FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Underdog Super Hero
Quiz about Underdog Super Hero

'Underdog': Super Hero Trivia Quiz


'Underdog' first aired in 1964 and ran until 1973. This cartoon superhero entertained children and adults alike in over one hundred episodes. I hope you enjoy this trip down memory lane.

A multiple-choice quiz by Bigwoo. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television U-Z
  8. »
  9. U

Author
Bigwoo
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
252,865
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1577
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 142 (8/10), Guest 172 (7/10), Guest 172 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who provided the voice for Underdog? Hint


Question 2 of 10
2. What was Underdog's secret identity? Hint


Question 3 of 10
3. Whenever Underdog appeared he would proclaim, "There's no need to fear _________." Can you complete the phrase?

Answer: (Three Words)
Question 4 of 10
4. Where did Underdog go to get into his superhero costume? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the "damsel in distress" that Underdog usually had to save? Hint


Question 6 of 10
6. What was the occupation of the "damsel in distress" that Underdog seemed to save in every episode? Hint


Question 7 of 10
7. In most episodes, when Underdog would take flight a crowd would look up and say, "Look in the sky! It's a bird! It's a plane!" After which one woman would shout "It's a(n) _______! Can you feel in the blank? Hint


Question 8 of 10
8. What did Underdog have to do to acquire his superpowers? Hint


Question 9 of 10
9. Who was Underdog's main nemesis? Hint


Question 10 of 10
10. A giant Underdog balloon appeared on which television show in 1994? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 23 2024 : Guest 142: 8/10
May 04 2024 : Guest 172: 7/10
Apr 25 2024 : Guest 172: 8/10
Apr 23 2024 : dukejazz: 8/10
Apr 19 2024 : Guest 73: 9/10
Apr 16 2024 : Guest 172: 8/10
Apr 15 2024 : Guest 104: 10/10
Apr 05 2024 : Guest 24: 10/10
Apr 04 2024 : Guest 65: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who provided the voice for Underdog?

Answer: Wally Cox

Cox was also famous for his role as Mr. Peepers. The Detroit Michigan native appeared regularly in "Hollywood Squares" and appeared in more than twenty motion pictures.
2. What was Underdog's secret identity?

Answer: Shoeshine Boy

Narrator George S. Irving always referred to our hero as the "humble and lovable" Shoeshine Boy.
3. Whenever Underdog appeared he would proclaim, "There's no need to fear _________." Can you complete the phrase?

Answer: Underdog is here

The Underdog theme song, written by W. Walt Biggers became a pop culture classic. The first verse of the lyrics are...
"When criminals in this world appear,
And break the laws that they should fear,
And frighten all who see or hear,
The cry goes up both far and near for
Underdog!
Underdog!
Underdog!
Underdog!
Speed of lightning, roar of thunder,
Fighting all who rob or plunder
Underdog, Underdog!"
4. Where did Underdog go to get into his superhero costume?

Answer: A phone booth

When a crisis arose Underdog would jump into a phone booth to put on his red uniform and blue cape and would almost always destroy the phone booth when activating his super powers.
5. Who was the "damsel in distress" that Underdog usually had to save?

Answer: Sweet Polly Purebred

Sweet Polly, whose voice was provided by Norma Macmillan, seemed to always get into trouble and would seek Underdog's help by singing in a high sad voice "Oh where, oh where has my Underdog gone" to the tune of "Oh Where, Oh Where has my Little Dog Gone".
6. What was the occupation of the "damsel in distress" that Underdog seemed to save in every episode?

Answer: TV reporter

Being an aggressive television reporter Polly seemed to always get into trouble. Underdog never failed to respond to Sweet Polly's plea but unfortunately her admiration for Underdog never transferred to his other persona.
7. In most episodes, when Underdog would take flight a crowd would look up and say, "Look in the sky! It's a bird! It's a plane!" After which one woman would shout "It's a(n) _______! Can you feel in the blank?

Answer: Frog

After declaring it's a frog, another onlooker would ask "A frog?" Underdog would answer with one of his familiar rhymes, "not bird, not plane, not even frog. It's just little old me... (it is here that he would usually crash into a building or some other object) Underdog."
8. What did Underdog have to do to acquire his superpowers?

Answer: Take an Underdog Super Energy Vitamin Pill

Underdog kept his power vitamin in a ring. In some episodes he lost the ring and was unable to acquire his powers until it was found. When the series was released in syndication in the 1980's and 1990's the part showing him taking his pill was edited out in what some said was overzealous political correctness.

Others, however, thought the editing was needed because they beleived Underdog was glorifying drug use by taking the vitamin.
9. Who was Underdog's main nemesis?

Answer: Simon Bar Sinister

Simon Bar Sinister was a mad scientist (voice by Allen Swift) who along with his cronies Riff Raff and Cad would wreak havoc on the local citizenry while trying to carry out their crimes. Occasionally Underdog fought other villains including The Electric (Slippery) Eel, Overcat and Battyman.
10. A giant Underdog balloon appeared on which television show in 1994?

Answer: Friends

This was the ninth episode of Friends' first season. It was entitled "The One Where Underdog gets Away". In this episode all the "Friends" for various reasons are forced to spend Thanksgiving together. When they go to the roof of the apartment to see the Underdog balloon that escaped from the Macy's Thanksgiving Day Parade they accidentally lock themselves out of the building and end up eating grilled cheese sandwiches and Funyuns which Chandler happened to have to celebrate his dislike for Thanksgiving.

It first aired on NBC on November 17, 1994.
Source: Author Bigwoo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series TV Shows from Back in the Day:

Some classic shows that I enjoyed.

  1. Tennessee Tuxedo and his Tales Average
  2. Name That TV Show Common Bond 3 Easier
  3. 'Underdog': Super Hero Average
  4. Match the Classic Westerns Very Easy
  5. "Hawaii 5-0": The Original Series Average
  6. Match the Actress with the Show - 1960s edition Very Easy
  7. "Midsomer Murders" Average

5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us