FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about She Said SNES
Quiz about She Said SNES

She Said SNES! Trivia Quiz


This is a general quiz about the Super Nintendo Entertainment System video game console. This console was known as the SNES and was distributed by the Nintendo Company, Limited.

A multiple-choice quiz by workisboring. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Nintendo Games Mixture
  8. »
  9. SNES Mixture

Author
workisboring
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
389,995
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
235
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. This new Nintendo console had several different names when it was originally released. Which of the following was not an original name of the console?

Hint

Super A'Can
Super Famicom
Super Nintendo Entertainment System
Super Comboy

2. What was the size of the processor in the SNES consoles? Hint

16-bit
32-bit
64-bit
8-bit

3. Which video game console was considered to be a rival of the SNES console? Hint

Sega Dreamcast
Sega Game Gear
Sega Saturn
Sega Genesis

4. Could Nintendo Game Boy games ever be played on an SNES console?

Yes
No

5. How many buttons were on the standard SNES controller? Hint

Three
Eight
Two
Four

6. If a gamer wanted to modify a SNES game to gain an advantage, which device could they use? Hint

Code Breaker
Game Genie
GameShark
Action Replay

7. Which popular game was the first to be bundled with the SNES console? Hint

Super Mario World
SimCity
NBA Jam
Secret of Mana

8. Multiple series of video games were available on for the SNES consoles. Several of these series were distributed by the Nintendo Company, Limited. Which of the following video game series were not distributed by the Nintendo Company, Limited? Hint

"Super Mario" series
"Street Fighter II" series
"Kirby" series
"Donkey Kong Country" series

9. Could a mouse be used as a controller for the SNES console?

Yes
No

10. What was the name of the first video game using three-dimensional graphics available for the SNES console? Hint

Star Fox
Tecmo Super Bowl
Super Metroid
Secret of Mana


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This new Nintendo console had several different names when it was originally released. Which of the following was not an original name of the console?

Answer: Super A'Can

In 1990, Nintendo released its new console in Japan and South Korea. The console was known as the Super Famicom in Japan and as Super Comboy in South Korea. The console was known as the Super Nintendo Entertainment System when it was released to the other parts of the world between 1991 and 1993.

The Super A'Can was a 16-bit video game console released in 1995. This console was released by the Taiwanese company known as Funtech Entertainment Corporation.
2. What was the size of the processor in the SNES consoles?

Answer: 16-bit

The SNES was Nintendo's entry in the 16-bit generation of video game systems. The strength of the SNES consoles' computer processing was its graphical effects such as scaling and rotating objects. The SNES consoles were able to display over 32,000 different colors.
3. Which video game console was considered to be a rival of the SNES console?

Answer: Sega Genesis

The Sega Genesis was a 16-bit video game console released between 1988 and 1990. Once the SNES was released, Sega and Nintendo had a competition to carve their own niche in the video game console market.
4. Could Nintendo Game Boy games ever be played on an SNES console?

Answer: yes

In June of 1994, the Super Game Boy was released by Nintendo Company, Limited. This device was a cartridge which allowed games from the handheld Nintendo Game Boy console to be played on an SNES console.
5. How many buttons were on the standard SNES controller?

Answer: Eight

The standard SNES controller had eight buttons. The controller had the A, B, X and Y buttons placed in a diamond shape. The controller also had Start, Select, L and R buttons. The SNES standard controller served as an inspiration to the controllers of future video game consoles such as the Sony PlayStation, Sega Dreamcast and Microsoft Xbox.
6. If a gamer wanted to modify a SNES game to gain an advantage, which device could they use?

Answer: Game Genie

The Game Genie was a device designed by Codemasters and distributed by Galoob and Camerica. The device used codes to manipulate SNES game features to give the players extra advantages such as extra lives or access unavailable functions.
7. Which popular game was the first to be bundled with the SNES console?

Answer: Super Mario World

The SNES game "Super Mario World" was released in Japan in 1990, in North America in 1991 and in Europe in 1992. It was the first game to come bundled with the SNES console. The critically acclaimed game became the console's highest selling title.
8. Multiple series of video games were available on for the SNES consoles. Several of these series were distributed by the Nintendo Company, Limited. Which of the following video game series were not distributed by the Nintendo Company, Limited?

Answer: "Street Fighter II" series

Capcom Company, Limited is a video game developer, distributor and publisher founded in 1979. Capcom Company, Limited are responsible for many successful games series such as the "Mega Man", "Street Fighter" and "Resident Evil" series. Capcom Company, Limited also were responsible for the "Street Fighter II" series for the SNES consoles.
9. Could a mouse be used as a controller for the SNES console?

Answer: yes

Nintendo Company, Limited released the Super NES Mouse in 1992. This controller was bundled with the "Mario Paint" game.

This mouse could be used as a controller for certain SNES games. The Super NES Mouse was similar in structure to a computer mouse. The Super NES Mouse had a different number of buttons than the other SNES controllers.
10. What was the name of the first video game using three-dimensional graphics available for the SNES console?

Answer: Star Fox

The video game "Star Fox" was developed by Nintendo and Argonaut Software for the SNES game console. The game was distributed by Nintendo beginning in 1993. The game was the first SNES game to use three-dimensional graphics. The game cartridge contained a Super FX graphics enhancement chip.
Source: Author workisboring

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series A Various Assortment of Quizzes:

This is a list is a potpourri of quizzes which I've authored.

  1. The 2022 Royal Rumble Match Average
  2. The Amazing Billy Ocean Average
  3. "Mr. Wonderful" Paul Orndorff Average
  4. The "Soul Bossa Nova" Quincy Jones Average
  5. Kamala the Ugandan Giant Average
  6. Klang Klang Klang Average
  7. The Music of Richard Marx Average
  8. Billy-Bob and Jim-Bob Go to Hollywood Average
  9. She Said SNES! Average
  10. The Great Pumpernickel Quiz! Easier
  11. Sailfish takes a Selfie Average
  12. Don't Tell Me Average

9/23/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us