FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mr Wonderful Paul Orndorff
Quiz about Mr Wonderful Paul Orndorff

"Mr. Wonderful" Paul Orndorff Trivia Quiz


Paul Orndorff was a professional wrestler, trainer and football player. Orndorff was nicknamed "Mr. Wonderful" during his wrestling career. This quiz is about Paul Orndorff's "wonderful" career.

A multiple-choice quiz by workisboring. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Pro Wrestling
  8. »
  9. Wrestling Personalities L-R

Author
workisboring
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
406,445
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
212
Last 3 plays: bradez (4/10), Guest 172 (3/10), Guest 136 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Paul Orndorff played football at which university? Hint


Question 2 of 10
2. Larry Zbyszko was a frequent unsuccessful challenger for Paul Orndoff's NWA National Heavyweight Championship. In 1983, Zbyszko paid which wrestler to defeat Orndorff for this title? Hint


Question 3 of 10
3. Who was Paul Orndorff's first manager and mouthpiece in WWE? Hint


Question 4 of 10
4. After the WWE's 1985 "Wrestlemania" event, Paul Orndorff was the guest on the "Piper's Pit" segment during an episode of WWE's "Saturday Night's Main Event". Roddy Piper and Bob Orton, Jr. attacked Paul Orndorff during the segment. Who came to Paul Orndorff's aid? Hint


Question 5 of 10
5. In the summer of 1986, Paul Orndorff turned on Hulk Hogan. Which superstar's behavior caused the eventual rift between Hogan and Orndorff? Hint


Question 6 of 10
6. In January of 1987, Paul Orndorff challenged Hulk Hogan for the WWE Championship on an episode of WWE's "Saturday Night's Main Event". In what type of match was this bout contested? Hint


Question 7 of 10
7. In 1987, Paul Orndorff feuded with which member of the Heenan Family? Hint


Question 8 of 10
8. In WCW, Paul Orndorff formed a tag team called Pretty Wonderful with which wrestler? Hint


Question 9 of 10
9. Which stable brutally injured Paul Orndorff on a 1995 episode of WCW's "Monday Night Nitro"? Hint


Question 10 of 10
10. Paul Orndorff managed which pro wrestling school? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 16 2024 : bradez: 4/10
Jul 12 2024 : Guest 172: 3/10
Jul 05 2024 : Guest 136: 7/10
May 31 2024 : Leaffan17: 6/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Paul Orndorff played football at which university?

Answer: University of Tampa

Paul Orndorff played fullback and tight end for the University of Tampa Spartans football team. In 1973, Paul Orndorff was selected by by the New Orleans Saints in the twelfth round of the 1973 NFL Draft. Orndorff left football in 1975 to train to be a professional wrestler. Orndorff was inducted in the University of Tampa Athletic Hall of Fame in 1986.
2. Larry Zbyszko was a frequent unsuccessful challenger for Paul Orndoff's NWA National Heavyweight Championship. In 1983, Zbyszko paid which wrestler to defeat Orndorff for this title?

Answer: Killer Tim Brooks

Larry Zbyszko unsuccessfull challenged for Paul Orndoff's NWA National Heavyweight Championship. Frustrated, Larry Zbyszko paid Killer Tim Brooks to win the title from Orndorff. On March 20, 1983, Brooks won the NWA National Heavyweight Championship. Zbyszko bought the title from Brooks for $25,000. NWA President Bob Geigel preceded to strip Zbyszko of the title.
3. Who was Paul Orndorff's first manager and mouthpiece in WWE?

Answer: "Rowdy" Roddy Piper

Paul Orndorff's joined WWE in November of 1983. In January of 1984, Paul Orndorff began appearing on WWE television regularly with "Rowdy" Roddy Piper as his manager and mouthpiece. Orndorff was part of a wrestling stable with "Rowdy" Roddy Piper, Bob Orton, Jr. and "Dr. D" David Schultz during that year. Orndorff helped Piper in his feud with Jimmy Snuka.
4. After the WWE's 1985 "Wrestlemania" event, Paul Orndorff was the guest on the "Piper's Pit" segment during an episode of WWE's "Saturday Night's Main Event". Roddy Piper and Bob Orton, Jr. attacked Paul Orndorff during the segment. Who came to Paul Orndorff's aid?

Answer: Mr. T

At the WWE's 1985 "Wrestlemania" event, the team of Hulk Hogan and Mister T defeated the team of Paul Orndorff and Roddy Piper. Hogan pinned Orndorff after Orndorff was accidentally knocked out by the cast worn by Bob Orton, Jr.

On the May 11, 1985 episode of WWE's "Saturday Night's Main Event", Paul Orndorff was the guest on a "Piper's Pit" segment. "Rowdy" Roddy Piper and Paul Orndorff argued over their loss at the WWE's 1985 "Wrestlemania" event. The argument then turned into a brawl between Paul Ordorff and the team of "Rowdy" Roddy Piper and Bob Orton, Jr. Mr. T came to ringside to aid Orndorff.
5. In the summer of 1986, Paul Orndorff turned on Hulk Hogan. Which superstar's behavior caused the eventual rift between Hogan and Orndorff?

