head.
8. This cartoon is about a group of alley felines that are always up to mischief and always giving officer Dibble a hard time.

Answer: Top Cat

"Top Cat" was a short lived cartoon series that ran from September 27, 1961 to April 18, 1962. The gang of alley cats were inspired by characters from "The East Side Kids", from the 1940s.
9. This cartoon is about a group of high school students who go to Riverdale High. The main characters have a band and are known for playing the song "Sugar, Sugar".

Answer: The Archie Show

"Archie" first appeared in in comic book form on December 22, 1941. In 1968, the animated "Archie Show" began airing on CBS. Each episode contained a musical number preformed by the band called The Archies. Ron Dante of the musical group The Cuff Links sang the actual lead vocals for the fictional bands hits that included "Sugar, Sugar", "Jingle Jangle", and "Bang-Shang-A-Lang".
10. This cartoon is about a crime fighting flying mammal who detects crime with his super-sonic sonar radar. He has an Asian sidekick named Karate.

Answer: Batfink

"Batfink" is an animated television series that first aired in April 1966. Batfink's defensive weapons are his wings of steel that protect him from bullets and explosions. Batfink's sidekick Karate, is a dim-witted mixture of the characters Kato from the "Green Hornet", and Odd Job from the James Bond movie "Goldfinger". Karate drives the 'Battillac' and carries a wide variety of objects and gadgets in his "utility sleeve".
Source: Author bigjohnsludge

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Bigjohnsludge's odds and ends III:

Filling the gaps with mixed quizzes

  1. Journey to the Center of the Earth Average
  2. I Didn't Know They Invented That! Easier
  3. The Trouble With Worm Holes. Where Was I? Easier
  4. Goldilocks and the Free Beers Easier
  5. Super Hero Before & After Average
  6. Toons, Toons, and More Toons Easier

7/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us