Answer: "Adorable" Adrian Adonis

During the summer of 1986, "Adorable" Adrian Adonis began stirring trouble in the relationship between Paul Orndorff and Hulk Hogan. Adonis accused Orndorff of "living in Hulk Hogan's" shadow.

On an episode of WWE's "Championship Wrestling" airing in July of 1986, Paul Orndorff and Hulk Hogan faced the Heenan Family members King Kong Bundy and Big John Studd in a tag team match. The match ended in a disqualification as the Heenan Family double teamed Hulk Hogan. Orndorff saved Hogan from the double team only to attack the "Hulkster" himself. Orndorff celebrated with the Heenan Family and "Adorable" Adrian Adonis after the attack.

Orndorff then began using Hogan's entrance theme and mocking Hogan by mimicking several of his in-ring routines. Hogan and Orndorff faced each other in a match at the WWE's "Big Event" in Toronto, Ontario, Canada on August 28, 1986.
6. In January of 1987, Paul Orndorff challenged Hulk Hogan for the WWE Championship on an episode of WWE's "Saturday Night's Main Event". In what type of match was this bout contested?

Answer: A Steel Cage Match

On the January 3, 1987 episode of WWE's "Saturday Night's Main Event", Hulk Hogan defended his WWE Championship in a Steel Cage Match against Paul Orndorff. Both wrestlers left the cage and landed on the floor at the same exact time causing a photo finish. The match was initially declared a tie and it was restarted. Hulk Hogan eventually escaped the cage to win the match.
7. In 1987, Paul Orndorff feuded with which member of the Heenan Family?

Answer: "Ravishing" Rick Rude

During the summer of 1987, "Ravishing" Rick Rude was brought into the Heenan Family. Because of this, Paul Orndorff fired Bobby Heenan as his manager and hired Oliver Humperdink. "Ravishing" Rick Rude and Paul Orndorff began a feud which ended at the 1987 WWE's "Survivor Series" event.
8. In WCW, Paul Orndorff formed a tag team called Pretty Wonderful with which wrestler?

Answer: Paul Roma

In the fall of 1993, "Mr. Wonderful" Paul Orndorff and "Pretty" Paul Roma formed the tag team Pretty Wonderful in 1993. The team was managed by the Masked Assassin. The team won the WCW World Tag Team Championship on two occasions. Pretty Wonderful feuded with the teams of Marcus Alexander Bagwell and 2 Cold Scorpio, Cactus Jack and Kevin Sullivan, the Nasty Boys and Stars and Stripes.
9. Which stable brutally injured Paul Orndorff on a 1995 episode of WCW's "Monday Night Nitro"?

Answer: The Four Horsemen

On the December 11, 1995 episode of WCW's "Monday Night Nitro", Paul Orndorff defeated Disco Inferno. After thr match, Orndorff confronted Brian Pillman of the Four Horsemen in the arena. After telling the other members of the Four Horsemen how much he respected them, Orndorff made derogatory towards Pillman.

Arn Anderson and Ric Flair of the Four Horsemen tried to calm Paul Orndorff down, but Orndorff lost his temper and attacked Brian Pillman. Pillman, Flair and Anderson then attacked Orndorff. Arn Anderson and Ric Flair delivered a spike piledriver to Orndorff on the arena floor during. WCW officials explained that Orndorff had been seriously hurt during the attack and that his career was over.
10. Paul Orndorff managed which pro wrestling school?

Answer: WCW Power Plant

The WCW Power Plant was a professional wrestling school from 1989 through 2001. The school was located in Atlanta, Georgia. The school owned and operated by World Championship Wrestling. The school was founded by Jody Hamilton and managed by Paul Orndorff. Trainees of the WCW Power Plant included Bill Goldberg, Kevin Nash, Marc Mero, William Regal, Bob Sapp, the Sandman and Diamond Dallas Page.
Source: Author workisboring

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series WWE at Madison Square Garden:

This quiz list is about the WWE Superstars who worked at Madison Square Garden

  1. WWE Moments at Madison Square Garden Average
  2. "Mr. Wonderful" Paul Orndorff Average
  3. "Mean" Gene Okerlund Average
  4. The Tag Team Legends Known as Demolition Average
  5. WWE "Summerslam" 1998: "Highway to Hell" Average
  6. "Captain" Lou Albano Average
  7. Jimmy "Superfly" Snuka Average
  8. Welcome to "Piper's Pit" Average
  9. "Superstar" Billy Graham Average
  10. Jesse "the Body" Ventura Average
  11. The Powerful Ken Patera Average
  12. He's Magnificent, He's the Rock, He's Don Muraco Average

Also part of quiz list
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us